Koç Fest’te Anadolu Üniversitesi Rüzgarı

Koç Fest’te Anadolu Üniversitesi Rüzgarı

12’nci Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Süper Lig karşılaşmalarında Anadolu Üniversitesi rüzgarı esti. Anadolu Üniversitesi, erkeklerde futbol, bayan ve erkeklerde ise atletizm ile squash tur...

12’nci Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Süper Lig karşılaşmalarında Anadolu Üniversitesi rüzgarı esti. Anadolu Üniversitesi, erkeklerde futbol, bayan ve erkeklerde ise atletizm ile squash turnuvalarında şampiyonluğa ulaştı.

9-17 Mayıs tarihleri arasında Isparta’da yapılan 12’nci Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Süper Lig karşılaşmaları kapsamında Anadolu Üniversitesi toplamda 5 şampiyonluğa ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

“12. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Atletizm Yarışmaları” kapsamında Anadolu Üniversitesi Erkekler Takımı, 9-11 Mayıs tarihleri arasında Isparta Atatürk Stadyumu’nda sırıkla atlama, çekiç atma, disk atma, cirit atma gülle atma, 100 metre, 200 metre, 400 metre, 800 metre, 1500 metre, 5000 metre, 110 metre engelli, 400 metre engelli, 3000 metre engelli, 4x100, 4x400, 5000 metre yürüyüş, yüksek atlama, uzun atlama, 3 adım atlama dallarında yarıştı. Anadolu Üniversitesi Erkekler Atletizm Takımı, toplamda elde ettiği 465.5 puanla rakiplerine rekor seviyede bir fark atarak şampiyon olmayı başardı. Anadolu Üniversitesi Bayanlar Takımı da, 3 gün boyunca yapılan yarışmaların ardından topladığı 355 puanla takımlar sıralamasında en önde yer alan takım olmayı başardı. "Squash Bayanlar" müsabakalarında da, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesi Spor Salonu Squash Alanı’nda oynanan oyunlarda Anadolu Üniversitesi hem takım yarışmalarında hem de bireysel yarışmalarda şampiyon oldu. Erkek Squash Takımı da aldığı üst üste galibiyetlerle şampiyon oldu. Anadolu Üniversitesi Futbol Takımı, Balıkesir Üniversitesi, İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu ve İstanbul Üniversitesi ile oynadığı grup karşılaşmalarında sırasıyla, 4-1, 2-0, 2-1 galip geldi ve 3 maçta 9 puan toplayarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final karşılaşmasında Marmara Üniversitesini 2-0 ile geçen Anadolu Üniversitesi Futbol Takımı yarı finalde karşılaştığı Bahçeşehir Üniversitesini 3-1’lik skorla saf dışı bırakarak finale yükseldi. Isparta Atatürk Stadyumu’nda 17 Mayıs Pazar günü İstanbul Aydın Üniversitesi ile final maçında karşı karşıya gelen Anadolu Üniversitesi normal süresi 3-3 eşitlikle sonuçlanan maçta, 4-3’lük seri penaltı atışları sonucunda rakibini mağlup ederek Türkiye şampiyonu oldu.

"İLKÖĞRETİM SEVİYESİNE İNİLDİĞİNDE BAŞARILARIMIZ DAHA ÇOK ARTACAKTIR"

Üst üste beşinci şampiyonluğunu yaşayan Anadolu Üniversitesi Squash Bayan Takımı Sporcusu Derya Ateş, ’’Ülkemizde birçok spor organizasyonu yapılıyor ve bu tür etkinlikler sporu geliştiriyor. Koç Fest de bu anlamda mükemmel işler başarıyor. Yapılan her turnuva, bu sporun bilinirliğini arttırıyor ve başka kesimlere ulaşmasını sağlıyor. Squash bir kitle sporu olmadığından altyapıya çok önem verilmelidir. Sonuçta genç bir popülasyonumuz var. İlköğretim seviyesine inildiğinde başarılarımız daha çok artacaktır. Bir şampiyon olarak bize ev sahipliği yapan Süleyman Demirel Üniversitesine ve Koç Fest’e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İHA