Klopp'un imzası Markovic umutlarını azalttı

Klopp'un imzası Markovic umutlarını azalttı

Lazar Markovic'i gelecek senede sarı-lacivertli forma ile görmek isteyen Fenerbahçe'de, Liverpool'un başına Jurgen Klopp'un geçmesi umutları azalttı.

Liverpool'un yeni teknik direktörü Jurgen Klopp oldu. Brendan Rodgers'tan boşalan koltuğa oturan Alman çalıştırıcı, Mainz ve Borussia Dortmund'un ardından üçüncü takımının başına geçti. İlk kez ülkesinin dışına çıkan deneyimli çalıştırıcının nasıl bir performans göstereceği şimdiden merak konusu oldu.
 
Fenerbahçe'nin sezon başında İngiliz ekibinden bir yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı Lazar Markovic'in kaderini de Alman hoca belirleyecek. Sarı-lacivertli forma ile çıktığı maçlarda sürati ve adam eksiltme özelliğiyle öne çıkan ve camianın büyük beğenisini toplayan Sırp futbolcuyu Fenerbahçe'nin elinde tutmasının zorlaştığı değerlendirildi.
 
Görev için seçilen kişinin Klopp olması, genç yıldızın bonservisinin alınması konusunda zorluğa yol açacak. Çünkü deneyimli teknik adam Avrupa'da genç futbolculara en çok önem veren ve bu genç isimlerden takımlar kurarak başarıya ulaşan hocaların başında geliyor. Kadrosundaki genç yetenekleri mutlaka tutan ve onlarla takım inşa eden Klopp'un, Markovic'in Fenerbahçe'ye satılmasına izin vermesinin mümkün olmayacağı ortaya çıkıyor.
 
Dortmund'a para da kazandırdı 
 
Dortmund'da lig ve kupa şampiyonlukları yaşayan Jurgen Klopp, yetiştirdiği genç futbolcularla takım bütçesine de önemli katkı sağlamıştı. Dortmund'da mutevazı kadroyu efsane yapan ve bir çok yıldız yetiştiren Klopp, şu an Galatasaray forması giyen Koray Günter'i bile yetiştiren isim olarak kabul ediliyor.

Milliyet