Kerem doping kullanmadı !

Kerem doping kullanmadı !
Güncelleme:

Gündeme bomba gibi düşen doping iddialarıyla ilgili milli takımın en yetkili ağızları konuştu.

A Milli Erkek Basketbol Takımımızın menajeri Harun Erdenay, Kerem Gönlüm’ün milli takımımızın Avrupa Şampiyonası kadrosundan çıkartılmadığını söyledi.

Radyospor'da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’na katılan Erdenay, Kerem’in sadece İngiltere’deki turnuvanın kadrosundan çıkartıldığını belirterek, “Kerem için sağlık kurulunun yapacağı incelemeler sonrasında karar verilecek. Umarım ceza almaz. Avrupa Şampiyonası’nda ona çok ihtiyacımız var” dedi.

Kerem, kendisinden alınan idrar örneğinde Dünya Anti-doping Ajansı tarafından yasaklı maddeler listesinde yer alan Cathene maddesi bulunduğu gerekçesiyle İngilter’deki turnuvaya götürülmedi.

Radyospor.com'da yer alan habere göre, Efes Pilsen Basketbol Takımı Genel Menajeri Engin Özerhun ise “Kerem, özel bir şey almadığını bu uyarıcı maddeyi nereden aldığını bilmediğini söylüyor. Dopingli değil, uyarıcı madde kullandığı iddiasıyla durumu ele almak gerekiyor” diyerek kulüp olarak milli sporcunun sonuna kadar destekçisi olacaklarını vurguladı.

Harun Erdenay:

DOPİNG DEĞİL

Milli takım sağlık kurulu yetkililerimiz Cathene maddesinin vücutta 5-6 seviyesinde bulunduğunu, ancak Kerem’in vücudunda 10 seviyesinde bulunduğunu söylediler.

Bu duruma çok üzüldük. Kerem Gönlüm milli takımımız için son derece önemli bir oyuncu. Bundan sonrasını sağlık kurulu araştıracak. Cathene yeşil çayın içerisinde de bulunan bir madde… Yeşil çay yüksek miktarlarda alındığında da çıkabilecek bir madde… Dolayısıyla tam olarak bir doping maddesi değil, ancak iki bine yakın yasaklı madde var. Bu da onlardan bir tanesi. Artık sporcular aldıkları madde konusunda çok dikkatli olmalılar.

KEREM MİLLİ TAKIMDAN ÇIKARTILMADI

Kerem Gönlüm milli takım kadrosundan çıkartılmadı. Sadece İngiltere’de yapılacak turnuvanın kadrosuna dahil edilmedi. Dönüşte umuyorum bizimle olacak. Süreç yeni başladı. Ceza alacak mı almayacak mı belli değil. Kerim’in de savunması olacaktır hiç kuşkusuz. O nedenle biz sadece İngiltere’deki turnuvanın kadrosundan çıkarttık. Avrupa Şampiyonası’nın kadrosunda yer alıyor.

Kerem’in bu maddeyi kesinlikle bilerek almaz. Kendisiyle konuştuk. Vitamin aldığını söyledi, fakat doping için bir madde almadığını söyledi. Zaten oynadığı doping testinin yapıldığı maçta (Efes Pilsen – Fenerbahçe Ülker play-off serisi 5. maçı) 10 dakika süre almış. Yani doping aldığını kanıtlayacak bir performans yok.

Engin Özerhun:

KEREM DOPİNG YAPMAYA İHTİYAÇ DUYMAZ

Cathene maddesi yasaklı madde. Efes Pilsen kulübü olarak biz de şok içerisindeyiz. Bu yasaklı maddeler doping ve uyarıcı şeklinde kategorilere ayrılıyor. Cathene uyarıcılar arasında yer alıyor.

Kerem’in doping yapmaya ihtiyaç duymadığı herkesin ortak kanaatidir. Araştırmalar sürecek. Biz de yakın bir zamanda federasyonla işbirliği yapıp, gerekli savunmaları vereceğiz. Cathene, FIBA’nın doping listesinde yer almıyor, uyarıcı olarak kabul ediliyor. Dopingli değil, uyarıcı madde kullandığı iddiasıyla durumu ele almak gerekiyor. Bu çok etkili bir madde değil, doping yapmak isteyen bir sporcunun kullanmak isteyeceği bir madde değil. Savunmalar da bu eksende yapılacak. Ceza için şimdiden bir şey söylemek mümkün değil, ihtar da bir ceza, para cezası şeklinde de olabilir. Sadece bahsi geçen maçta Kerem’in performansı çok iyi değildi. 11 dakikada 4 sayı, bir ribaund gibi Kerem için alışık olmadığımız istatistikler ortaya çıktı.

ÖZEL BİR MADDE ALMADIM DİYOR

Kerem’le görüştük. Kerem’de özel herhangi bir şey almadığını, Cathene denen maddeyi nereden aldığını bilmediğini söylüyor. Biz Efes Pilsen Kulübü olarak sonuna kadar sporcumuzun yanındayız.