Kendini hayır işlerine adadı

Kendini hayır işlerine adadı

Appiah, hayır amaçlı uluslararası bir girişimin New York'taki zirvesine katıldı.

Fenerbahçe’nin eski yıldız futbolcusu Stephen Appiah, hayır amaçlı uluslararası bir girişimin New York'taki zirvesine katıldı.

Juventus ve Fenerbahçe'de oynayan, Gana Milli Takımı’nın kaptanlığını da yapan Appiah, Birleşmiş Milletler (BM) Vakfı'nın "Temiz Ocaklar İçin Küresel İttifak" girişiminin elçisi olarak New York'a geldi.

Appiah, BM ile paralel çalışan ve BM'nin birçok kuruluş ve programına mali destekte bulunan Birleşmiş Milletler Vakfı'nın düzenlediği ve dünyanın az gelişmiş bölgelerinde temiz ve verimli yemek pişirme imkanlarının artırılması amacını taşıyan "Temiz Ocaklar İçin Küresel İttifak" girişiminin zirvesine katıldı.

Zirvenin akşam bölümüne Çinli yönetmen ve sinema oyuncusu Zhao Wei ve müzisyen Rocky Dawuni ile katılan Appiah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artık genç yıldızların yetişmesi için çaba harcadığını ve kendini topluma hizmet işlerine adadığını söyledi. Appiah, bundan böyle hayır işlerine yoğunlaşacağını bildirdi.

Gelecek ay jübilesini yaparak futbola resmen veda edeceğini belirten yıldız futbolcu, ülkesine hizmet etmekten mutlu olduğunu dile getirdi.

Temiz Ocaklar İçin Küresel İttifak girişiminin elçileri arasında Hollywood yıldızı Julia Roberts, Çinli ünlü yönetmen ve sinema oyuncusu Zhao Wei ve Ganalı müzisyen Rocky Dawuni gibi isimler bulunuyor. Appiah'ın girişimin elçisi olduğu nisan ayında açıklanmıştı.

Bir kamu ve özel ortaklığı olan Temiz Ocaklar İçin Küresel İttifak, Birleşmiş Milletler Vakfı bünyesinde dünyanın az gelişmiş ve gelişmekte olan bölgelerinde temiz ve verimli yemek pişirme çözümleri için küresel pazar oluşturmak suretiyle geçim kaynaklarının geliştirilmesi, kadınların güçlendirilmesi, çevrenin korunması amacıyla oluşturulan bir girişim olarak biliniyor.

Birleşmiş Milletler Vakfı'nın Özel Etkinlikler Direktörü Patricia Padilla, AA muhabirine, dünyada 3 milyar kişinin katı yakıtla yemek pişirmesinin, kadın ve çocuklar üzerine orantısız bir şekilde ciddi çevresel ve sağlık etkileri olduğunu belirtti. Padilla, bu etkilerin her yıl 4 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu, milyonlarcasının da yaralanmasına yol açtığını kaydetti.

Temiz Ocaklar İçin Küresel İttifak'ın hedefleri arasında dünya genelinde 100 bin evin temiz ocak ve yakıta sahip olmasını sağlamak da bulunuyor.

Goal.com