''Kazanmadan gelmeyin''

''Kazanmadan gelmeyin''

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, devre arasında oyuncularını bu sözlerle ateşledi.

Mersin İdman Yurdu karşısında oyuncularına, “Şu an 2-1 gerideyiz. Bütün olumsuz tabloyu değiştirmek için önümüzde koca bir 45 dakika daha var. Ne hakemi, ne de rakip oyuncuları değiştirebiliriz. Ama kendinizi değiştirebilirsiniz” diyen Hamza Hamzaoğlu bu şekilde takımı ayağa kaldırdı.

Türk Telekom Arena’da iki kez geriye düştüğü maçta Mersin İdman Yurdu’nu 3-2 yenerek yükselişini sürdüren ve galibiyet serisini 4 maça çıkaran Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, hocası Fatih Terim gibi motivasyon ustası olduğunu gösterdi.

Hamzaoğlu’nun, yenik olarak girdiği soyunma odasında futbolcularına, “Şu an 2-1 gerideyiz. Hatta şanslı bile olduğumuzu söyleyebilirim. Bütün olumsuz tabloyu değiştirmek için önümüzde koca bir 45 dakika daha var. Sizden bir tek şey istiyorum lütfen hakem ve rakiple uğraşarak boşuna konsanstrasyonunuzu kaybetmeyin. Ne hakemi, ne de rakip oyuncuları değiştirebiliriz. Ama kendinizi değiştirebilirsiniz. Hadi çıkın ve kendiniz gibi oynayın. Bu maçı kazanmadan da buraya gelmeyin” dediği ve bu şekilde takımı ateşlediği öğrenildi.

‘İşte bu kadar’

Hamzaoğlu’nun bu etkili konuşmasının ardından futbolcuların oldukça motive bir şekilde soyunma odasından çıktıkları ve koridorlarda sarı-kırmızılı futbolcuların, “Haydi beyler kazanalım şu maçı” diye bağırdıkları duyuldu.

Hamza Hoca, maçtan sonra da oyuncularına, “İşte bu kadar... Siz yeter ki sadece işinize odaklanın. Bu takım, zorlukları böyle aşabilir” ifadelerini kullandığı dile getirildi.

Hamzaoğlu maçtan sonra ise beklentilerin aksine, karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus’a sert eleştirilerde bulunmak yerine pozitif mesajlar vererek gönül aldı. Genç teknik adam, bu yönüyle de örnek aldığı Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’i anımsattı.

Milliyet