Kartal'dan Emenike'ye flaş yasak !

Kartal'dan Emenike'ye flaş yasak !

İsmail Kartal'ın, Nijeryalı forvete, Beşiktaş derbisini seyretmeyi yasakladığı ortaya çıktı.

Fenerbahçe’nin hocası dev maçın ilk yarısında kaçırdığı net fırsatın ardından tribünlerin tepkisini çeken ve formasını çıkartıp, sahayı terk etmeye kalkışan Emenike’den kötü hatıraları artık aklından çıkarmasını istedi. Deneyimli teknik adamın, maç analizinde bile olay yaratan pozisyona yer vermediği belirlendi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’dan, Emmanuel Emenike’ye Beşiktaş yasağı geldi. Sarı-lacivertli hocanın, eleştiri oklarının hedefindeki Nijeryalı golcüye, Beşiktaş derbisini izlemeyi yasakladığı belirlendi.

Derbinin ilk yarısında kaleci Tolga ile karşı karşıya durumda kaçırdığı net fırsatın ardından sarı-lacivertli taraftarın tepkisini çeken ve sahayı terk etmeye kalkışan Emenike ile yakından ilgilenen Kartal’ın, maç analizinde bu pozisyona yer vermediği ortaya çıktı. Toplantılarda futbolculara söz konusu pozisyonu izlettirmeyen deneyimli teknik adam, Emenike’den de artık o anı aklından çıkarmasını istedi. İsmail Kartal, futbolcusuna olumlu yaptığı işleri izlemesini tavsiye ederek, yaşadığı travmayı geride bırakmasını söyledi.

Fenerbahçe’nin teknik patronu, Emenike’ye kendisinden tek beklentisinin gol olmadığını ifade ederek, “Senden gol atman dışında farklı şeyler bekliyoruz. Bu yüzden kendini baskı altına alma. Hücum hattında gücünü ve çabukluğunu kullanarak, takım arkadaşlarına fırsatlar ve alanlar yaratıyorsun. Takıma bu açıdan büyük katkı sağlıyorsun” dedi.

Sarı-lacivertli yöneticilerin de, Nijeryalı forvete moral aşılamaya çalıştıkları aktarıldı. Süper Lig’de son 9 haftaya girilirken Emenike’nin moral çöküntü içine girmesini istemeyen idareciler, “Takımın gerçek golcüleri Sow ve Webo. Ama bu konudaki tüm baskı Emenike’nin üzerinde. Emenike golcüden çok bir hücum silahı” yorumunu yaptı.

Milliyet