Kartal'a Sarıyer'de darbe !

Kartal'a Sarıyer'de darbe !

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu üçüncü maçında Beşiktaş, Adana Demirspor'a 2-1 yenildi.

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu üçüncü maçında Beşiktaş, Adana Demirspor'a 2-1 mağlup oldu.
 
Sarıyer Yusuf Ziya Öniş Stadı'nda oynanan karşılaşmada Adana temsilcisinin galibiyet sayılarını 14. dakikada Timur ile 59. dakikada Abdülkerim kaydetti.
 
Beşiktaş, bu gollere 70'te Gökhan Töre ile yanıt verdi. Siyah-Beyazlıların kalan bölümdeki çabaları skoru değiştirmeye yetmedi.
 
Bu sonucun ardından Adana Demirspor grupta puanını 6'ya yükseltti. Beşiktaş ise 3 puanda kaldı.

Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor'u ağırlayan siyah beyazlılar, PTT 1. Lig'den gelen rakibine 2-1 mağlup oldu. Ancak oynadığı futbolla kazanmayı sonuna kadar hak eden Adana Demirspor kadar, rakibin yanlış kararla 10 kişi kalmasına engel olan Beşiktaşlı futbolcular da büyük bir alkışı hak etti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ın Adana Demirspor'u ağırladığı maç tarihe geçti. 
 
PTT 1. Lig ekibi Adana Demirspor, Avrupa'da ve Süper Lig'de fırtına gibi esen rakibini 2-1 yenerek önemli bir başarıya imza atarken, maça siyah beyazlı oyuncuların fair-play tavrı damga vurdu! Hakemin Adana Demirsporlu oyuncuya kırmızı kart çıkardığı pozisyona itiraz ederek kartın sarıya dönmesini sağlayan ve rakiplerinin haksız yere 10 kişi kalmasını engelleyen Beşiktaşlı oyuncular, kulübün "Şerefinle oyna, hakkınla kazan" sloganının laftan ibaret olmadığını gösterdi. Bu arada Adana Demirsporlu oyuncular da 2'ye 2 pozisyonda gole giderken, yerde yatan Atiba'yı görüp topu taça attılar ve jeste jestle karşılık verdiler.

Bu sonucun ardından 3. maçlar sonunda Adana Demirspor 6 puana yükselirken, 2. yenilgisini alan Beşiktaş 3 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ HIZLI BAŞLADI, GOL DEMİRSPOR'DAN GELDİ
Mücadeleye hızlı başlayan Beşiktaş olurken, Siyah-beyazlılar ilk 10 dakikada içinde yakaladığı pozisyonlardan faydalanamadı.

Adana Demirspor ise ilk tehlikeli atağında golle buluştu. Hızlı gelişen atakta Oğuzhan'nın ara pasını ceza sahasında kontrol eden Timur, sert vurdu ve topu filelerle buluşturarak, takımını Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Beşiktaş, oyundaki hakimiyetini ele geçirmeye başladı. Özellikle devrenin son bölümünde, rakibi karşısında ciddi bir baskı kuran Siyah-beyazlılar, buna rağmen hata yapmayan Adana Demirspor savunması karşısında pozisyon üretemedi.

FAIR-PLAY DOLU ANLAR!
Beşiktaş-Adana Demirspor maçının ilk yarısında, dünya futbolunda eşine az rastlanır şeyler yaşandı.

Maçın 21. dakikasında Veli Kavlak'la top kapma mücadelesi veren Hakan Söyler, rakibine sert girdi. Oyun dururken hakem Suat Aslanboğa elini cebine götürerek kırmızı kartını çıkarmak istedi. Beşiktaşlı Veli araya girerek pozisyonun sert olmadığını hakeme söyledi ve Aslanboğa, Hakan Söyler'e sadece sarı kart gösterdi.

Bu pozisyonun bir kaç dakika sonrasında ise Adana Demirsporlu oyunculardan da centilmence bir hareket geldi. Konuk ekip 2'ye 2 Beşiktaş kalesine giderken Hakan Söyler, Atiba Hutchinson'ın sakatlandığını görünce topu taca atarak Beşiktaş'ın jestine jestle karşılık verdi.

İKİNCİ YARI DAHA TEMPOLUYDU
İkinci yarıya 1-0 üstün olarak çıkan Adana Demirspor, disiplinli futbolunu devam ettirdi. Beşiktaş'a karşı pozisyon vermeyen Demirsporlu oyuncular, yakaladıkları hızlı ataklarda ikinci golü kovaladı.

Ancak Adana Demirspor'un ikinci golü bir kontraatakla değil, duran toptan geldi. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda, kaleci Cenk Gönen'den önce kafayı vuran Abdülkerim Bardakçı, skoru 2-0'a taşıyan gole imza attı.

BEŞİKTAŞ VİTES ARTIRDI
Demirspor'un ikinci golünden sonra Beşiktaş, oyundaki tempoyu artırdı. Rakibi karşısında etkili ataklar geliştiren Beşiktaş, 70'inci dakikada golü buldu. Oğuzhan Özyakup'un şık pasına hareketlenen Gökhan Töre, bu topu bekletmeden çok güzel bir vuruşla ağlara gönderdi ve skoru 2-1'e getirdi.

Maçın kalan bölümünde ise Beşiktaş'ın tüm çabalarına rağmen skoru değişmedi, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'ndaki mücadele Adana Demirspor'un 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı. Bu sonucun ardından Adana Demirspor 6 puana yükselirken, Beşiktaş ise 3 puanda kaldı.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Hakem Suat Arslanboğa müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90. DK: Beşiktaş bütün hatlarıyla son dakikalarda rakip yarı alanda gol arıyor.

90. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 5 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.
89. DK: Ersan Gülüm'ün pası ile penaltı noktasının gerisinde topla buluşan Jose Sosa dönerek vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

88. DK: Adana Demirspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Abdülkerim Bardakçı oyundan alınırken yerine Yiğitcan Erdoğan oyuna dahil oluyor.

85. DK: Adana Demirspor'da Abdülkerim Bardakçı kısa süreli sakatlık geçiriyor.

83. DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Jose Sosa ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Ersan Gülüm kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Emre Selen üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol ediyor.

82. DK: Ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Jose Sosa yerden vuruşunu yapıyor ancak şutu zayıf kalıyor ve top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

79. DK: Adana Demirspor'da Ferhat Çökmüş, rakibi Jose Sosa'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

78. DK: Beşiktaş cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. İsmail Köybaşı oyundan alınırken yerine Furkan Yaman oyuna dahil oluyor.

76. DK: Adana Demirspor'da Cumali kısa süreli sakatlık geçiriyor.

74. DK: Adana Demirspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Alaattin Tosun oyundan alınırken yerine Tayfur Bingöl oyuna dahil oluyor.

73. DK: Ev sahibi Beşiktaş rakip yarı alanda baskısını devam ettiriyor.

71. DK: Adana Demirspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Umut Sözen oyundan alınırken yerine Joseph Attamah oyuna dahil oluyor.

70. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Gökhan Töre'nin golüyle farkı bire indiriyor. Ceza yayı gerisinde topla buluşan Gökhan hemen solundaki arkadaşı Oğuzhan Özyakup ile ver kaç yaparak ceza alanına hareketleniyor. Penaltı noktasının sol tarafında topla buluşan Gökhan Töre bekletmeden yarım vole vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

67. DK: Orta alan dairesi sağ çaprazının biraz ilerisinde topla buluşan Ersan Gülüm çok uzak mesafeden yerden kaleyi düşünüyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

65. DK: Jose Sosa'nın pası ile ceza sahası sol çaprazının gerisinde topla buluşan Gökhan Töre ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Emre Selen çıkıyor ve topa sahip oluyor.

63. DK: Bu dakikalarda Beşiktaş tüm hatlarıyla rakip yarı alanda bulunuyor.

61. DK: Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken ev sahibi Beşiktaş'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

59. DK: GOOOLL!! Adana Demirspor, Abdülkerim Bardakçı'nın golüyle farkı ikiye çıkartıyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Timur Bayram ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Abdülkerim Bardakçı kafa vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

58. DK: Beşiktaş cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Olcay Şahan ve Atiba Hutchinson oyundan alınırken yerlerine Uğur Boral ve Jose Sosa oyuna dahil oluyor.

57. DK: Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Oğuzhan Aynaoğlu'nun vuruşunda top savunmadan sekerek tekrar önünde kalıyor. Oğuzhan son çizgiye inerek topu altıpas alanına yerden çeviriyor ancak savunma topu karşılıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

54. DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Oğuzhan Özyakup ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma topu karşılıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

52. DK: Bu dakikalarda yapılan karşılıklı faullerle oyun sık sık duruyor.

49. DK: İkinci yarının ilk bölümünde ev sahibi Beşiktaş rakip yarı alanda daha fazla gözüküyor.

46. DK: Müsabakanın ikinci yarısı Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başlıyor.


45. DK: Hakem Suat Arslanboğa ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

43. DK: İlk yarının son dakikalarına girilirken karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

41. DK: Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan İsmail bekletmeden ara pasını son çizgiye hareketlenen Gökhan'a doğru gönderiyor. Gökhan topla buluşuyor ve ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Pozisyon sonrasında hakem Suat Arslanboğa, Gökhan'ın pozisyonunun ofsayt olduğuna hükmediyor.

39. DK: Ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Olcay Şahan çok sert vuruyor ancak kaleci Emre Selen sol köşeye uzanıyor ve gole izin vermiyor.

38. DK: Kerim Frei'ın pasında Gökhan Töre ceza sahası içerisinde topla buluşuyor ancak oyuncunun pozisyonu ofsayt.

36. DK: Oyunun bu bölümünde konuk ekip Adana Demirspor kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

34. DK: Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Oğuzhan Özyakup doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

31. DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken ev sahibi Beşiktaş'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

29. DK: Ceza sahası sağ çaprazının gerisinden kullanılan serbest vuruşta Gökhan Töre ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Kafalardan seken top son olarak kaleci Emre Selen'de kalıyor.

28. DK: Adana Demirspor'da Abdülkerim Bardakçı, rakibi Olcay'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

26. DK: Beşiktaş'da Atiba Hutchinson kısa süreli sakatlık geçiriyor.

24. DK: Bu dakikalarda yapılan karşılıklı faullerle mücadele devam ediyor.

22. DK: Adana Demirspor'da Hakan Söyler, Veli'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

19. DK: Sağ kanattan topla birlikte hızlı hareketlenen Gökhan rakibini geçerek son çizgiye iniyor ve ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak savunmada Cumali topu kafa ile kale direğinin üzerinden dışarı gönderiyor.

17. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Oğuzhan'ın pası ile topla buluşan Timur Bayram ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma topu kafa ile karşılıyor.

14. DK: GOOOLL!! Adana Demirspor, Timur Bayram ile öne geçiyor. Hızlı gelişen atakta Oğuzhan'nın ara pasını ceza sahası içi sol çaprazında kontrol eden Timur sert vuruyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

13. DK: Gelişen Beşiktaş atağında İsmail Köybaşı ara pasını savunmanın arkasına doğru gönderiyor. Gelen topu ceza sahası içi sol çaprazında Olcay Şahan kontrol ediyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

11. DK: Oyunun bu bölümünde karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

8. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Gökhan'ın pası ile ceza yayı içerisinde topla buluşan Oğuzhan Özyakup ceza sahasına girer girmez yerden vuruyor ancak top savunmadan geri geliyor.

7. DK: Konuk ekip Adana Demirspor kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

5. DK: Savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Timur kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yerden vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor. Ancak hakem Suat Arslanboğa'nın kararı ofsayt.

4. DK: Ceza yayı sağ çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Oğuzhan Özyakup ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Ersan Gülüm kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

1. DK: Oğuzhan Özyakup'un pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Gökhan Töre vuruşunu yapıyor ancak top kale direğinin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

1. DK: Müsabaka Adana Demirsporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.


- Adana Demirspor'da ise kadro dışı bırakılan Ali Tandoğan dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

- Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Mustafa Pektemek, Necip Uysal, Ramon Motta ve Demba Ba'nın yanı sıra antreman eksikliği bulunan Tomas Sivok forma giyemeyecek.

- İki ekip arasında oynanan son 10 müsabakada Beşiktaş’ın Adana Demirspor’a karşı galibiyetlerde 6-1 üstünlüğü bulunurken 3 mücadele ise eşitlikle sonuçlandı. Beşiktaş’ın attığı 14 gole karşılık Adana Demirspor ise kaydettiği 5 gol ile cevap verdi.

- Geride bırakılan 2 hafta sonunda grupta oluşan puan tablosunda Beşiktaş topladığı 3 puan ve +3 averaj ile 2. sırada yer alırken Adana Demirspor ise topladığı 3 puan ve 0 averaj ile 3. sırada bulunuyor.

- Yusuf Ziya Öniş Stadyumu’nda oynanacak müsabakada hakem Suat Arslanboğa düdük çalacak.

- Ziraat Türkiye Kupası F grubu 3. Hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Adana Demirspor karşı karşıya geliyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



Beşiktaş'ın, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda Adana Demirspor maçı Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki zemin çalışmaları nedeniyle bugün saat 14:00'da Sarıyer Yusuf Ziya Öniş Stadı'nda oynanacak.  Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda bugün Adana Demirspor'u konuk edecek. Sarıyer Yusuf Ziya Öniş Stadı'nda saat 14.00'te başlayacak mücadele A Haber'den naklen canlı olarak yayınlanacak.

 
İşte ilk 11'ler:

 
BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen, Serdar, İsmail, Ersan, Atınç, Gökhan Töre, Veli, Olcay, Atiba, Oğuzhan, Kerim
 
ADANA DEMİRSPOR: Emre, Cumali, Fazlı, Abdülkerim, Ferhat, Alaattin, Hakan, Oğuz, Timur, Umut, Özgür Can

MAÇ: Beşiktaş - Adana Demirspor
TARİH: 24.12.2014
SAAT: 14:00
STADYUM: Yusuf Ziya Öniş Stadı
YAYIN: A Haber - SPOR3.COM