Kartal: Rakibe kabul ettirdik

Kartal: Rakibe kabul ettirdik

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulundu.

TFF Süper Kupa maçında Galatasaray'ı penaltı atışları sonucunda yenerek Fenerbahçe'deki teknik direktörlük kariyerine kupa ile başlayan İsmail Kartal, "Futbolcularım taktiksel anlamda maçın büyük bölümünde söylediklerimizi yerine getirdiler" dedi.

İsmail Kartal, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, Galatasaray karşılaşmasına hafta başından beri ciddi bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Futbolcularım taktiksel anlamda maçın büyük bölümünde söylediklerimizi yerine getirdiler, bu anlamda da onları tebrik ediyorum. Maçın büyük bölümünü elimizde tuttuk. Daha fazla ürettik ve az pozisyon verdik. Penaltılarla Galatasaray'a kaptırmamız halinde bile üzülmeyecektik. Maçtan önce kendi aramızda yaptığımız konuşmada amacımızın bugün bizim yapmamız gerekenleri rakibe kabul ettirmekti. Bunu yaptığımız sürece kaybetsek de üzülmeyecektik."

Sezona iyi başlayarak kendilerini motive ettiklerini kaydeden Kartal, futbolcuların da centilmence bir müsabaka oynadığını söyledi.

İsmail Kartal, kupayı kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler, taraftar ve camialarına armağan ettiklerini belirterek, "Sezona kupa ile başlamak bana ve takımıma moral oldu" diye konuştu.

Müsabakanın diğer maçlara göre daha centilmence geçtiğini kaydeden Kartal, "Her iki takım oyuncuları gayet profesyonelce davrandılar. İkinci yarının başında sahaya pet şişeler atıldı. Bugüne kadar oynanan müsabakalara göre çok centilmence bir maç oldu. Çok aşırı sertlikler, kırmızı kartlar yoktu" dedi.

İsmail Kartal, bir gazetecinin sorusu üzerine, Volkan Demirel'in FB TV'ye yaptığı açıklamaları duymadığını, dinledikten sonra bir karar vereceklerini sözlerine ekledi.

Volkan Demirel'in açıklamaları

Bu arada karşılaşmanın ardından soyunma odasında FBTV'ye açıklamada bulunan Volkan Demirel'in kullandığı sert ifadeler dikkati çekti. Maçta penaltı atışları sırasında Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo ile gerginlik yaşayan milli kaleci, "Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin. Yoksa bana kalacak bu iş. Ben de ceza alırım diye korkuyorum" ifadelerini kullandı.