Kartal liderliğe uçtu !

Kartal liderliğe uçtu !

Spor Toto Süper Lig 28. hafta maçında Beşiktaş, Kardemir Karabükspor'u 2-1 mağlup etti.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 28. hafta kapanış mücadelesinde Beşiktaş, Kardemir Karabükspor'u uzatmada bulduğu golle 2-1 mağlup etti. İki takım da maçı 10 kişi tamamladı.

Beşiktaş'ın sahasının inşaat çalışmaları devam ettiği için Ankara Osmanlı Stadı'nda oynanan ve hakem Bülent Yıldırım'ın düdük çaldığı maçta Beşiktaş, 25. dakikada Atiba Hutchinson'ın golüyle öne geçerken, galibiyeti getiren gol ise 90+6. dakikada Cenk Tosun'dan geldi. Kardemir Karabükspor'un tek golünü ise 79. dakikada Musa Çağıran kaydetti.

Kardemir Karabükspor'da kaleci Boy Waterman ceza sahası dışında topu elle oynadığı için 42. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Beşiktaş'ta ise 58. dakikada savunma arkasına sarkan Ahmet İlhan Özek'i, faulle durduran Necip Uysal, hakem Bülent Yıldırım tarafından son adam gerekçesiyle kırmızı kart oyun dışında kaldı.

Bu sonuçla Beşiktaş, puanını 61 yaparak gol averajıyla liderliği devraldı. Kardemir Karabükspor ise 21 puanla 17. sırada kaldı.

BEŞİKTAŞ: 2 - KARDEMİR KARABÜKSPOR: 1

Beşiktaş

Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Sivok, Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Tolgay Arslan, Sosa, Mustafa Pektemek, Demba Ba

Kardemir Karabükspor

Waterman, Erdem Özgenç, Yiğit İncedemir, Murat Akça, Tanju Kayhan, Musa Çağıran, Hakan Özmert, Ahmet İlhan Özek, Furkan Özçal, Viola (Dk. 45 Abdulaziz Demircan), Fatih Candan

Goller: Dk. 25 Atiba Hutchinson, Dk. 90+6 Cenk Tosun (Beşiktaş); Dk. 79 Musa Çağıran(Kardemir Karabükspor)

Kırmızı Kartlar: Dk. 58 Necip Uysal (Beşiktaş), Dk. 42 Boy Waterman (Kardemir Karabükspor)

Sarı Kartlar: Dk. 68 Serdar Kurtuluş (Beşiktaş); Dk. 20 Fatih Candan, Dk. 40 Furkan Özçal, Dk. 61 Erdem Özgenç, Dk. 71 Murat Akça (Kardemir Karabükspor)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Hakem Bülent Yıldırım maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadele Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlanıyor.

90.DK: Golde asist yapan oyuncu Jose Sosa oluyor.

90.DK: GOOOLL! Beşiktaş, Cenk Tosun ile 2-1 öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa ortasını penaltı noktasının sağına doğru yapıyor. O noktada bomboş pozisyonda Cenk Tosun kafa vuruşu ile son dakikada takımını öne geçirmeyi başarıyor.

90.DK: Maçın sonuna en az 7 dakika ilave ediliyor.

90.DK: KDÇ Karabükspor üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkınıda kullanıyor. Oyundan çıkan isim Hakan Özmert olurken, yerine giren isim ise Aykut Akgün oluyor.

90.DK: Sol taraftan kullanılan köşe vuruşu için topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa ortasını ön direğe yapıyor ancak ön direkte savunma topu uzaklaştırmayı başarıyor.

90.DK: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre ortasını arka direğe doğru yağıyor. O noktada Mustafa Pektemek savunmaya rağmen kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Abdulaziz Demircan topu kornere atmayı başarıyor.

87.DK: Orta sahada yaşanan mücadelede Hakan Özmert, rakibi Atiba Hutchinson'a faul yapıyor.

84.DK: Beşiktaş, üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını da kullanıyor. Tolgay Arslan oyundan alınırken, yerine Cenk Tosun oyuna dahil oluyor.

83.DK: Serbest vuruş için topun başına Jose Sosa geçiyor. Jose Sosa'nın ceza sahası içine doldurduğu topa hareketlenmek isteyen Tomas Sivok ofsayta yakalanıyor.

79.DK: Golde asist yapan oyuncu Erdem Özgenç oluyor.

79.DK: GOOOLL! KDÇ Karabükspor, Musa Çağıran ile durumu 1-1'e getiriyor. Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Erdem Özgenç geçiyor. Erdem'in ön direğe doğru yaptığı ortasına iyi yükselen Musa Çağıran kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturmayı başarıyor..

76.DK: KDÇ Karabükspor ikinci oyuncu değişikliği hakkını da kullanıyor. Erkan Kaş, Fatih Candan'ın yerine oyuna giriyor.

72.DK: Kazanılan serbest vuruş için topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan'ın arka direğe doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Tomas Sivok kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Abdulaziz Demircan son anda topun ağlarla buluşmasını engelliyor.

71.DK: Sağ kanatta ceza sahasının birkaç metre gerisinde Murat Akça, rakibi Mustafa Pektemek'e arkadan yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

69.DK: Mustafa Pektemek, ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert bir şut çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

68.DK: Serdar Kurtuluş, rakibi Ahmet İlhan Özek'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor. Bu kart ile Serdar Kurtuluş, haftaya oynanacak Trabzonspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

66.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazda Ramon Motta kaleye şansını deniyor ancak top yerden auta çıkıyor.

65.DK: Sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada iyi yükselen Tomas Sivok kafa vuruşunu yapıyor fakat top doğrudan auta gidiyor.

65.DK: Beşiktaş ikinci oyuncu değişikliği hakkını da kullanıyor. Demba Ba yerini Pedro Franco'ya bırakıyor.

64.DK: Ceza yayı çizgisi üzerinde tam cepheden gören bir noktada Tolgay Arslan sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor fakat kaleci Abdulaziz Demircan topu kornere çelmeyi başarıyor.

61.DK: Erdem Özgenç serbest vuruş esnasında barajın bozulduğuna yönelik hakem Bülent Yıldırım'a aşırı itirazlarından dolayı sarı kart ile cezalandırılıyor.

60.DK: Sağ kanatta topla buluşan Demba Ba ortasını arka direğe doğru açıyor ancak o noktada Gökhan Töre ofsayta yakalanıyor.

60.DK: Ceza yayının sağ tarafından kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Erdem Özgenç sağ ayağıyla şutunu çekiyor fakat top Gökhan Töre'den geri geliyor.

58.DK: Beşiktaş'da maçta 10 kişi kalıyor ! Savunma arkasına sarkan Ahmet İlhan Özek, rakibi Necip Uysal tarafından faule maruz kalıyor ve hakem Bülent Yıldırım son adam gerekçesiyle Necip Uysal'ı kırmızı kart ile cezalandırılıyor.

56.DK: Jose Sosa'nın ara pasıyla penaltı noktasının hemen sağında topla buluşan Demba Ba kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Demba Ba topu önüne aldıktan sonra şutunu çekiyor fakat kaleci Abdulaziz Demircan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

56.DK: Jose Sosa'nın ara pasıyla penaltı noktasının hemen sağında topla buluşan Demba Ba kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Demba Ba topu önüne aldıktan sonra şutunu çekiyor fakat kaleci Abdulaziz Demircan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

54.DK: Beşiktaş cephesinde zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Ersan Gülüm'ün yerine Necip Uysal oyuna dahil oluyor.

53.DK: Gökhan Töre'den aldığı pasla ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Ramon Motta sol ayağıyla sert bir şut çekiyor fakat top kalenin üstünden auta çıkıyor.

49.DK: Demba Ba'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre ofsayta yakalanıyor.

47.DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa, ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak defans uzaklaştırmayı başarıyor.

46.DK: Hakem Bülent Yıldırım ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve müsabakanın ikinci yarısı Beşiktaş'lı futbolcuların atışıyla başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Bülent Yıldırım ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve müsabakanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü tamamlanıyor.

45.DK: Maçın ilk yarısına en az 2 dakika ilave ediliyor.

45.DK: Ceza sahası yayının hemen solunda kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Jose Sosa doğrudan şutunu çekiyor fakat top sağ kale direğine çarpıp dışarı çıkıyor.

45.DK: KDÇ Karabükspor maçta 10 kişi kalıyor ! Erdem Özgenç'in geri pasında Demba Ba'nın önünden geçen topa kalesini terkeden Boy Waterman, topa ceza sahası dışında eliyle dokunduğu için doğrudan kırmızı kartı görüyor.

42.DK: KDÇ Karabükspor maçta 10 kişi kalıyor ! Erdem Özgenç'in geri pasında Demba Ba'nın önünden geçen topa kalesini terkeden Boy Waterman, topa ceza sahası dışında eliyle dokunduğu için doğrudan kırmızı kartı görüyor.

41.DK: Ceza sahasının hemen önünde topla buluşan Demba Ba ofsayta yakalanıyor.

40.DK: Furkan Özçal, aşırı itirazlarından dolayı sarı kart görüyor.

39.DK: Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Erdem Özgenç geçiyor. Erdem'in açtığı ortasını Mustafa Pektemek uzaklaştırıyor. Ceza sahası dışına açılan topu iyi takip eden Hakan Özmert şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

37.DK: Kaleyi tam cepheden gören bir noktada Musa Çağıran kaleye şutunu çekiyor fakat top defansdan geri dönüyor.

35.DK: Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Fatih Candan sert bir şut çekiyor ancak Beşiktaş savunması topun kaleye gitmesini önlüyor.

35.DK: Serdar Kurtuluş'un havadan attığı pası Jose Sosa kafayla topu Demba Ba'nın önüne indiriyor ancak daha öncesinde yardımcı hakem ofsayt bayrağını Demba Ba için havaya kaldırıyor.

33.DK: Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde KDÇ Karabükspor'un üstünlüğü göze çarpıyor.

29.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Erdem Özgenç geçiyor. Erdem'in açtığı ortayı kaleci Günay Güvenç uzaklaştırmayı başarıyor.

25.DK: Golde asist yapan oyuncu Serdar Kurtuluş oluyor.

25.DK: GOOOLL! Beşiktaş, Atiba Hutchinson ile 1-0 öne geçiyor. Sağ kanatta Mustafa Pektemek'den aldığı pasla topla buluşan Serdar Kurtuluş, ceza sahası çizgisi üzerinden ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. O noktada müsait pozisyonda topa iyi yükselen Atiba Hutchinson kafa vuruşuyla fileleri havalandırmayı başarıyor.

23.DK: Orta sahada yaşanan mücadele esnasında Musa Çağıran, rakibi Jose Sosa'ya faul yapıyor.

20.DK: Fatih Candan, rakibi Jose Sosa'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

20.DK: Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Erdem Özgenç geçiyor. Erdem, ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor ancak Mustafa Pektemek topu uzaklaştıran isim oluyor.

15.DK: Sol kanatta kazanılan serbest vuruş için topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa, ortasını yapıyor ancak top Boy Waterman'ın ellerinde kalıyor.

14.DK: Sağ kanatta Fatih Candan ortasını altıpasa doğru gönderiyor ancak kaleci Günay Güvenç topa hakim olmayı başarıyor.

13.DK: Mücadele kaldığı yerden devam ediyor.

12.DK: Yiğit İncedemir, rakibi Mustafa Pektemek ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kalıyor ve tedavisi için oyun durduruluyor.

8.DK: Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Ahmet İlhan Özek sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak onun öncesinde Valentin Viola, rakibi Serdar Kurtuluş'a altıpasın sol çaprazında faul yapıyor.

5.DK: Savunmada yapılan hata sonrasında topla buluşan Ahmet İlhan Özek sağ kanattan ortasını yapıyor ancak savunmada Serdar Kurtuluş pozisyonun büyümesini engelliyor.

2.DK: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre, son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Ahmet İlhan Özek topu uzaklaştırmayı başarıyor.

1.DK: Hakem Bülent Yıldırım ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye KDÇ Karabükspor başlıyor.

- Oynanan bu karşılaşmalarda Beşiktaş 28 kez fileleri havalandırırken, KDÇ Karabükspor ise 12 kez topu ağlara göndermeyi başardı.

- İki ekip arasında oynanan 15 resmi karşılaşmanın 8'ini Beşiktaş, 2'sini KDÇ Karabükspor kazanırken 5 maçta da eşitlik bozulmadı.

- KDÇ Karabükspor cephesinde ise sakatlıkları bulunan Emre Güngör, Larrys Mabiala, Abdou Traore ve Aykut Özer Beşiktaş deplasmanında 18 kişilik kadroya dahil edilmeyen isimler oluyor.

- Beşiktaşda sakatlıkları bulunan Tolga Zengin, Veli Kavlak ve maç kadrosuna alınmayan Daniel Opare ile İsmail Köybaşı gibi önemli isimler bu zorlu mücadelede forma giyemeyecekler.

- KDÇ Karabükspor ise 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 16 mağlubiyet ile topladığı 21 puanla 16. sırada yer alıyor.

- Beşiktaş bu sezon aldığı 18 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile elde ettiği 58 puanla 3. sırada yer alıyor.

- Osmanlı Stadı'nda saat 20:00'de başlayacak olan bu mücadeleyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig 28. hafta kapanış karşılaşmasında Beşiktaş, KDÇ Karabükspor'u ağırlıyor.

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında bugün Kardemir Karabükspor'u Ankara'da konuk edecek.

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren siyah-beyazlı takım, rakibini mağlup ederek bu iddiasını gelecekhaftalara taşımayı hedefliyor. Stadının yapımı nedeniyle daha önce 4 kez rakiplerini Ankara'da konuk eden Beşiktaş, bu maçlarda 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Osmanlı Stadı'nda Medicana Sivasspor'u 3-2, Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 5-1 mağlup eden Beşiktaş, bu stattaki tek puan kaybını Balıkesirspor ile 2-2 berabere kalarak yaşadı.

SAAT: 20.00
STAT: Osmanlı Stadı
HAKEM: Bülent Yıldırım 
YAYIN: Lig TV - SPOR3.COM

MUHEMEL 11'LER:

BEŞİKTAŞ:
Günay, Serdar, Sivok, Ersan, Motta, Gökhan, Sosa, Atiba, Olcay, Mustafa, Demba Ba
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic 

KARABÜKSPOR: Waterman, Erdem, Yiğit, Murat, Emre, Musa, Hakan, Ahmet İlhan, Furkan, Viola, Fatih
TEKNİK DİREKTÖR: Yılmaz Vural