Beşiktaş gol yağdırdı !

Beşiktaş gol yağdırdı !

Süper Lig'in 3. haftasında Gaziantepspor'a konuk olan Beşiktaş, galibiyete uzandı.

Süper Lig'in 3. haftasında Gaziantepspor'a konuk olan Beşiktaş,galibiyete uzandı. Oğuzhan, Cenk Tosun, Olcay ve Kerim Frei'ın golleriyle son 15 dakikada sonuca giden Kartal, 3 puanı hanesine yazdırdı...

Spor Toto Süper Lig'de 3. haftanın açılış maçında Beşiktaş ile Gaziantepspor karşılaştı.

İlk yarıda neredeyse hiçbir pozisyonun olmadığı ve izleyenlerin adeta uyuduğu maçın ikinci devresi de durgun başladı.

Mücadelenin 76. dakikasında sahneye çıkan Oğuzhan Özyakup frikikten attığı enfes golle Beşiktaş'ı öne geçiren isim oldu.

Golden sonra etkili oynamaya başlayan Siyah-Beyazlılar, 83. dakikada Cenk Tosun'un penaltıdan attığı golle durumu 2-0'a getirdi.

Beşiktaş, 87'de Olcay ve 90'da Kerim Frei ile 2 gol daha bularak sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Beşiktaş bu sonuçla ligdeki puanını 6'ya yükseltirken, Gaziantepspor ise 3 puanda kaldı..

Gaziantepsor: 0 - Beşiktaş: 4

Gaziantepspor

Karcemarskas, Barış Yardımcı, Arokoyo, Vranjes, Marcal, Abdülkadir Kayalı, Abuda, Larsson, Chibuike, Camara, Muhammet Demir

Beşiktaş

Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, Tosic, Atiba, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Sosa, Olcay Şahan, Gomez

Goller: Dk. 76 Oğuzhan, Dk. 83 Cenk Tosun - Penaltı, Dk. 87 Olcay, Dk. 90+1 Kerim Frei (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Gaziantepspor'a konuk olan Beşiktaş'ta, kart cezalısı Quaresma'nın yerine Sosa görev yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Portekizli futbolcunun yokluğunda Sosa'yı ilk 11'e dahil etti.

Siyah-beyazlı ekipte bundan önceki iki lig maçında sonradan oyuna giren Mario Gomez, ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligin ilk iki maçında Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor'a karşı ilk 11'de görev alan, Mersin deplasmanında attığı 3 golle dikkatleri üzerine çeken Cenk Tosun, Gaziantepspor mücadelesinde yedek kaldı.

GAZİANTEPSPOR'DA KADRO DEĞİŞMEDİ
Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu ise geçen hafta Bursaspor karşısında tek golle 3 puan alan kadroda değişikliğe gitmedi.

Bursaspor deplasmanında olduğu gibi Gaziantep ekibinin kadrosu, Karcemarskas, Barış Yardımcı, Arokoyo, Vranjes, Marcal, Abdülkadir Kayalı, Abuda, Larsson, Chibuike, Camara, Muhammet Demir'den oluştu.

TARAFTARDAN TERÖRE TEPKİ
Taraftarlar, maça saatler kala Kamil Ocak Stadyumu'ndaki yerlerini almaya başladı. Tribünlerin büyük bölümünün boş kaldığı maçta, Beşiktaşlılar kendilerine ayrılan yeri doldurdu. Siyah-beyazlılar tribünde, "Yönetim uyuma, taraftarın dışarıda" şeklinde tezahürat yaptı. Maçın başlamasıyla beraber Gaziantepsporlu taraftarlar, tribünde dev Türk Bayrağı açtı. Her iki takımın taraftarları da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tezahürat yaparak, terörü lanetledi.

FİKRET ORMAN'A KIZIL'DAN DAVET
Statta, protokolde kendisine ayrılan yerde oturmayan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman şeref tribününe geçti. Bunun üzerine şeref tribününe gelen Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Orman'ı protokole davet etti. Bir süre sohbet eden ikili, daha sonra protokoldeki yerine geçti.

Bu arada, şeref tribününde bulunan Beşiktaşlılar ve Gaziantepsporlular arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Cüneyt Çakır karşılaşmadaki son düdüğünü çalıyor. Beşiktaş Gaziantepspor'u deplasmanda 4-0 mağlup ediyor. Siyah-beyazlılar bu galibiyetle puanını 6'ya çıkarıyor.

90.DK: Cüneyt Çakır maçın son bölümüne 3 dakika uzatma süresi ekliyor.

90.DK: Gökhan Töre maçtaki 2.asistini yapıyor.

90.DK: GOOOLL!! Beşiktaş Kerim Frei ile farkı 4'e çıkartıyor. Gökhan Töre rakip alanda bulduğu boşluğu değerlendiriyor ve savunmanın arkasına sarkıyor. Sağ kanattan ceza sahası içine yerden topu gönderiyor. Kerim Frei düzgün bir vuruşla topu filelere gönderiyor.

90.DK: Golde payı olan Gökhan Töre maçtaki ilk asisti yapıyor.

87.DK: GOOOLL!! Olcay Şahan ile Beşiktaş farkı 3'e çıkarıyor. Orta alanda Cenk Tosun'un pasıyla defansın arkasına hareketlenen Gökhan Töre yaptığı driplingle ceza sahasına kadar giriyor. Ceza sahası içinde Olcay Şahan'a pasını aktarıyor. Olcay Şahan yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderiyor.

83.DK: GOOOLL!! Beşiktaş Cenk Tosun'un penaltı vuruşu ile 2-0 öne geçiyor. Cenk Tosun sakin bir şekilde sağ ayağının içiyle yaptığı penaltı vuruşunda kaleci Zydrunas Karcemarskas ile topu ayrı köşelere gönderiyor.

83.DK: Beşiktaş'ta topun başına Cenk Tosun geliyor. Cenk Tosun penaltı vuruşunu kullanacak.

82.DK: Fernando Marcal ceza sahası içerisinde girdiği ikili mücadelede sonucunda Cenk Tosun'a sert bir müdahalede bulunuyor. Cüneyt Çakır pozisyona çok yakın ve tereddüt etmeden penaltı noktasını gösteriyor.

81.DK: Siyah-beyazlılar bu dakikalarda dar alanda yaptıkları kısa paslaşmalarla gol aramaya devam ediyor.

78.DK: Beşiktaş'ta Necip Uysal oyuna girerken, oyundan çıkan isim Mario Gomez oluyor.

77.DK: Gaziantepspor'ta Erdem Şen oyuna girerken Abdülkadir Kayalı oyundan alınıyor.

76.DK: GOOOLL!! Beşiktaş Oğuzhan Özyakup ile golü buluyor. ceza sahası yay çizgisi üzerinde kazanılan serbest vuruşta Oğuzhan Özyakup kesme bir vuruş yapıyor. Top kalenin sağ köşesinden filelerle buluşuyor.

75.DK: Abdülkadir Kayalı elle yaptığı müdahale sonucunda sarı kart görüyor.

75.DK: Gökhan Töre kazanılan serbest vuruşu direk kaleye gönderiyor ancak topa barajda bulunan Abdülkadir Kayalı elle müdahale ediyor. Beşiktaş yay bölgesinden serbest vuruş kazanıyor.

73.DK: Ognjen Vranjes ikili mücadelede Cenk Tosun'a faul yapıyor. Beşiktaş ceza sahası dışından yaklaşık 28 metreden serbest vuruş kazanıyor.

71.DK: John Chibuike sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu arka direğe ortalıyor. Orkan Çınar topu düzelttikten sonra açısı dar olmasına rağmen yerden vuruşunu yapıyor. Tolga Zengin topu iki hamlede kontrol ediyor.

71.DK: Hızlı gelişen Gaziantepspor atağında kaleyi cepheden gören bir noktadan vuruşunu yapıyor. Luiz Rhodolfo'ya çarpan top kornere çıkıyor.

69.DK: Cüneyt Çakır'ın düdüğü ile top yeniden oyun alanında. Beşiktaş son bölümde çok adamla hücuma çıkarken Gaziantepspor kontra ataklarla gol arıyor.

68.DK: Gaziantepspor'da adalesi çeken Barış Yardımcı kendisini yere bırakıyor Cüneyt Çakır karşılaşmayı şu anda durduruyor.

65.DK: John Chibuike ceza sahası önünde topla buluşuyor. Bir anda hızlanan John Chibuike Ersan Gülüm'den sıyrılıyor ve sol çaprazdan yerden sert bir şut çıkarıyor. Top az farkla auta çıkıyor. Gaziantepspor'un gole yaklaştığı bir andı.

64.DK: Muhammet Demir yaşadığı sakatlık nedeniyle oyundan alınıyor. Orkan Çınar oyuna dahil oluyor.

63.DK: Rakip alanda Beşiktaşlı oyuncuların kontra atağa çıkmasını engelleyen Abuda, Olcay Şahan'a sert bir müdahalede bulunuyor ve sarı kart görüyor.

59.DK: Zydrunas Karcemarskas kendisine gelen topu rakip sahaya gönderiyor. Sol taraftan topa haraketlen Aboubacar Camara ofsayt pozisyonuna takılıyor.

58.DK: John Chibuike'nin ceza sahasına gönderdiği topu savunmada Ersan Gülüm karşılıyor.

57.DK: Muhammet Demir rakip sahanın orta bölümünün sağ tarafında Luiz Rhodolfo'nun müdahalesi ile yerde kalıyor.

54.DK: Ceza sahasına topu taşıyan Oğuzhan Özyakup'un topuna müdahale eden Ognjen Vranjes'in müdahalesinde top Cenk Tosun'un önünde kalıyor. Cenk Tosun önünde kalan topa bekletmeden vuruyor. Kaleye yönelen topu Mario Gomez istemsizce kesiyor. Alman oyuncu ofsayt.

52.DK: Abuda rakip yarı sahasının orta bölümünden kazanılan serbest vuruşu direk kaleye gönderiyor. Top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

51.DK: John Chibuike orta alanda Oğuzhan Özyakup'u geçiyor ancak Beşiktaşlı oyuncu rakibine sert bir müdahalede bulunuyor Cüneyt Çakır Oğuzhan Özyakup'a hareketi nedeniyle sarı kart gösteriyor.

50.DK: Ersan Gülüm kendi sahasında rakip savunmasının arkasına gönderdiği topa hareketlenen Cenk Tosun yan hakemin ofsayt bayrağına takılıyor.

48.DK: Ognjen Vranjes serbest vuruşta topu kaleci Zydrunas Karcemarskas'a gönderiyor. Gaziantepsporlu futbolcular hazırlık paslarına devam ediyor.

48.DK: Fernando Marcal'ın kendi sahasında oyun kurmasını engellemek isteyen Gökhan Töre rakibine faul yapıyor.

47.DK: Gbenga Arokoyo orta alanda Mario Gomez'e yaptığı sert müdahale sonucunda sarı kart görüyor.

46.DK: Beşiktaş'ta ilk oyuncu değişikliği yapılıyor. Jose Sosa oyundan çıkan isim olurken Cenk Tosun oyuna dahil oluyor.

46.DK: Hakem Cüneyt Çakır düdüğünü çalıyor. İkinci yarı ev sahibi oyuncuların santra vuruşuyla başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Cüneyt Çakır maçın ilk yarısını bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarıda iki takımda gol bulamıyor ve devre 0-0 sona eriyor.

45.DK: Maçın ilk yarısına 1 uzatma dakikası ilave ediliyor.

45.DK: İlk devrenin son dakikalarına yaklaşırken iki takımın orta saha oyuncularında yorgunluk belirtileri ve oyundan kopmalar başladı.

41.DK: Kaleye uzaklığı yaklaşık 25 metre olan bir noktandan kazanılan serbest vuruşta, Muhammet Demir topun başına geçiyor. Yaptığı plase vuruşta top barajın üstünden geçerek yandan auta çıkıyor.

39.DK: Gökhan Töre, Aboubacar Camara'dan topu kazanmak isterken faul yapıyor. Bu kez Gaziantepspor tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazanıyor.

39.DK: Jose Sosa kazanılan serbest vuruşta topu direk kaleye göndermek istiyor. Ancak istediği vuruşu yapamıyor ve top Gaziantepspor barajını geçmiyor.

38.DK: Aboubacar Camara kendi ceza sahasının biraz gerisinde Oğuzhan Özyakup 'un topla oynamasını eliyle kesince Cüneyt Çakır oyunu durduruyor. Beşiktaş tehlikeli noktadan serbest vuruş kullanacak.

34.DK: John Chibuike sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu ceza sahası altı pas üzerine gönderiyor. Kaleci Tolga Zengin topu yumruklayarak uzaklaştırıyor.

34.DK: Sağ kanattan gelişen Gaziantepspor atağında Ognjen Vranjes yerden penaltı noktası üzerine topu çeviriyor. Muhammet Demir topu kontrol ettikten sonra vuruşunu yapıyor. Luiz Rhodolfo yerinde müdahalesi ile topu engelliyor.

31.DK: Dusko Tosic sol kanattan ceza sahasına ortasını yapıyor. Mario Gomez topu düzeltikten sonra dar açısına rağmen sol çaprazdan vuruşunu yapıyor. Kaleci Zydrunas Karcemarskas üzerine gelen şutu uzaklaştırmayı başarıyor.

28.DK: Jose Sosa ceza sahasının sol çaprazından kazanılan serbest vuruşu ceza sahası penaltı noktası üzerine sert bir şekilde gönderiyor. Muhammet Demir'in yaptığı ters kafa vuruşunu kaleci Zydrunas Karcemarskas çizgi üzerinde son anda çeliyor ve takımının yenik duruma düşmesini engelliyor.

25.DK: Jose Sosa kullanılan serbest vuruşu, ceza sahasının ön bölümüne doğru gönderiyor. Ancak Gaziantepspor defansında Barış Yardımcı topu karşılıyor.

24.DK: Daniel Larsson ceza sahasının sol çaprazında Olcay Şahan'a faul yapıyor.

21.DK: Gaziantepspor'un çok adamla hücum ettiği bir anda Aboubacar Camara uzaktan şut çekmeyi tercih ediyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

19.DK: Muhammet Demir, Aboubacar Camara ile yaptığı paslaşma sonrasında altı pasın gerisinden kesme bir vuruş yapıyor. Kaleci Tolga Zengin doğru yer tutarak topu rahat bir şekilde kontrol ediyor.

14.DK: Zydrunas Karcemarskas paslaşarak serbest vuruşu kullanıyor.

14.DK: Barış Yardımcı'nın uzaklaştırdığı topu sol kanatta kontrol eden Jose Sosa ceza sahasına topu çeviriyor. Luiz Rhodolfo kafa topuna çıkarken Abdülkadir Kayalı'ya faul yapıyor.

14.DK: Jose Sosa sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu ön direğe ortalıyor. Barış Yardımcı topu karşılıyor.

12.DK: Sağ kanattan gelişen Gaziantepspor atağında Barış Yardımcı son çizgiden ortasını yapıyor. Penaltı noktası üzerinde topa iyi yükselen Muhammet Demir istediği gibi vuramayınca kaleci Tolga Zengin topu rahat bir şekilde kontrol ediyor.

11.DK: Maçın ilk 10 dakikası geride kalırken, oyunu kendi yarı sahasında kabullenen Gaziantepsor kontra ataklarla gol arıyor.

10.DK: Dusko Tosic sol kanattan yaptığı bindirme sonucunda topla buluşuyor. Yerden çevirdiği topa savunma Mario Gomez'den önce müdahale ediyor.

8.DK: Gökhan Töre'nin ceza sahası arka bölümüne yaptığı ortayı Olcay Şahan altı pas üzerine indiriyor. Topa dokunmak isteyen Jose Sosa, Gbenga Arokoyo'ya direğin dibinde faul yapıyor.

5.DK: Gökhan Töre sağ kanattan ceza sahasına topu falsolu bir şekilde ortalıyor. Ancak Fernando Marcal yine olması gereken yerde ve topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

4.DK: Sosa'nın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Oğuzhan Özyakup yerden ceza sahasına topu çeviriyor. Fernando Marcal topu karşılayarak tehlike büyümeden savunmasını rahatlatıyor.

2.DK: Oğuzhan Özyakup serbest vuruşu bekletmeden kullanıyor.

2.DK: Orta alan mücadelesinde Daniel Larsson'un müdahalesi ile Oğuzhan Özyakup yerde kalıyor.

1.DK: Karşılaşma Beşiktaşlı futbolcuların yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.

- Gaziantepspor kırmızı-siyah forma ile sahada yer alırken, konuk takım Beşiktaş düz beyaz forma ile mücadele edecek.

- Beşiktaş'ın İspanyol asıllı Alman golcüsü Mario Gomez, bugün siyah beyazlı forma ile ilk kez 11'de başlayacak.

- İki takım arasında oynanan son 10 karşılaşmada, Beşiktaş 4 kez galip gelirken, 5 maç beraberlikle sonuçlandı. Gaziantepspor bu maçlardan sadece 1 galibiyet çıkarabildi.

- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş; Ramon Motta, Pedro Franco ve Ömer Şişmanoğlu'nu 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

- Siyah-beyazlı takımda Tolgay Arslan ve Veli Kavlak'ın sakatlıkları devam ediyor.

- Beşiktaş'ta geçen hafta Trabzonspor karşılaşmasında kırmızı kart gören Ricardo Quaresma, cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

- Ev sahibi ekipte kırmızı kart cezalısı olan Elyasa Süme dışında eksik bulunmuyor.

- Geride bıraktığımız ilk iki hafta sonunda Beşiktaş 3 puanla 8. sırada yer alırken, aynı puana sahip Gaziantepspor 10. sırada bulunuyor.

- Haftanın açılış karşılaşması 21.15'te başlayacak ve maçı Fifa kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig 3.Haftanın ilk mücadelesinde Gaziantepspor ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor.

İŞTE İLK 11'LER

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Barış, Arokoyo, Vranjes, Marcal, Abdülkadir, Abuda, Larsson, Chibuike, Camara, Muhammet

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic, Atiba, Oğuzhan, Gökhan, Sosa, Olcay, Gomez

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 3. haftanın açılış maçında deplasmanda Gaziantepspor ile karşı karşıya geliyor.

Sezona deplasmanda alınan 5-2'lik Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle başlayan, ikinci hafta mücadelesinde ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Trabzonspor'a 2-1 yenilerek bu sezonki ilk puan kaybını yaşayan "Kara Kartallar", Gaziantepspor karşısında sahaya 3 puan parolasıyla çıkacak.

Beşiktaş, rakibi karşısında kazanarak, A Milli Futbol Takımı'nın Letonya ve Hollanda ile oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçları için liglere verilecek araya moralli girmenin hesabını yapıyor.

Ev sahibinde Putsila sakat, elyasa süme ise cezalı. Beşiktaş’ta Quaresma kırmızı kart cezalısı, Cenk Gönen ve Konya ile anlaşan Ömer Şişmanoğlu kadro dışı. Ayrıca uzun süredir sakat olan Veli Kavlak ile Tolgay Arslan da kadroda yok

Kamil Ocak Stadı'nda oynanacak maç saat 21.15'te başlayacak ve Cüneyt Çakır düdük çalacak.