Karşıyaka Stadı için bir dava daha düştü

Karşıyaka Stadı için bir dava daha düştü

Karşıyaka'da stat krizi sürüyor.

Ankara 3'üncü İdare Mahkemesi, yıkılan eski İlçe Stadı'nın yerine yapılacak yeni stadyum ile ilgili kararını verdi.

Karşıyaka Yalı’da, bir süre önce yıkılan eski İlçe Stadı’nın yerine yapılacak 15 bin kişilik yeni stadyumla ilgili açılan bir dava daha düştü.

Ankara 3’üncü İdare Mahkemesi, Yalçın Temizocak ve beraberindeki 30 kişinin, ihalenin iptaliyle ilgili olarak açtığı davayı, Temizocak davadan feragat ettiği, bu nedenle dava konusu kalmadığı için reddetti. Mahkeme geçen ay, Karşıyaka Belediyesi’nin açtığı iptal davasını, aynı konuda daha önce verilmiş bir mahkeme kararı olduğu için düşürmüştü. Stat için açılan davalardan ikisi ise sürüyor.

DAVALIK STADYUM

Yeni stadın Ocak 2014’te yapılan ihalesinin iptali için Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava henüz karara bağlanmazken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davada ise Ankara 18’inci İdare Mahkemesi, ihalenin iptaline karar vermişti. Bu dava için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi, Karşıyaka Kulübü ve ihaleyi alan firmanın Danıştay’a yaptığı itirazla ilgili temyiz süreci devam ediyor. Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verirse şubat ayında duran inşaat devam edecek, aksi durumda yeniden ihale yapılacak.