Kardemir Karabükspor - Bursaspor Maç sonucu

Kardemir Karabükspor - Bursaspor Maç sonucu

Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında evinde ağırladığı Bursaspor’a 1-0 mağlup oldu.

- Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında evinde ağırladığı Bursaspor’a 1-0 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, takımın performansından memnun olduğunu belirterek, "10 kişi kalmamıza rağmen takımın ortaya koyduğu performanstan memnunum. Biraz dikkatli olsaydık galibiyet ya da beraberlik alabilirdik. İstediğimiz oyunu sahaya yansıttık diye düşünüyorum. Geçen hafta Gaziantepspor maçının ilk yarısında iyi oynamıştı. Kötü bir döneme girdik. Milli takım arasını iyi değerlendirip lige hazır olmamız ve oynayacağımız maçı kazanmak istiyoruz. Karabükspor iyi yolda, takım için hava her zaman güneşli olmuyor" dedi.

Tolunay Kafkas, maçın hakemi Süleyman Abay ile ilgili sorulan soruya ise, ”Bu işin içinde oyuncu olarak futbol oynadım. 2005 yılından beri teknik adamlık yapıyorum, benim kendisi hakkımda net bir fikrim var. Ama söylediğimiz zaman biz suçlu duruma düşüyoruz onu değerlendirecek olan basın mensupları, televizyon yorumcuları. Dediğim gibi kendisiyle ilgili net bir düşüncem var, onu bir gün mutlaka yüzüne söyleyeceğim” diye cevap verdi.

Ahmet İlhan Özek’in durumuyla ilgili de Kafkas, “MR’ı çekilecek yarın durumu netleşir. Akpala sakatlıktan yeni çıktı, bu takıma faydalı olacağını düşünüyorum. Ne kadar iyi oynarsanız oynayın ben hikaye anlatan teknik direktör değilim. Takım iyi yolda fakat netice alma durumunda sıkıntılar var. Bütün sorumlulukta bana aittir oyuncuların bir günahı yoktur” diye konuştu.

Oyunda kırmızı kart gören Akpala ise, “Erken gelen sakatlığın ardından kırmızı kart, 10 dakika içinde yediğimiz gol maçın kaderini belirlerdi. İkinci yarı oldukça iyi futbol ortaya koyduk ama buna rağmen yakaladığımız fırsatları değerlendiremedik. Kendimize oyuna vermek istedik fakat hiç beklemediğimiz anda gelen sakatlık ve kırmızı kart oyunu değiştirdi” açıklamasında bulundu.

Karabükspor’un başarılı oyuncusu Erkan Kaş da, “Maça iyi başladık kırmızı kart ve gole kadar iyi bir performans gösterdik. Hakemi eleştirmek istemiyorum ama kolay bir kart gibi geldi. Ondan sonra oyunun şekli değişti. İyi bir performans sergiledik, olmayınca olmuyor, golleri de kaçırdık. Bundan sonra daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, takımın iyi bir performans sergilediğini belirterek, defansif kurgularının çok iyi olduğunu kaydetti.

Daum, bolca gol pozisyona girdiklerini ifade ederek, “Geçen hafta yapamadığımız bu hafta yaptık, daha fazla gol pozisyonuna girdik. Daha üretkendik. 1-0 olmasına rağmen haklı bir galibiyet aldık. Böyle durumlarda bizim için önemli olan ikinci goldü, ikinci golü atsak daha da rahat ederdik. Böyle durumlarda maçlar daha önceki müsabakalarda galibiyetler serisi alsaydık, daha farklı olurdu. Güvenli olmuş olsaydık o pozisyonları daha farklı değerlendirirdik. Top alış verişlerimiz iyiydi, daha süratli daha çabuk oyuna sokma açısından bunları yapamadık. Bu tür maçlarda rakibiniz eksik kaldığı zaman ya da siz eksik kaldığınız zaman uzun toplarla gelmeye çalışırsınız, her şeyinizi ortaya koyup golü bulmaya çalışırsınız, kalecimizde bir iki pozisyonda iyi kurtarışlar yaptı, bazen bu durumlar zor oluyor. Daha konsantreli oynamamız gerekiyordu. Yapmak istediğimizi sahaya yansıttık. Galibiyetler serisi geldiği zaman takım çok daha iyi olabilir. Defansımız da bugün çok iyiydi. Bizim yönetimimiz bize çok büyük destek verdi. Taraftarlarımız içinde çok güzel bir galibiyet oldu” dedi.

Belluschi’nin performansı konusunda sorulan soruya ise Daum, “Bizim için çok önemli, oynadığı taktirde kendini gösteriyor. En büyük özelliği takım görevini çok iyi yapıyor, defansın önünde iyi oynuyor, gol pozisyonlarına girebiliyor. Golü atmış olsaydı ayın golü olurdu. Bizim için önemli Pablo’da rahatlıyor, bütün yük Pablo’nun üzerinde olmuyor. Uzun bir sakatlık geçirdi ritmine girmesi lazım. Bir maç yapacağız, cumartesi günü Balıkesirspor ile kendi sahamızda bir hazırlık maçımız olacak” diye konuştu.

Uzun toplarla Karabük’e karşı bir sonuç alınamayacağını kaydeden Daum, şunları söyledi:

“Uzun toplarla gelebileceklerini biliyorduk, bu nedenle geri yaslanmadık. Yerden paslarla oyun kontrolünü ele geçirmek istedik. Uzun toplarla Karabük’e karşı bir sonuca gidemezsiniz. Rakibi gerçekten bizim kalemizden uzak bir yerde basmaktı. Karabük’ün morali çok iyiydi son anlara kadar iyi oynadı.”

Bir gazetecinin Abdullah Avcı’nın Bursaspor’un başına geçeceği yönünde haberler çıktığı hatırlatması üzerine Daum, “Sizde Türkiye’deki basını biliyorsunuz. Abdullah Avcı’ya süper ligde bir takım çalıştırmasını temenni ederim. Bursaspor’un başı biraz zor boşalır” diye cevap verdi.

Bursaspor’un golünü atan Murat Yıldırım ise yaptığı açıklamada, “Maça iyi başladık diye düşünüyorum. İkinci yarı zaman zaman iyi paslar çıkardık. İlerideki maçlarda böyle devam edersek Bursaspor’u layık olduğu yere taşırız diye umut ediyorum. Sürekli eleştiriler alıyoruz, Bursaspor’un daha iyi yerde olması gerekiyor, erken gol yeme gibi durumlar oldu iki maçtır gol yemiyoruz, iyi de oynuyoruz diye düşünüyoruz. Üstüne koyarak daha iyi yerlere geleceğiz” dedi.

Bursaspor’un başarılı oyuncusu Belluschi de, “Bu maç bizim için çok önemliydi. Uzun zamandır galip gelemiyorduk. Karabük bir kişi kaldıktan sonra bizi daha da rahatlattı, ikinci yarı gol bulamadık. Bu maçın önemi ileriki maçlarda daha da iyi olacak” şeklinde konuştu.