Karabükspor Adanaspor'u ateşe attı !

Karabükspor Adanaspor'u ateşe attı !

Karabükspor, Adanaspor'u Tanase'nin golleriyle 2-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Kardemir Karabükspor, Dr.Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda konuk ettiği Adanaspor’u 2-0 mağlup etti. Ev sahibi ekibin gollerini kaydeden Tanase, takımına üç puan kazandıran isim oldu. 

Yeni teknik direktörü Zoran Barisic’in sezon başından bu yana uygulanan üçlü savunmayı değiştirdiği Kardemir Karabükspor, maçın ilk başlarında yeni dizilişe henüz alışamadığının sinyallerini verdi. Savunmada eski sert görüntüsünden uzak olan ev sahibi ekip, Adanaspor’a istediği baskıyı kuramadı. İlk yarım saatin ardından biraz kıpırdanan Kardemir Karabükspor, Tanase ile öne geçmeyi başardı. Daha sonra yine maçın ilk bölümündeki görüntüsüne dönen Karadeniz temsilcisi, Adanaspor’un hücumlarında alışık olmadığı dörtlü savunmanın sıkıntılarını yaşadı.

Rakip kalede etkili pozisyonlar geliştiren Adanaspor ise ya Kardemir Karabükspor’un uyguladığı ofsayt taktiğine ya da kaleci Ahmet Şahin’e takıldı. Maçta son yarım saate girilirken organize gelişen bir atakta şık bir vuruş yapan Tanase, takımını rahatlatan golü ağlara bıraktı. Kalan dakikalarda tüm riskleri alan Adanaspor, gol bulmayı başaramadı. Daha çok savunmaya çekilen Kardemir Karabükspor da skoru korumaya çalışınca mücadele 2-0 sona erdi.