Kalaycıoğlu'ndan Aziz Yıldırım'a yalanlama !

Kalaycıoğlu'ndan Aziz Yıldırım'a yalanlama !

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a Zafer Kalaycıoğlu'ndan cevap geldi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın HaberTürk'te katıldığı programda,"Galatasaraylılar beynini yıkamışlar. Bizde hoca iken gidip Galatasaray ile imzalamış." dediği Zafer Kalaycıoğlu'ndan cevap geldi.

Kalaycıoğlu, Galatasaray'a geçme düşüncesinin kendisine ait olduğunu, bu konudaki talebin kendisinden geldiğini söyledi.
 
Kalaycıoğlu'nun açıklaması şöyle:
 
"6 Ağustos çarşamba gecesi HaberTürk televizyon kanalında yayınlanan spor programında Fenerbahçe Başkanı Sayın Aziz Yıldırım Fenerbahçe’den ayrılışımla ilgili olarak bir takım yanlış bilgiler vermiştir. Öncelikle  belirtmek isterim ki  ayrılma sürecimde ilk adım  Galatasaray kulübü tarafından değil, şahsım tarafımdan yapılmıştır. Yani bahsedildiği gibi ne Galatasaray , ne de Sayın başkan Adnan Polat tarafından bir ayartma (ki yakışık almayan bir kelimedir) söz konusu olmamıştır .
 
Ben Fenerbahçe'den ayrılma kararı aldıktan sonra ilk olarak o zamanki genel sekreter (imza yetkisine sahip ) Vedat Olcay  tarafından şahsıma “Bayan takımı baş antrenörlüğü görevimden alındığımı belirten' bir yazıyı avukatım vasıtasıyla almıştım. Bu yazıya istinaden yaptığım Galatasaray kulübüne geçme talebim ise TBF tarafından  reddedilmiş ve  sezonu başka bir takım çalıştırmadan  tamamlama zorunluluğum hasıl olmuştur.
 
Ayrılmam sırasında Galatasaray'la gelecek sezonla veya o anla ilgili maddi manevi hiçbir talebim olmamıştır.                                              
 
Ayrılma nedenlerimin Başkan Aziz Yıldırım'a hiç ulaştırılmamış olduğunu uzun bir zaman sonrasında öğrenmiş oldum.  Bu aşamada  kamuoyuna  ve Fenerbahçe taraftarına karşı bu işi maddi karşılık nedeniyle yapmış olduğum yönünde oluşturulan algıyı  karşımda muhatap olarak güçlü bir kulüp olması nedeniyle değiştirme/düzeltme  konusunda bir aksiyon almadım.
 
Buna rağmen sezon sonunda Galatasaray’la anlaşmam tamamen Galatasaray Basketbol şube Sorumlusu Sayın Ahmet Dedehayır'ın şahsıma gösterdiği saygı ve teveccüh sonucunda o sezon bayan takımını çalıştıran Okan Çevik'in Galatasaray erkek takımına gönderilerek yaratmış olduğu pozisyon sayesinde olmuştur.
 
Galatasaray’ la çalıştığım sezonda şampiyonluk olamasa da  6 yıldır Fenerbahçe’nin kazandığı Türkiye Kupası saltanatına son verilerek (kazanılan 6 kupada da Fenerbahçe'nin antrenörü ben idim) Türkiye kupasını Galatasaray'a kazandırdık...
 
Milli takımı çalıştıranların kulüp takımı çalıştırmaması Sayın Aziz Yıldırım 'ın tutarlı olduğu tek husustur. Bu durum benim zamanımda da geçerli idi ve maalesef Milli Takımı çalıştıran antrenörün kulüp takımı çalıştırmasına izin verilmediği için bu şerefli görevi yapamamış oldum.
 
Şampiyon olamamış olmak Galatasaray'da belki beni  ve Galatasaray taraftarını üzdü ancak yıllardır emek verip yetiştirdiğim Birsel – Nevriye – Esmeral çatısı ve yabancı oyuncular ile üst üste şampiyon yaptığım bir kulübü ilk yılda devirmenin çok da kolay olamayacağı bir gerçekti. Nitekim bu üçlü ve takım ruhu bozulana kadar her yıl antrenör değiştiren Fenerbahçe şampiyon olmaya devam etti.
 
Benim Fenerbahçe'de oluşturduğum ruhu  Galatasaray daha sonra yakaladı, hem lig, hem Avrupa şampiyonu oldu. Geçen sezon ise Fenerbahçe onca yatırıma karşın final dahi oynayamadı.
 
Milli takım hocası Ekrem Memnun ve Ergin Ataman camiamızın en onurlu ve saygın  meslektaşlarımdan olup, oyuncu ayartmak gibi basit hareketlere tenezzül  etmeyecek kadar düzgün karakterli  insanlardır, karekterlerdir. Sn. Memnun  rahmetli duayenimiz Aydan Siyavuş’un, Sn. Ataman ise Türkiye’nin gururu Aydın Örs’ün yetiştirdiği en önemli değerlerimizdir. Sn. Tanyevice hepimiz saygı gösterdik ama bu ikilinin daha fazla saygı ve desteği hak ettiği görüşündeyim.
 
Bu konuşma sonrası bir açıklama yapmanın en doğal hakkım olduğu görüşüyle her zaman bir röportaja açık olduğumu belirtmek isterim.
 
Saygılarımla."