Kafkas'ın hedefi futbolcu yetiştirmek

Kafkas'ın hedefi futbolcu yetiştirmek

Karabükspor'un çalıştırıcısı Tolunay Kafkas, kuracağı futbol akademisiyle gençleri spora kazandırmayı hedefliyor.


Spor Toto Süper Lig ekibi Kardemir  Karabükspor'un Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, kuracağı futbol akademisiyle  gençleri spora kazandırmayı amaçlıyor.
 
PTT, Keçiörengücü, Diyarbakırspor, Erzurumspor, Konyaspor,  Trabzonspor, Galatasaray, Bursaspor, Denizlispor, ASKÖ Pasching, LASK Linz, ve  Admira Wacker ile A Milli Futbol Takımı'nda uzun süre forma giydikten sonra  teknik direktör olarak ASKÖ Pasching, Kayserispor, Gaziantepspor, Trabzonspor ve  milli takımlarda birçok başarıya imza atan Kafkas, Kardemir Karabükspor'da  gençleştirdiği kadroyla Avrupa kupalarında da adından söz ettiriyor.
 
Kafkas, kuracağı futbol akademisiyle gençleri spora kazandırmayı  hedefliyor. Karabük'te olmaktan mutlu olduğunu belirten Kafkas, AA muhabirine,  kentle bütünleştiğini söyledi.
 
Kardemir Karabükspor'un emeği ve alın terini temsil ettiğini anlatan  Kafkas, "Bir yerde huzurlu olmak çok önemli. Huzurluysanız başarı gelir.  Karabük'te huzurluyum. Ben sezonluk ya da maçlık başarılar istemiyorum. Bir sezon  başarılı olup diğer sezon kümede kalma mücadelesi veriyorsanız, hiçbir şeyin  anlamı yok bana göre. Amacım, Karabük'ün geçici başarılar elde etmesi değil,  kalıcı, uzun vadeli başarıları yakalayacak yapıya kavuşturmak, Süper Lig'de  kalıcı hale getirmek" diye konuştu.
 
Bunun için de altyapı ve tesisleşmenin çok önemli olduğuna işaret eden  Kafkas, "Başkanımız ve yönetimle uyum içinde çalışıyoruz. Öncelikle kurumsal  yapıya dönüşmek için çeşitli çalışmalar yaptık. Tesisleşme konusunda gelişmeler  var. Altyapıya sahip çıkıyoruz" ifadesini kullandı. Kentte futbol akademisi kuracaklarını ve bu konuda gerekli altyapı  çalışmalarını başlattıklarını vurgulayan Kafkas, "Yönetim kuruluyla önümüze bir  hedef koyduk. Bu konuda projeler geliştirdik. Akademi benim için önemli.   Karabük'ten ülkenin sporuna katkı sağlayacak oyuncular, teknik adamlar  yetiştirmek en büyük hayalim. Bu çok önemli. Bunu başarmak için mücadelemi  vereceğim" şeklinde konuştu.