Kadıköy'de puanlar paylaşıldı !

Kadıköy'de puanlar paylaşıldı !

Spor Toto Süper Lig 2016/2017 Sezonu 13. haftasında Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun 13. haftasında oynanan dev derbide Fenerbahçe sahasında Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonucun ardından ligde 2. sıradaki Beşiktaş 29 puana, 3. sıradaki Fenerbahçe de 25 puana yükseldi.

Antalyaspor ile evinde berabere kalan lider Başakşehir’in 31 puanı bulunuyor. Advocaat’ın öğrencileri bir sonraki hafta Antalyaspor’a deplasmanda konuk olacak. Şenol Güneş’in ekibi ise, Bursaspor ile Vodafone Arena’da karşı karşıya gelecek.

1900 BEŞİKTAŞ TARAFTARI KADIKÖY'DE

Karşılaşmayı izlemek üzere 1900 Beşiktaşlı Ülker Stadyumu’nda yerini aldı. İki kulüp arasında yapılan özel anlaşma sonucu 1900 Beşiktaşlı Kadıköy’e gelirken Vodafone Arena’daki karşılaşmaya da aynı sayıda Fenerbahçeli taraftar gidecek.

LENS YEDEK SOYUNDU

Fenerbahçe’de tamamen iyileşen ve son 2 antrenmanda takım ile birlikte çalışan Lens karşılaşmada kulübede yer aldı. Hollanda milli takımında sakatlanan Lens milli maç arasından sonra ilk kez kadroya girmiş oldu.

TRİBÜNLER DOLDU

Fenerbahçe kulübü tamamını sattığı biletlerden 5 milyon TL hasılat elde etti. Sarı lacivertliler tribünleri tıklım tıklım doldurarak takımlarına destek verdiler.

'CAN GÜVENLİĞİNİZİ SAĞLAYAMAYIZ'

Beşiktaş'ın tercüman ve kaleci antrenörleri için Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Beşiktaş yedek kulübesinin arka kısmından yer istendi. Fakat Fenerbahçe yönetimi taraftar güvenliği sağlama konusunda sıkıntı çekebileceklerini belirterek yer vermediler ve soyunma odasının yanında televizyondan izlemeleri için oda ayarladıklarını söylediler. Tercüman ve antrenörler maçı stat yerine televizyondan izlediler.

FENERBAHÇE: 0 - BEŞİKTAŞ: 0

Stat: Ülker
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Aatif Chahechouhe, Moussa Sow, Robin van Persie

Beşiktaş: Fabricio Ramirez, Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Dusko Tosic, Adriano Correia, Atiba Hutchinson, Tolgay Arslan, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Cenk Tosun

İŞTE DEV DERBİNİN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90'Hakem Hüseyin Göçek derbinin son düdüğünü çalıyor ve mücadele golsüz sona eriyor.

90'Avantaja bırakılan pozisyon sonrasında Necip Uysal sarı kart ile cezalandırılıyor.

90'Jeremain Lens ile Fenerbahçe sol taraftan köşe vuruşu kullanıyor. Lens'in, ön direğe gönderdiği ortasını Volkan Şen arkaya aşırtmak istiyor ancak Beşiktaş savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

90'Derbinin sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

88'Beşiktaş üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Olcay Şahan, Kerim Frei'ın yerine oyuna dahil oluyor.

83'Orta alanda Alper Potuk, rakibi Kerim Frei'a yaptığı faul sonrasında sarı kartı gören bir başka isim oluyor.

82'Faul pozisyonun ardından serbest vuruş için topun başına geçen Robin Van Persie ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Fabricio Agosto yumruklarıyla topu uzaklaştırıyor.

81'Sağ kanatta topla buluşan Jeremain Lens, rakibi Dusko Tosic'den sıyrılmak isterken yerde kalıyor ve Tosic, bu pozisyonun ardından sarı kart ile cezalandırılıyor.

78'Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen şutunu çekiyor ancak top takım arkadaşı Mehmet Topal'a çarpıyor. Yüzüne gelen bu şuttan sonra Mehmet Topal kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.

76'Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği; Jeremain Lens, Moussa Sow'un yerine oyuna dahil oluyor.

73'Orta alanın biraz ilerisinde sağ kanatta topla buluşan Simon Kjaer ortasını ön tarafa doğru gönderiyor fakat savunmada Atiba Hutchinson topu uzaklaştırıyor.

69'Sağ kanatta Volkan Şen'in elle oynadığı pozisyon sonrasında serbest vuruş için topun başına geçen Oğuzhan Özyakup ortasını ceza alanı sağ tarafına doğru yapıyor fakat savunmasına yardıma gelen Robin Van Persie topu uzaklaştıran isim oluyor.

66'Sol kanatta topla buluşan Volkan Şen ceza alanına ortasını göndermek istiyor fakat top Marcelo Guedes'den geri dönüyor.

63'Ceza yayının içinde topla buluşan Vincent Aboubakar sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor fakat top Martin Skrtel'den geri geliyor.

62'Sağ kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Oğuzhan Özyakup ortasını penaltı noktasının gerisine doğru gönderiyor. Bu noktada Marcelo Guedes kafa vuruşunu yapıyor fakat top farklı bir şekilde yandan auta çıkıyor.

61'Sol taraftan Alper Potuk'un kullandığköşe vuruşu sonrasında arka direğe gelen ortayı kaleci Fabricio Agosto kontrol ediyor.

60'Beşiktaş ilk oyuncu değişikiliği hakkını kullanıyor. Ricardo Quaresma oyundan alınırken, Vincent Aboubakar yerine oyuna dahil oluyor.

59'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Alper Potuk ceza alanına ortasını yapıyor ancak savunmasına yardıma gelen Cenk Tosun tehlikeyi uzaklaştırıyor.

57'Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sol kanada uzun gönderilen topu iyi kontrol eden Robin Van Persie, bekletmeden pasını ceza yayına doğru gönderiyor. O noktada Josef De Souza rakibine rağmen topun gelişine şutunu çekmeyi başarıyor fakat bu şu kalenin hemen yanından auta çıkıyor.

56'Topsuz alanda Ricardo Quaresma, rakibi Hasan Ali Kaldırım'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

54'Sağ taraftan Beşiktaş köşe vuruşu kazanıyor. Köşe vuruşu için topun başına geçen Ricardo Quaresma ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak o noktada Mehmet Topal topu uzaklaştıran isim oluyor.

53'Maçın bu dakikaları karşılıklı yapılan fauller ile geçiliyor.

50'Kaleye uzak mesafeden hafif sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Robin Van Persie sol ayağıyla doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

48'Sağ kanatta taç atışından sonra topla buluşan Mehmet Topal ortasını penaltı noktasının hemen soluna doğru gönderiyor. O noktada Robin Van Persie topu göğsüyle kontrol edip vuruşunu yapıyor fakat top kalenin yanından auta çıkıyor.

46'Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Aatif Chahechouhe oyundan alınırken, Volkan Şen yerine oyuna dahil oluyor.

46'İkinci yarının ilk düdüğü geliyor ve ikinci yarıya Fenerbahçe başlıyor.


45'Hakem Hüseyin Göçek ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve Derbinin ilk yarısı golsüz sona eriyor.

45'İlk yarının sonlarına doğru iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşanıyor.

45'Derbinin ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

45'Sağ köşe gönderine yakın bir noktada kazanılan serbest vuruş için topun başına Robin Van Persie geçiyor. Van Persie'nin arka direğe gönderdiği ortasına Simon Kjaer kafa vuruşunu yapıyor ancak top auta çıkıyor.

40'Orta alanın sağ kanadında Moussa Sow, rakibi Adriano Correia ile girdiği mücadelede ayağını fazla kaldırıyor ve hakem Hüseyin Göçek tehlikeli hareket gerekçesiyle oyunu durduruyor.

38'Maçın geride kalan süresine baktığımızda Beşiktaş'ın topla oynama yüzdelerinde üstünlüğü bulunuyor.

36'Sağ kanattan Şener Özbayraklı'nın arka direğe doğru yaptığı ortasına hareketlenen Moussa Sow hava topu mücadelesinde rakibi Gökhan Gönül'e faul yapıyor.

35'Sol kanatta Oğuzhan Özyakup'un attığı pasa hareketlenmek isteyen Cenk Tosun ofsayta yakalanıyor.

31'Sağ kanattan Alper Potuk'un ön direğe yaptığı ortası savunmadan sekip arka tarafa doğru açılıyor. Arka direkte Josef De Souza kafa vuruşunu yapıyor ancak top kale çizgisi üzerinde Atiba Hutchinson'dan geri geliyor. Kısa düşen topu boş pozisyonda altıpasın hemen önünde Martin Skrtel tamamlamak istiyor fakat top farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor.

29'Adriano Correia'nun, Alper Potuk'e yaptığı faul sonrasında serbest vuruşu kendisi kullanan Alper, ortasını ön direğe yapıyor ancak Beşiktaş savunması topu uzaklaştırıyor.

24'Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül, ortasını ceza alanına doğru yapıyor ancak savunmada Martin Skrtel kafayla topu taca atıyor.

22'Sağ kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Robin Van Persie ortasını ceza yayına doğru gönderiyor. O noktada topu önünde bulan Josef De Souza vuruşunu yapıyor ancak vuruş esnasında Moussa Sow ofsayta yakalanıyor.

20'Maç kaldığı yerden devam ediyor.

19'Orta alanın sağ kanadında Hasan Ali Kaldırım ile hava topu mücadelesinde yerde kalan Gökhan Gönül için sağlık ekipleri oyun alanına davet ediliyor.

17'Robin Van Persie'nin ara pasına hareketlenen Moussa Sow ceza alanı çizgisi üzerinde ofsayta yakalanıyor.

14'Kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Ricardo Quaresma, ortasını gönderiyor ancak savunmada Martin Skrtel topu kafayla uzaklaştıran isim oluyor.

13'Orta alanda Simon Kjaer, rakibi Cenk Tosun ile girdiği hava topu mücadelesinde faul yapıyor ve maçta sarı kartı gören ilk isim oluyor.

10'Sol kanada doğru uzun atılan pasa hareketlenen Hasan Ali Kaldırım, hava topu mücadelesinde rakibi Gökhan Gönül'e faul yapıyor.

7'Sol kanattan Josef De Souza arka direğe doğru ortasını yapıyor ancak kaleci Fabricio Agosto kalesini terkederek topa hakim oluyor.

6'Moussa Sow'un ara pasıyla sağ kanatta topla buluşan Alper Potuk ortasını ceza alanına doğru göndermek istiyor fakat savunmada Dusko Tosic'e çarpan top taca çıkıyor.

5'Sol kanatta topla buluşan Mehmet Topal pasını hemen önündeki Hasan Ali Kaldırım'a atıyor. Hasan Ali, son çizgiye inmeden ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Fabricio Agosto 2 hamlede topa hakim olmayı başarıyor.

1'Derbide ilk düdük geliyor ve maç Cenk Tosun'un santra vuruşuyla başlıyor.


Fenerbahçe:

Volkan Demirel -  Şener Özbayraklı - Simon Kjaer - Martin Skrtel - Hasan Ali Kaldırım - Mehmet Topal - Josef de Souza - Alper Potuk - Aatif Chahechouhe - Moussa Sow - Robin Van Persie

Beşiktaş: 

Fabri - Gökhan Gönül - Marcelo Guedes - Dusko Tosic - Adriano Correia - Atiba Hutchinson - Ricardo Quaresma - Tolgay Arslan - Oğuzhan Özyakup - Kerim Frei - Cenk Tosun


-İki takım futbolcuları ve hakemler sahaya çıkıyor. Müsabaka seremoniden hemen sonra başlayacak.

-Fenerbahçe'de Robin Van Persie bu sezon 6 gol atarak takımına en çok katkıda bulunan golcü olurken, Beşiktaş'da ise bu isim 7 golle Cenk Tosun oluyor.

-İki takım arasında oynanan toplam 341 maçın 129'unu Fenerbahçe, 124'ünü Beşiktaş kazanırken, 88 maçtada eşitlik bozulmadı.

-Beşiktaş cephesinde ise sakatlıkları bulunan Anderson Talisca ile Caner Erkin gibi 2 önemli isim Fenerbahçe deplasmanında forma giyemeyen oyuncular oluyor.

-Fenerbahçe'de maç kadrosuna dahil edilmeyen Emmanuel Emenike ve Miroslav Stoch'un yanı sıra kırmızı kart cezası bulunan İsmail Köybaşı bu zorulu mücadelede 18 kişilik kafileye dahil edilmeyen isimler oluyor.

-Fenerbahçe ise son haftalarda yakaladığı çıkışla puanını 24 yaparak 3. sıraya kadar yükselmeyi başardı.

-Lider Medipol Başakşehir'in ardından 28 puan toplayan Beşiktaş Ligin 2. sırasında yer alıyor.

-Ülker Stadyumu'nda saat 19:00'da başlayacak olan mücadeleyi hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

-Spor Toto Süper Lig 2016/2017 Sezonu - 13. Haftası dev derbiye sahne oluyor. Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş'ı ağırlıyor.