Justin Bieber fark yarattı

Justin Bieber fark yarattı
Güncelleme:

76 milyonluk Türkiye, taraftar oylarıyla belirlenen 'UEFA Yılın 11'i' yarışmasında Arda Turan'ı ilk 11'e alamadı. Bunun sebebi Türk futbolseverlerin başka isimleri seçmesiydi.

Sosyal medyanın ve Justin Bieber'ın gücü bir kez daha ispatlandı. Günümüzün en önemli sosyal ağlarından birisi olan twitter üzerinden bir "tweet" atan Justin Bieber, 
NBA'deki oylamalara direkt etki etti. Kanada'nın yetiştirdiği genç pop yıldızının dünya çapındaki ünü artık sokaktaki çocuk tarafından bile biliniyor. Özellikle gençlerin ve çocukların büyük ilgisini toplayan Bieber, yine kendisinden bahsettirmeyi başardı.  

Geçtiğimiz günlerde ünlü giyim markası Calvin Klein'in iç çamaşırları için kamera karşısına geçen Bieber, fotoğraflar üzerinde photoshop yapıldığı ve vücut hatlarıyla oynama yapıldığı için dalga konusu olmuştu.  

Bu olay bile hayranlarının kendisine olan ilgisinin azalmasına neden olmadı. İşte yakın zamanda yaşanan olay, sosyal medyanın ve Justin Bieber'ın ne kadar büyük bir etkiye sahip olduğunun ispatı.  

Miami Heat'in yıldızı Dwyane Wade, NBA All-Star'ında Justin Bieber'in kurbanı oldu!

15 Şubat'ta ABD'nin New York kentinde düzenlenecek olan NBA All-Star etkinlikleri  öncesinde oylamalar yaklaşık 1,5 ay önce başladı. Basketbolun Kabe'si sayılan Madison Square Garden'da düzenlenecek olan 64. All-Star etkinliği için basketbolseverler oylarını kullanmaya başladı. Miami Heat'in 3 kez şampiyonluk yaşamış, 8 kez All-Star'a seçilme başarısı göstermiş yıldızı Dwyane Wade oylamada ilk 5 başlamak için gereken oyların birçoğunu almış, en yakın rakibi Kyle Lowry'nin 200 bin oy önünde yarışmayı önde götürüyordu. Oylamanın tamamlanmasına kısa bir süre kala Justin Bieber ortaya çıktı.  

27571198.jpg

Justin Bieber, kendisi gibi genç bir dünya yıldızı olan Selena Gomez'le yaşadığı ilişkiyle de adından söz ettirmişti.

Kanadalı süper pop yıldızının milliyetçiliği tuttu ve ülkesinin NBA'de yer alan takımı olan Toronto Raptors'ta forma giyen Kyle Lowry'yi işaret etti. Ünlü mikroblog sitesi twitter'da 59 milyon 600 bin takipçisi bulunan Justin Bieber, "Toronto bu sene rakiplerini öldürüyor. @Klow7 (Kyle Lowry'nin twitter nicki) bu sene All-Star olmayı hak ediyor. Onun için oy kullandığınızdan emin olun. #BizKuzeyiz" anlamına gelen bir tweet attı.  

Kyle Lowry'nin oyları Justin Bieber'in attığı tweetten sonra bir anda arttı.

Ne olduysa bu tweetin ardından sonra oldu. Kısa sürede 48 bin 680 kez "retweet" edilen bu tweet oylamanın seyrini değiştirdi. Justin Bieber'ın hayranı olan Belieberlar (Justin Bieber hayranları kendilerine veya birbirlerine bu şekilde hitap ediyor) NBA All-Star oylaması için düğmeye bastı. NBA'in resmi sitesi nba.com, twitter, facebook ve 
instagram'dan oy kullanan Belieberlar, Kyle Lowry'nin oylamada önce Dwyane Wade'i yakalamasını, sonra da geçmesini sağladı. 

İŞTE JUSTIN BIEBER'İN NBA ALL-STAR OYLAMASINDAKİ DENGELERİ ALT ÜST EDEN TWEETİ:

  screenshot_7-001.jpg

Kyle Lowry, toplamda 805 bin 209 oy alarak, 789 bin 839 oy alma başarısı gösteren Dwyane Wade'i geçmeyi başardı. Böylelikle  28 yaşındaki oyun kurucu kariyerinde ilk kez All-Star'a ilk 5'te başlama şansını yakaladı. Ancak Lowry'ye tek destek veren Justin Bieber değildi. Kanada Başbakanı Stephen Harper, Liberal Parti'nin lideri Justin Trudeau, Toronto Valisi John Tory, sosyal medyadan yürüttükleri kampanya ile 64. All-Star etkinliklerine doğrudan etki ettiler.  

NBA ALL-STAR İLK 5'LERİ ŞÖYLE:

Doğu Konferansı ilk 5'i: John Wall, Kyle Lowry, LeBron James, Carmelo Anthony, Pau Gasol

Batı Konferansı ilk 5'i: Stephen Curry, Kobe Bryant, Anthony Davis, Blake Griffin, Marc Gasol

Hürriyet