Josue: ''Kariyerimin en mutlu anı''

Josue: ''Kariyerimin en mutlu anı''

Porto’dan kiralanan Josue sözleşme imzaladı.

Portekizli futbolcu, “Kariyerimin en mutlu anını yaşıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağıma söz verebilirim” dedi.

Galatasaray, Porto’dan 1 yıllığına renklerine bağladığı Josue Pesquiera ile sözleşme imzaladı. Portekizli futbolcu için Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen törene, Galatasaray Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu da katıldı.

Nazifoğlu, Josue’nin sarı-kırmızılı takıma gelmeyi çok istediğini belirterek, “Uzun yıllar bu takımın oyuncusuymuş gibi gayret gösterdi. Porto kulübü 5 milyon euro satış opsiyonu istediği için sözleşmeye böyle bir madde koymadık” diye konuştu.

Josue, Galatasaray’a transferinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. 25 yaşındaki orta saha, “Kariyerimin en mutlu anını yaşıyorum. Galatasaray’a gelmeyi çok istiyordum. Türkiye’den başka teklifler de almıştım ancak Galatasaray’ın teklifinin ardından bunları hiç düşünmedim” yorumunu yaptı.

Orta sahadaki forma rekabetinin içinde yer alacağını kaydeden Josue fizik açıdan hazır olduğunu dile getirdi. Portekizli futbolcu, “Porto ile antrenmanlara 27 Haziran’da başlamıştım. Son 2 hafta ise B takımında çalışmalara çıktım. Antrenmanlarımı hiç bırakmadım. Fiziksel olarak kendimi hazır hissediyorum. Her futbolcu ilk 11’de olmak ister. Elimden gelenin en iyisini yapacağıma söz verebilirim. Karar elbette hocamızın olacaktır. Onu etkilemek için çalışacağım” ifadelerini kullandı.

Yıllık ücreti 700 bin euro

Porto’dan bedelsiz kiralanan Josue’nin yıllık ücreti de belli oldu. Galatasaray Sportif AŞ’den, Borsa İstanbul’a gönderilen bildirimde, Portekizli oyuncuya 700 bin euro garanti ücret ödeneceği açıklandı. Josue, Süper Lig’de elde edilen her bir puan için ayrıca 3 bin euro prim alacak. Futbolcuya, 11’de oynadığı maçlarda tam prim, sonradan oyuna girdiği maçlarda yüzde 75 oranında, kadroda yer alıp şans bulamadığı maçlarda ise yüzde 25 prim ödenecek.

30 numaralı forma

İmza töreninin ardından Florya’nın çimlerine çıkarak medyaya poz veren Josue, Galatasaray’da 30 numaralı formayı giyecek.

Josue’nin eşi ve kızı da imza töreninde yer aldı.
11-035.jpeg

Etiketler Galatasaray Porto Josue