Joey Dorsey Galatasaray'da

Joey Dorsey Galatasaray'da
Güncelleme:

Galatasaray, geçen sezon NBA ekiplerinden Houston Rockets'ta forma giyen Joey Dorsey'le anlaşmaya vardı

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, geçen sezon NBA ekiplerinden Houston Rockets'ta forma giyen Joey Dorsey'le anlaşmaya vardı. Bu gelişme kulübün resmi internet sitesinden duyuruldu.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Joey Dorsey ile 1 yıllık prensip anlaşmasına vardı. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden bu gelişme duyuruldu.
 
Dorsey kimdir?
 
Memphis Tigers'ta NCAA'e adım atan Amerikalı pivot burada kolej basketbolunun en önemli koçlarından biri olan John Calipari ile dört sezon çalışma fırsatı buldu.
 
2008 NBA Draftı'nda birinci sıradan seçilen Derrick Rose ve daha önce Galatasaray forması giyen Darius Washington'ın yanı sıra Chris Dounglas - Roberts, Shawne Williams, Rodney Carney gibi NBA'de mücadele etmiş isimlerle Memphis Tigers adına mücadele etti. 2006 - 2007 sezonunda konferansında mağlubiyet yaşamadan March Madness'a giden John Calipari'nin ekibi Güney Bölgesi Final maçında süperstar potansiyeli taşıyan Greg Oden'ın da kadrosunda bulunduğu Ohio State'e 92-76 mağlup oldu. Joey Dorsey ve arkadaşları bir sonraki sene konferansı yine namağlup tamamlamayı başarmıştı. Bu kez March Madness'ta da finale kadar ilerlemişlerdi. Kansas Jayhawks ile oynanacak olan NCAA finali aynı zamanda Joey Dorsey'in kolejdeki son maçıydı.
 
Mario Chalmers - Brandon Rush önderliğindeki Kansas Jayhawks uzatma sonunda 75-68'lik skorla karşılaşmadan galibiyetle ayrılmıştı. Joey Dorsey çıktığı 149 kolej maçıyla NCAA'de en çok maça çıkan ilk 10 kişi arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Galatasaray'a sezon ortasında katılan Patric Young da 150 kolej maçıyla bu listede Dorsey'in bir basamak üzerinde.
 
2008 NBA Draftı'nda Joey Dorsey'in takım arkadaşı Derrick Rose birinci sıradan seçilip Chicago Bulls'un yolunu tutarken  kendisi de 2. tur 33. sıradan Portland Trail Blazers tarafından draft edildi. Draftın ardından Houston Rockets'a takas edilen 2.03 boyundaki oyuncu profesyonel kariyerine Houston'da başladı. Houston Rockets ve Sacramento Kings'te geçen iki yılın akabinde Toronto Raptors'a gelen Dorsey burada dokuzunda ilk beş başlamak üzere 43 maçta forma giydi ve 12.1 dakikada 3.1 sayı - 4.4 ribaund istatistikleri yakaladı. NBA serüvenine ara veren Joey Dorsey Avrupa'da Caja Laboral'da başladığı sezonun ortalarında buradan ayrılarak Olympiacos'a gitti ve burada kariyerinin kırılma dönemlerinden birini yaşadı. Yunan ekibinin CSKA Moskova'yı Printezis'in son saniyede attığı basketle 14 yıl sonra Avrupa şampiyonu olmasında en önemli aktörlerden biri oldu. Aynı yıl Yunanistan Ligi şampiyonluğu sevincini de yaşayan Joey Dorsey, Yunan Ligi'nin En İyi Savunma Oyuncusu seçildi. 2012 - 2013 sezonuna Olympiacos'ta başlayan Dorsey, sezon ortasında geldiği Royal Halı Gaziantep'in ligin ikinci yarısındaki yükselişinde başroldeydi. 22 TBL maçında forma giyen Dorsey, 32.1 dakikada 16 sayı - 12.3 ribaund - 2 asist ortalamalarıyla oynarken sayı krallığında altıncı, ribaund krallığında ilk sıradaydı. Ayrıca TBL All - Star MVP'si de seçilen Joey Dorsey buradaki başarılı performansının ardından Avrupa'nın güçlü ekiplerinden Barcelona'nın kadrosuna katıldı. Buradaki Final Four başarısının ardından Joey Dorsey tekrar NBA radarına girdi. Ömer Aşık'ı kaybeden Houston Rockets, Dwight Howard'ı yedeklemesi için eski oyuncusunu kadrosuna kattı ve Joey Dorsey çaylak olarak ayrıldığı Houston'a önemli bir rol oyuncusu olarak geri döndü.
 
Geçtiğimiz sezon Houston Rockets adına 17'si ilk beşte olmak üzere 69 kez forma giyen Joey Dorsey 12.4 dakikada 2.7 sayı - 4 ribaund ortalamalarıyla mücadele etmişti.