James Rodriguez resmen Real Madrid'de

James Rodriguez resmen Real Madrid'de
Güncelleme:

Real Madrid, Kolombiya'lı yıldız James Rodriguez'i transfer ettiğini duyurdu.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda gösterdiği perfomansla dikkatleri üzerine çeken Kolombiyalı orta saha oyuncusu James Rodriguez'i transfer etti.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Real Madrid ile Monaco, 2014 Dünya Kupası'nı 6 gol ve 2 asistle tamamlayarak "Altın Ayakkabı Ödülü"nü kazanan Rodriguez'in transferi konusunda anlaştı.

23 yaşındaki futbolcu, TSİ 21.00'de Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenecek törenle kendisini 6 yıllığına Madrid kulübüne bağlayan anlaşmaya imza atacak.

İki kulüp de Rodriguez'in bonservis bedeline ilişkin bilgi paylaşmasa da İspanyol basınında yer alan haberlerde, Real Madrid'in Rodriguez için Monaco'ya 75 ile 80 milyon avro arasında bonservis ücreti ödeyeceği öne sürüldü.

Profesyonel kariyerine, 2007-2008 sezonunda altyapısından yetiştiği ülkesinin Envigado takımında adım atan Rodriguez, sonraki sezon Arjantin ekibi Banfield'a geçti. Banfield ile geçirdiği 2 sezon sonunda Portekiz'in ünlü kulüplerinden Porto'nun dikkatini çeken Kolombiyalı futbolcu, 2010 yazında 7,35 milyon avro bonservis bedeliyle gittiği mavi-beyazlı takımla 4 yıllık anlaşma imzaladı.

Porto'daki ilk sezonunun sonunda ilk kez Kolombiya Milli Takımı'na çağrılan Rodriguez, Portekiz ekibinin formasını giydiği 3 sezon boyunca 104 maçta 32 gol attı ve 21 asist yaptı.

2013 yazında, Rus işadamı Dmitry Rybolovlev'nin sahibi olduğu Monaco'nun 45 milyon avro karşılığında 2017-2018 sezonunun sonuna kadar kadrosuna kattığı Rodriguez, Fransa Birinci Ligi'ndeki (Ligue 1) ilk sezonunda 9 gol kaydetti. 12 asistle ligin asist kralı olan futbolcu ayrıca "Ligue 1'in en iyi 11'i"ne de seçildi.