''İzmir'i Süper Lig'e layık görmüyorlar''

''İzmir'i Süper Lig'e layık görmüyorlar''

Bucaspor Başkanı Hüsnü Kaya, İzmir kulüplerinin Süper Lig'e layık görülmediği iddiasında bulundu.

Bucaspor Başkanı Hüsnü Kaya, İzmir kulüplerinin Süper Lig'e layık görülmediğini iddia etti.
Düzenlediği basın toplantısında merkezi idare ve yerel yönetimleri eleştiren Başkan Hüsnü Kaya, sahipsiz bırakıldıklarını öne sürerken şunları söyledi:

"En basitinden İzmir'in kıvanç duyacağı bir stadı yok. Yıllardır verilen sözler tutulmamış. Kimse taşın altına elini sokmuyor. Tesisleşme adına acil hamleler yapılması gerekiyor. İzmir'i sadece Buca Arena Stadı kurtarmaz. Kimseden destek görmüyoruz. Bucaspor dahil, hiçbir İzmir takımı Süper Lig'e layık görülmüyor."

Ekonomik açıdan çok ciddi sorunlar yaşadıklarını ifade eden Başkan Kaya, transfer yasağını kaldırabilmek için 1 milyon TL'nin üzerinde ödeme yaptıklarını açıklarken şöyle konuştu:
"SGK'ya 1 milyon 700, Vergi Dairesi'ne de 600 bin TL borcumuz var. Öncelikle bu borçları taksitlendirdik ve sıfırlayacağız. Takımımdaki oyuncularla çok yakından ilgileniyorum. Tesislerde kaldığım zamanlar da oluyor. Bu sezon başarı için elimizden ne geliyorsa yapacağız. En kötü play off oynayacağız."

İZVAK'A REST
Başkan Hüsnü Kaya, bu arada İzmir Gücü Spor Vakfı'na rest çekti. İZVAK'ın Altınordu dışında hiçbir kulübe hizmet etmediğini iddia eden Başkan Kaya, "Başkan Tuğrul Yemişçi verdiği hiçbir sözü tutmadı. İZVAK'ın sadece ismi var, icraatı yok. Bu kurumu tanımıyoruz" dedi. İZVAK'ın resmi internet sitesini de eleştiren Hüsnü Kaya, "Orası Altınordu'nun sitesi olmuş. Ayrımcılık yapılıyor. Buna derhal son verilsin" diye konuştu.
Basın toplantısına katılan Bucaspor Basın Sözcüsü Ercan Geçgel ise tüm Ege kulüplerini bir çatı altında birleştirmeyi hedefleyen Ege Güç Birliği'nin çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Geçgel, "Başkanımız Hüsnü Kaya bu oluşumu ilk ortaya atan kişi oldu. Eski Aydınspor Başkanı Şahin Kaya da ziyaretleriyle böyle bir yapılanmaya destek verdi. Biz yine tüm Ege kulüplerine ulaşmaya çalışacağız. Güçlerimizi birleştirmeliyiz" cümlelerini kullandı.

KARAFIRTINALAR'DAN HENRİQUE'YE DESTEK
Başkan Hüsnü Kaya'nın basın toplantısına katılan teknik direktör Sait Karafırtınalar, Altınordu ve Denizlispor maçlarında yaptırdığı penaltılar nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan stoper Luiz Henrique'ye sahip çıktı. Brezilyalı oyuncunun PTT 1'inci Ligi'nin en değerli savunmacılarından biri olduğunu belirten Karafırtınalar, "Denizlispor maçında sahanın en iyisiydi. Son dakikada yaptırdığı penaltı sebebiyle oyuncumun linç edilmesine izin vermem. Ona güvenim sonsuz" dedi.