İtalyanlar Prandelli'ye yüklendi

İtalyanlar Prandelli'ye yüklendi

İtalyan basını, Galatasaray'ın Arsenal'e 4-1 yenilmesine geniş yer verirken, vatandaşı Prandelli'ye de sert eleştiriler getirdi.

İtalyan basını, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Galatasaray'ın Arsenal'e 4-1 yenilmesine geniş yer verirken, vatandaşı Cesare Prandelli'ye de sert eleştiriler getirdi. Çizme basınındaki bazı başlık ve yorumlar şöyle:

LA GAZZETTA DELLO SPORT:
Arsenal, Welbeck ateşledi, Galatasaray ise Prandelli'yi parçalara böldü.

Türklerin felaketi: Wenger'in 18 yıldır bankında oturduğu Gunners'ına (Arsenal) hediye sundular.
İstanbul'un güzelliği ve maaşı bir yana, Arsenal-Galatasaray maçından sonra Prandelli'nin Türkiye'ye gitme kararının oldukça cesurca olduğu görüldü.

Danny Welbeck'in, kariyerinde ilk kez bir maçta 3 gol atarak, çığlık çığlığa fantastik bir gösteri yapması, İtalyan teknik adamın yüzleşmek zorunda olduğu problemleri tüm çıplaklığıyla, acımasızca ortaya çıkardı.

Galatasaray, Terim döneminden beri kötü inşa edilmiş bir takım. Oyuncular, sıklıkla sahada çekişme halinde.

Havai fişek ve sis bombası gibi cephaneliği sahaya atarak, hakem Rocchi'yi maçı durdurmaya zorlayan ve İngiltere'nin sıkı yasalarına meydan okuyan bir taraftar grubu da cabası. Galatasaray, bu kaosun sonucunda Arsenal'in evinde dayak yedi.

Wenger, Arsenal'de 18'inci yılını kutluyordu, böyle bir hediyeyi de beklemiyordu. Sadece son 10 dakikada sorun olmasına rağmen 60'ıncı dakikadan sonra 10 kişi kalan Gunners'lar (Topçular),  durumu iyi idare etti.

Galatasaray ise sadece son 30 dakikada gurur tablosu ortaya koydu. Sneijder iyi mücadele etti, Burak Yılmaz en iyisiydi ve Altıntop çabuktu.
Ancak geri kalanı tam bir felaketti.

CORRİERE DELLO SPORT:
Prandelli'nin Galatasaray'ı Arsenal'e poker oldu.

LA REPUBBLİCA:
Prandelli Londra'da yok edildi. Arsenal'in Galatasaray'ı ezdiği Emirates Stadı'nda bir maç yoktu. Karşılaşma, aslında ilk yarının sonunda bitmişti.

ANSA:
Prandelli battı. 1 Ekim'deki Şampiyonlar Ligi maçları, İtalyanlar açısından karışık duygular ortaya koydu. Balotelli, başından beri dağıttı ve etkili bir oyun sergileyemeden, aynen Prandelli gibi başını öne eğerek stattan ayrıldı. Prandelli, savunmada sınıfta kaldı.

Öte yandan, maçın karnesini hazırlayan La Gazzetta dello Sport, 3 golle takımının galibiyetini garantileyen gecenin yıldızı Welbeck'e en yüksek puanı; 9 verdi.

Galatasaray'da ise Sneijder, Burak Yılmaz ve Hamit Altıntop 6'şar puanla en yüksek puanı alırken, Arsenal'in Teknik Direktörü Wenger'e 7 veren gazete, rakibi Prandelli'ye ise 5 puanı layık gördü.