İtalya'dan Galatasaray'a kötü haber !

İtalya'dan Galatasaray'a kötü haber !

Galatasaray yönetiminin, eski hocası Cesare Prandelli ve yardımcılarının maaşından kurtulmak için İtalya'dan beklediği müjde gelmedi.

Galatasaray Kulübü, 28 Ekim 2014 tarihinde yollarını ayırdığı teknik direktör Cesare Prandelli'ye, sezon başında imzalanan sözleşmede yer alan yükümlülükler gereği maaş ödemeye devam ediyor. İtalyan hocanın hesabına her ay 190 bin Euro yatıran sarı-kırmızılılar için durumun vahameti bununla da sınırlı değil. Prandelli'nin basın danışmanına 10 bin Dolar, 5 yardımcısına 15 bin Dolar maaş veriliyor.

Galatasaray için 3 aydır devam eden zarardan kurtulmanın tek yolu, tecrübeli teknik adamın bir kulüple anlaşmasıydı. Başkan Duygun Yarsuvat, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Prandelli bize ' İş bulana kadar paramı verin yeter' dedi" ifadelerini kullanmıştı. Bu noktada sarı-kırmızılı yönetimin en büyük umut Milan'dı. Zira Prandelli'nin ismi son günlerde Serie A kulübü Milan ile anılıyordu.

İtalyan basını, ligde son 5 maçtır galibiyete hasret kalan Milan'ın, bu hafta oynanacak Lazio maçını kaybetmesi halinde teknik direktörlüğe Prandelli'nin getirileceğini yazmıştı. Ancak İtalya'dan müjdeli haber bekleyen sarı-kırmızılıların, Milan Kulübü sahibi Silvio Berlusconi'nin kararıyla birlikte bir süre daha bekleyeceği kesinleşti.

İtalya Kupası çeyrek finalinde konuk ettiği Lazio'ya 1-0 yenilerek elenen Milan'da yönetim kurulu, genç çalıştırıcı Filippo Inzaghi'ye bir şans daha verdi. Başkan Berlusconi ve Asbaşkan Adriano Galliani, Inzaghi'nin görevine bir süre daha devam etmesi yönünde karar verdi.

YILLIK 2 MİLYON 295 BİN EURO

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den, Temmuz ayında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada,, 2 yıllık anlaşmaya varılan Prandelli'ye her sezon için 2 milyon 295 bin Euro garanti ücret ödeneceği duyurulmuştu.

Radikal