İşte yılın Atleti Ödülü'nün adayları

İşte yılın Atleti Ödülü'nün adayları
Güncelleme:

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından verilen "Yılın Atleti Ödülü"nün adayları belli oldu.

IAAF'den yapılan açıklamada, "Yılın Atleti Ödülü" için mücadele edecek  10'ar erkek ve kadından oluşan aday listeleri duyuruldu.

Erkeklerde bu ödüle 5 defa layık görülen 100 ve 200 metrenin dünya  rekortmeni atleti Jamaikalı Usain Bolt, ödülün son sahibi ABD'li dekatlet Ashton  Eaton ve Büyük Britanya'nın uzun mesafede dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcusu  Mo Farah, adaylar arasında yer aldı.
 
Kadınlarda ise çekiç atmada dünya rekortmeni Polonyalı Anita  Wlodarczyk, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda 100 ve 200 metrenin altın madalyalı  ismi Jamaikalı Elaine Thompson ile uzun mesafede dünya ve olimpiyat şampiyonu  Kenyalı Vivian Cheruiyot gibi isimler aday gösterildi.
 
Birliğin atletizm uzmanları paneli tarafından belirlenen aday  listeleri şöyle:
 
Erkekler: Usain Bolt, Omar McLeod (Jamaika), Thiago Braz da Silva  (Brezilya), Ashton Eaton, Christian Taylor (ABD), Mo Farah (Büyük Britanya),  Eliud Kipchoge, Conselsus Kipruto, David Rudisha (Kenya), Wayde van Niekerk  (Güney Afrika)
 
Kadınlar: Anita Wlodarczyk (Polonya), Almaz Ayana (Etiyopya), Ruth  Beitia (İspanya), Vivian Cheruiyot (Kenya), Kendra Harrison (ABD), Caterine  Ibarguen (Kolombiya), Ruth Jebet (Bahreyn), Sandra Perkovic (Hırvatistan), Caster  Semenya (Güney Afrika), Elaine Thompson (Jamaika)
 
IAAF üyeleri ve sosyal medya üzerinden sporseverler tarafından 1  Kasım'a kadar yapılacak oylamanın ardından aday sayıları 3'e düşürülecek.  Ödüller, 2 Aralık'ta Monaco'da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
 
Geçen yıl dağıtılan ödülleri, erkeklerde ABD'li dekatlet Ashton Eaton,  kadınlarda da Etiyopyalı orta ve uzun mesafe koşucusu Genzebe Dibaba kazanmıştı.