İşte o kavganın perde arkası !

İşte o kavganın perde arkası !

Ersun Yanal’la, sezon başı transferlerinden Kevin Constant arasındaki sıcak savaşın detayları tek tek ortaya çıkıyor...

UEFA Avrupa Ligi’ndeki Napoli rövanşında ilk 11'de olmadığını görünce isyan eden Gineli yıldızın izin gününde gittiği Batum’daki bir gece kulübünde bordo-mavili taraftarlarla alkol ve sigara içerken çektirdiği fotoğraflar yüzünden kadro dışı bırakıldığı iddia edilse de olayın perde arkasında yaşanan gerçekler çok başka...
 
Batum krizi haftalar önceydi 
 
Tecrübeli futbolcunun Batum ziyaretinin haftalar önce olduğu öğrenilirken, asıl kriz Napoli dönüşü yaşandı. 1-0 kaybettikleri mücadelenin ardından da tercümanı aracılığıyla teknik heyetten bir günlük izin isteyen 27 yaşındaki futbolcu bu talebinin geri çevrilmesi üzerine adeta küplere bindi. Ses tonunu artırarak etraftaki bakışlara aldırmadan "Kendinize yakın oyunculara izin veriyorsunuz. Kasımpaşa maçından sonra Hakan Arıkan’ın İstanbul’da kalmasına ‘Tamam’ demiştiniz. Kendiniz bile eğlenmek için çoğu zaman İstanbul’a gidiyorsunuz. Hatta antrenmanlara gelmediğiniz zamanlar bile oldu. Ancak bize gelince izin yok! Biz insan değil miyiz?” diye bağıran Constant’ın bu ifadeleri eleştirilerin hedefindeki Ersun Yanal’ı çok sinirlendirdi. Bordo mavili yöneticilerin de olduğu dönüş uçağında yaşanan bu yüksek tansiyonlu tartışma güçlükle yatıştırılırken, deneyimli teknik adam, Gineli’nin kalemini daha havada kırdı. Napoli’de kulübede oturtulan Constant, Kardemir Karabük’te ise tribüne çıkartılırken futbolcuya af çıkıp çıkmayacağı konusunda henüz somut bir gelişme yaşanmadı. Constant, Halilhodzic döneminde de idmana geç kaldığı için Rostov deplasmanına götürülmemiş, kulüp konuyla ilgili gribal enfeksiyon nedeniyle Rusya kafilesine dahil edilmediğini belirtmişti.
 
Yönetim af istiyor 
 
Ersun Yanal’la, bordo-mavili yönetim bir haftada 2. kez karşı karşıya geldi. Hocaya yakınlığıyla bilinen menajer yardımcısı Okan Selçuk Kartal’ın işine son verilmesinden sonra Constant krizi patlak verdi. Yönetim, yıldız diye alıp taraftara sundukları 11.5 milyon Euro maliyetli Constant’ın tribünde oturmasına sıcak bakmıyor. Milan’dan 2.5 milyon Euro bonservisle alınan Kevin Constant 4 yıllık sözleşmesi karşılığında 9 milyon Euro maaş alacak. Yani Gineli’nin Trabzon’a maliyeti 11.5 milyon Euro.

Vatan