İşte Kartal'ın tur parolası !

İşte Kartal'ın tur parolası !

Be­şik­taş, UE­FA Şam­pi­yon­lar Li­gi play-off ele­me tu­ru rö­vanş ma­çın­da bu­gün Lon­dra'da Ar­se­nal ile kar­şı­la­şa­cak.

* Dev­ler Li­gi play-off tu­ru ilk ma­çın­da İs­tan­bu­l’­da Ar­se­na­l’­i elin­den ka­çı­ran Be­şik­taş, Lon­dra­’ya 0-0’lık skor­la gi­di­yor.

* İn­gi­liz­ler'in hü­cum böl­ge­sin­de Gi­ro­ud, Ram­sey, or­ta sa­ha­da ise Ar­te­ta yok. Tek­nik di­rek­tör Bi­lic, oyun sis­te­mi­ni Dem­ba Ba üze­ri­ne kur­du.Göz­ler yi­ne Se­ne­gal­li for­vet­te ola­cak.

* Chel­se­a’de oy­na­yan Demba Ba İn­gil­te­re’ye ya­ban­cı de­ğil. Gol­cü yıl­dız, ilk maç­ta ka­çır­dık­la­rı­nın rö­van­şı­nı al­mak için ter dö­ke­cek.

Be­şik­taş, İn­gil­te­re'nin baş­ken­tin­de hiç maç kay­bet­me­di. Si­yah-Be­yaz­lı­lar, Av­ru­pa ku­pa­la­rın­da bu­gü­ne dek Lon­dra da yap­tı­ğı tek maç­tan ga­li­bi­yet­le ay­rıl­dı. Lon­dra'da 2003'te Pre­mi­er Lig'in güç­lü ekip­le­rin­den Chel­se­a ile UE­FA Şam­pi­yon­lar Li­gi grup ma­çın­da kar­şı­la­şan "Ka­ra Kar­tal­lar", Ser­gen Yal­çın'ın 2 go­lüy­le sa­ha­dan 2-0 ga­lip ay­rıl­dı ve uzun bir ara­dan son­ra ra­ki­bi­ni evin­de yen­me ba­şa­rı­sını gös­ter­miş­ti.

LONDRA EKİBİ DÜŞÜNCELİ

An­cak Kar­tal'ı tur için umut­lan­dı­ran asıl ko­nu Ar­se­nal'in kad­ro­sun­da yer alan üç önem­li fut­bol­cu­nun ol­ma­yı­şı. Ek­sik oyun­cu­la­rın var­lı­ğı tek­nik di­rek­tör Ar­se­ne Wen­ge­r’­i sı­kın­tı­ya dü­şür­dü. Si­yah-Be­yaz­lı ta­kım­la oy­na­nan ilk mü­ca­de­le­de kır­mı­zı kart gö­ren for­vet ar­ka­sı oy­na­yan Aa­ron Ram­sey,gol­cü Oli­vi­er Gi­ro­ud'ın ya­nı sı­ra or­ta ala­nın et­ki­li is­mi Mi­kel Ar­te­ta'nın sa­kat­lı­ğı bu­lu­nu­yor.  Lon­dra ek­bi­nin bu­gün­kü zor­lu mü­ca­de­le ön­ce­sin­de bu üç fut­bol­cu­nun yok­lu­ğu­nu na­sıl dol­du­ra­ca­ğı me­rak ko­nu­su ol­muş du­rum­da.

MAÇ KASETLERİNİ İZLETTİ

Be­şik­taş’da ise tu­ra olan inanç da­ha da art­mış du­rum­da. İs­tan­bul'da­ki maç­ta İn­gi­liz de­vi­ni Ol­impiyat Sta­dı'nda ade­ta tit­re­ten Kar­tal'da göz­ler yi­ne Dem­ba Ba'da ola­cak. Bi­lic oyun sis­te­mi­ni, ilk maç­ta üç yüz­de yüz­lük gol kaçıran an­cak per­for­man­sıy­la ade­ta par­mak ısır­tan Se­ne­gal­li fut­bol­cu üze­ri­ne kur­ma­ya ka­rar ver­di. Oyun­cuy­la sü­rek­li bir bir gö­rü­şen Hır­vat tek­nik adam, Ol­cay ve Oğuz­han gi­bi hem hız­lı hem tek­nik fut­bol­cu­lar­dan Ba'yı bes­le­me­le­ri­ni is­te­di. Ya­ni Bi­lic'in pa­ro­la­sı hü­cum... Ar­se­nal'in bu üç ek­si­ğin­den fay­da­lan­mak is­te­yen Bi­lic, Arsenal’in ligde oy­na­dı­ğı ilk ma­çın ka­set­le­ri­ni iz­le­te­rek futbolcularına ra­ki­bin za­yıf yön­le­ri­ni an­la­tı­yor.

HUTCHINSON OYNAYACAK

Öte yandan Be­şik­taş'ta Ar­se­nal ile ya­pı­lan ilk maç­ta sa­kat­lı­ğı ne­de­niy­le for­ma giy­me­yen Ati­ba Hutc­hin­son, rö­vanş mü­ca­de­le­sin­de ta­kı­mın­da­ki ye­ri­ni ala­bi­le­cek. Fe­ye­no­ord maç­la­rın­da or­ta sa­ha­da or­ta­ya koy­du­ğu fut­bol­la ta­kı­mın tur at­la­ma­sın­da pay sa­hi­bi olan Ka­na­da­lı oyun­cu, an­tren­man­lar­da tem­po­su­nu ar­tı­ra­rak ek­sik­le­ri­ni gi­der­di ve ha­zır ha­le gel­di. Necip ve Mustafa da düzeldi.

CEZA ALDIĞIM İÇİN

Be­şik­taş’ın hocası Bi­li­c’­in bü­yük üzün­tü­sü. “Ce­za­lı ol­du­ğum için üz­gü­nüm.Ye­dek ku­lü­be­sin­de ço­cuk­la­rın ya­nın­da ol­mak is­ter­dim. Piş­ma­nım ama ya­pa­cak bir şey yok. Yar­dım­cı­la­rı­mız el­le­rin­den ge­le­ni ya­pa­cak­lar­dır. Devler Ligi ile ilgili planlarımız var” diye konuştu.

Şam­pi­yon­lar Li­gi Play-off tu­ru rö­vanş ma­çın­da Ar­se­nal'le kar­şı­la­şa­cak olan Be­şik­taş'ta tek­nik di­rek­tör Sla­ven Bi­lic, bir ba­sın top­lan­tı­sı dü­zen­le­di. Hır­vat tek­nik adam bü­yük bir ma­ça çı­ka­cak­la­rı­nı be­lir­te­rek “Za­ten eş­leş­me­nin ilk gü­nün­de bu­nun bü­yük bir sı­nav ol­du­ğu­nu bi­li­yor­duk. İlk maçson­ra­sın­da olay Ar­se­nal için de bü­yük bir hal al­dı. İlk maç­ta­ki oyun­dan mem­nu­num ama skor­dan mut­lu de­ği­lim. Oyu­nu­muz ga­li­bi­yet hak eden cins­ten­di. Bü­yük bir stat­ta dün­ya­nın bü­yük ta­kım­la­rın­dan bi­riy­le oynaya­ca­ğız. Şam­pi­yon­lar Li­gi ha­ya­li­miz var. Ha­yal­den de öte pla­nı­mız var. Tur için eli­miz­den ge­le­ni ya­pa­ca­ğız" de­di.

ARSENAL FAVORİ AMA ÖZGÜVENİMİZ YÜKSEK

"Öz­gü­ve­ni­miz ol­duk­ça yük­se­k” di­yen Slaven Bi­lic, “Ce­za­lı ol­du­ğum için üz­gü­nüm. Ya­rın ye­dek ku­lü­be­sin­de ço­cuk­la­rın ya­nın­da ol­mak is­ter­dim. Piş­ma­nım ama ya­pa­cak bi şey yok. Yar­dım­cı­la­rı­mız el­le­rin­den ge­le­ni ya­pa­cak­lar­dır. Bir­bi­ri için oy­na­yan bir oyun­cu gru­bu­na sa­hi­biz. Ta­bi­i ki bu­ra­da fa­vo­ri biz de­ği­liz. Ar­se­nal evin­de fa­vo­ri. An­cak biz ina­nı­yo­ruz. Öz­gü­ve­ni­miz yük­sek. Al­man mil­li ta­kı­mın­dan dö­nen isim­le­rin kat­kı­sı ola­cak­tır” diyerek sözlerini noktaladı.

ARSENE WENGER TEMKİNLİ KONUŞTU

Ar­se­nal Tek­nik Di­rek­tö­rü Ar­se­ne Wen­ger, Be­şik­taş ile ya­pa­cak­la­rı UE­FA Şam­pi­yon­lar Li­gi ma­çı­nın çok he­ye­can­lı ge­çe­ce­ği­ni ve çok güç­lü bir ta­kım­la kar­şı­la­şa­cak­la­rı­nı söy­le­di. Be­şik­taş kar­şı­sın­da yük­sek ka­li­te­de bir maç çı­kar­ma­la­rı ge­rek­ti­ği­ni ve inan­cı­nın bu yön­de ol­du­ğu­nu vur­gu­la­yan Wen­ger, "Be­şik­taş ile yap­tı­ğı­mız ilk maç çok faz­la fi­zik­sel gü­ce da­ya­nı­yor­du, ikin­ci­si­ne çok iyi ha­zır­la­na­ca­ğız ve ina­nı­yo­rum ki üst tu­ra çık­ma için iyi bir şan­sa sa­hi­biz" ifa­de­si­ni kul­lan­dı. Tek ar­zu­la­rı­nın UE­FA Şam­pi­yon­lar Li­gi'nde Be­şik­taş'ı ev­le­rin­de yen­mek ol­du­ğu­nu vur­gu­la­yan Wen­ger, "Be­şik­taş çok güç­lü bir ta­kım ve ke­sin­lik­le he­ye­can­lı bir maç oy­na­na­cak" di­ye ko­nuş­tu.

BEŞİKTAŞ SERVETE KONACAK

Be­şik­taş eğer bu ak­şam Ar­se­na­l’­i ele­yip Şam­pi­yon­lar Li­gi­’n­de grup­la­ra ka­lır­sa bir ser­vet ka­za­na­cak. Si­yah-Be­yaz­lı­lar, sa­de­ce bu dev or­ga­ni­zas­yo­na gir­di­ği için UE­FA­’dan 8,6 mil­yon eu­ro ayakbas­tı pa­ra­sı ala­cak. Ka­za­na­ca­ğı pa­ra­lar bu­nan­la da sı­nır­lı de­ğil...
İş­te ra­kam­lar:

Para ödülü    Euro

Grup aşaması    8,6 milyon
Grup galibiyet    1 milyon
Grup beraberliği    500 bin
Son 16    3.5 milyon
Çeyrek final    3.9 milyon
Yarı final    4.9 milyon
Final    6.5 milyon
Şampiyonluk    10,5 milyon

Play-Off rövanşında bugün

21:45 Malmö-Salzburg     (1-2)
21:45 Ludogorets-Steaua Bükreş     (0-1)
21:45 Leverkusen-Kopenhang     (3-2)
21:45 Athletic Bilbao-Napoli     (1-1)

Be­şik­taş, İn­gi­liz ta­kım­la­rı­na kar­şı bu­güne dek 15 ma­ça çık­tı. Bu 15 maç­ta 4 ga­li­bi­yet, 4 be­ra­ber­lik ve 7 ye­nil­gi alan Kar­tal, ra­kip fi­le­le­re gön­der­di­ği 11 go­le kar­şı­lık ka­le­sin­de 27 go­l gördü. Be­şik­taş, İn­gi­liz ekip­le­riy­le dep­las­man­lar­da yap­tı­ğı 6 maç­ta ise 2 ga­li­bi­yet, 4 de mağ­lu­bi­yet al­dı.