İşte Galatasaray'ın muhtemel 11'i

İşte Galatasaray'ın muhtemel 11'i

Galatasaray, rakibiyle oynayacağı derbi maçtan galibiyetle ayrılarak, tarihe geçmek istiyor.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde yeni sezona iyi  başlayan ve ligde oynadığı 4 maçtan 3 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrılan  sarı-kırmızılı takım, Beşiktaş karşısında da başarılı bir performans sergileyerek  rakibinin sahasında birçok ilke imza atmayı amaçlıyor.

Galatasaray, geçen sezonun son bölümünde faaliyete geçen Beşiktaş'ın  yeni stadı Vodafone Arena'da oynanacak ilk derbiyi kazanan takım olma sevincini  yaşamak için sahaya çıkacak.
 
Beşiktaş'ı evinde yenen ilk takım olmaya çalışacak
 
Galatasaray, Vodafone Arena'da oynanacak ilk derbiyi kazanmanın yanı  sıra rakibine sahasında ilk mağlubiyetini tattırmayı hedefliyor.
 
Sarı-kırmızılı takım derbiden galibiyetle ayrılarak, hem aynı puana  sahip rakibini geride bırakmaya hem de Vodafone Arena'da siyah-beyazlıları yenen  ilk takım olmaya çalışacak.
 
Beşiktaş, Vodafone Arena'da şu ana kadar oynadığı 5 karşılaşmada da  galip gelmeyi başarmıştı.
 
Galatasaray, ayrıca bu sezon rakibine ligde ilk mağlubiyetini  yaşatmanın hesaplarını yapıyor.
 
Geçen haftaki kadroda değişiklik beklenmiyor
 
Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink'in, Süper Lig'de  geçen hafta Çaykur Rizespor'u 2-0 yendikleri maçın ilk 11'ini Beşiktaş karşısında  da sahaya sürmesi bekleniyor.
 
Sarı-kırmızılı takımın derbiye, kalede Fernando Muslera, savunmada  Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, ön liberoda Tolga  Ciğerci ve Selçuk İnan, sağ açıkta Yasin Öztekin, forvet arkasında Wesley  Sneijder, sol açıkta Armindo Bruma ve forvette Eren Derdiyok ile çıkması  öngörülüyor.
 
Galatasaray'da tedavileri devam eden Serdar Aziz, Lukas Podolski ve  Kolbeinn Sigthorsson, derbi maçın kadrosunda yer almayacak. Sakatlığı bulunan  Nigel de Jong'un ise karşılaşmada görev alması zor görünüyor.
 
Galatasaray taraftarları 5 yıl sonra Dolmabahçe'de
 
İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulunun "3 büyükler" arasındaki deplasman  yasağını kaldırmasıyla Galatasaray taraftarı, ligde yaklaşık 5 yıl sonra Beşiktaş  ile deplasmanda oynanacak maçı statta takip edecek.
 
Sarı-kırmızılı taraftarlar, son olarak 2010-2011 sezonun 31.  haftasında, 30 Nisan 2011'de Beşiktaş ile Dolmabahçe'de oynanan maçı statta  izlemişti.
 
Beşiktaş ile Galatasaray arasında 20 Kasım 2011'de oynanan maçla  başlayan yasak, yine bu iki takım arasında yarın yapılacak karşılaşmayla sona  erecek.