İşte Galatasaray'ın Constant formülü

İşte Galatasaray'ın Constant formülü

Menajerlerin Constant önerisi teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na çok mantıklı geldi.

Sarı-Kırmızılı yönetim, Gineli oyuncuyu kadroya katmak için harekete geçecek. Ancak transfer menajerler aracılığıyla değil, Trabzonspor'un rızasıyla gerçekleşecek.
 
Trabzonspor’un sezon başında İtalyan deviMilan’dan büyük umutlarla kadrosuna kattığı, ancak teknik direktör Ersun Yanal’ın kararıyla kadro dışı bıraktığı Kevin Constant, menajerler aracılığıylaGalatasaray’a önerilmişti. Bir anda Aslan’ın gündemine giren oyuncuya Sarı-Kırmızılılar’ın hocası Hamza Hamzaoğlu’nun da çok sıcak baktığı öğrenildi. Milan’da sol bek, Trabzonspor’da önlibero oynayan Constant, forvet arkası ve hücumun solunda da forma giyebiliyor. Gelecek sezon yabancı sınırının da kalkacağı düşünülürse ‘joker’ niteliklerine sahip Gineli futbolcuya, Hamzaoğlu’nun bu denli sıcak bakması normal.
 
ÜCRETİNİ İNDİREBİLİR
 
Bu transferi gerçekleştirmek isteyen Galatasaray’ın izleyeceği yol haritası ise önerilen şekilde olmayacak. Sarı-Kırmızılılar, menajerleri işe karıştırmadan bizzat konuyu Trabzon’la çözmeyi planlıyor. Oyuncunun durumu hakkında Trabzon’un düşüncesi alınacak, sonra futbolcuyla görüşmeler başlayacak. Menajerine, kariyerine İstanbul’da devam etmek istediğini ileten Constant’ın, Galatasaray’da oynamak için yıllık ücretinde de ciddi fedakarlık yapacağı konuşuluyor.
 
Trabzon’un iki isteği var: Salih ve Yekta
 
Kongre öncesi yönetimin  Constant’ı gündemine almasının nedeni ekonomik olarak da kulübün menfaatlerine uyuyor olması. Çünkü Constant, Trabzon’da istenmiyor. Futbolcunun yıllık maliyeti 2.2 milyon Euro. Trabzonspor Kulübü’nden edinilen bilgiye göre Ersun Yanal, Yekta Kurtuluş ve Galatasaray’dan kiralık olarak takımda forma giyen Salih Dursun’un bonservisi karşılığında bu transfere onay verecek.
 
Yani Galatasaray, takımda düşünmediği iki oyuncuyu gönderip, yerine Hamza Hamzaoğlu’nun beğendiği bir futbolcuyu transfer etmiş olacak, ayrıca kulübün kasasından fazla miktar para çıkmayacak. Transferin her iki cephe için de mantıklı olması sezon bitmeden olumlu şekilde sonuçlanabileceğine işaret.

Fanatik