İşte Fenerbahçe'nin en büyük problemi

İşte Fenerbahçe'nin en büyük problemi

Sarı-lacivertlilerde son 3 yılda yaşanan sportif sıkıntılar, bu sezon ayyuka çıktı.

 Son 3 yılda görev alan 4 teknik adamın ortaya koyduğu hiçbir teşhisin çözülmemesi sorunları daha da arttırdı.

 Fenerbahçe’de lig ve Avrupa’da yaşanan başarısızlık, son 3 sezonki problemleri bir kez daha gündeme taşıdı. Bu sezon Vitor Pereira ile önce Şampiyonlar Ligi biletinin kaçması, ardından Dick Advocaat ile lig ve Avrupa’da istenen seviyeye çıkılmaması önemli bir detayı gözler önüne serdi. 
 
Son 2 yılda çalışan 4 teknik adam; Ersun Yanal, İsmail Kartal, Vitor Pereira ve Dick Advocaat’ın transfer dönemlerinde ortaya sunduğu teşhislere çare bulunamaması sportif başarısızlığı bu noktaya kadar getirdi.
 
İlk olarak 2014’te Ersun Yanal’ın transfer listesi yerine sadece Diego ismiyle sezon açılmış, devam eden süreçte de İsmail Kartal’ın devre arasında forvet isteği kabul olmamıştı. O dönem Podolski’yi dahi isteyen Kartal, Emenike ile devam edip, şampiyonluğu kaybetti. Vitor Pereira, 11 yeni oyuncu alsa da Moussa Sow’un ayrılmasıyla 3. forveti talep etti. 

Pereira’ya forvet opsiyonu sunulmadı ve Van Persie’nin de inişli çıkışlı form durumu takımın adeta önünü tıkadı. Bu sezon başında da önce Vitor Pereira daha sonra da Advocaat’ın yaratıcı bir orta saha isteği yerine getirilmedi, Salih Uçan ile idare edilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Milliyet

Etiketler Fenerbahçe