İşte Chedjou'nun sırrı

İşte Chedjou'nun sırrı

Chedjou, futbolculuk hayatı boyunca kritik maçlarda skora yaptığı katkı ile dikkat çekiyor.

Kasımpaşa maçında galibiyeti getiren golün asistini yapan Galatasaraylı Aurelien Chedjou, futbolculuk hayatı boyunca kritik maçlarda skora yaptığı katkı ile dikkat çekiyor.

Galatasaray'ın deneyimli savunmacısı Aurelien Chedjou, Galatasaray'ın Kasımpaşa'yı mağlup ettiği maçın mimarlarından oldu. Son dakikada Umut Bulut'un attığı golün asistini yapan Kamerunlu futbolcu, gol den önce korner pozisyonunu yaratan isim olarak da öne çıktı.

Chedjou bu sezon iki farklı maçta daha hücuma yaptığı katkıyla dikkat çekmişti. Ligdeki Sivas maçında attığı golle galibiyeti getiren oyuncu, Şampiyonlar Ligi'ndeki Anderlecht maçında da son anlarda yaptığı asistle bu kez mağlubiyeti önlemişti. 

29 yaşındaki futbolcu, savunmadaki başarısının yanında, zaman zaman yaptığı hücuma çıkışları sonucunda, skora yaptığı sürpriz katkılarla dikkat çekiyor. Kasımpaşa karşısında bu yönünü bir kez daha gösteren Chedjou, kritik maçlarda ve kritik anlarda ortaya çıkma geleneğini sürdürürken, akıllara da geçmişte kaydettiği gollerle gidişatını değiştirdiği kritik maçları getirdi.     

2014-2015 GALATASARAY

(Lig)    Sivas

2013-2014 GALATASARAY

(Ş.Ligi) Chelsea

(Lig)    Kayseri

(Lig)    Eskişehir

(Lig)    Rize

2012-13  LILLE

(Ş.Ligi) BATE Borisov

(Lig)    Paris Saint Germain

(Lİg)    Lyon

(Lig)    Saint Etienne

2011-12  LILLE

(Lig)    Marsilya

(Lig)    Lyon

(Lig)    Rennes

(Lig)    Valenciennes

2010-11  LILLE

(Av.Ligi) Levski Sofya

(Av.Ligi) Vaslui

(Lig)    Caen

(Kupa)   Forbach

2009-10  LILLE 

(Av.Ligi) Valencia

(Lig)    Le Mans

(Lig)    Monaco

Milliyet