İşte Burak Yılmaz'ın Galatasaray karnesi

İşte Burak Yılmaz'ın Galatasaray karnesi

Burak Yılmaz, Galatasaray formasıyla 3.5 sezonda çıktığı 141 resmi maçta 82 gol kaydetti.

Galatasaray'ın Çin takımlarından Beijing Guoan'a  transferi için büyük ölçüde anlaştığı futbolcu Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı forma altında önemli başarılara imza attı.
 
Futbola Antalyaspor'da başlayan Burak Yılmaz, sırasıyla Beşiktaş,  Manisaspor, Fenerbahçe ve Eskişehirspor'da forma giydikten sonra 2010-2011  sezonunda Gökhan Ünal transferinde takasta kullanıldı ve Trabzonspor'un yolunu  tuttu. İstanbul takımlarında beklenen performansı gösteremeyen golcü oyuncu,  Şenol Güneş yönetimindeki bordo-mavili ekipte adeta patlama yaptı. Karadeniz  temsilcisindeki ilk sezonunda 19 gol atan Burak, ikinci sezonunda 33 gol kaydetti  ve gol kralı oldu.
 
Trabzonspor'daki bu performansıyla teknik direktör Fatih Terim  yönetimindeki 2011-2012 sezonu şampiyonu Galatasaray'ın dikkatini çeken Burak,  aynı zamanda yurt dışındaki takımların da radarına takıldı. İspanya'dan Atletico  Madrid, İtalya'dan Lazio ve Rusya'dan Lokomotiv Moskova'ya transferi gündeme  gelen Burak, tercihini en yakın arkadaşı Selçuk İnan'ın da formasını giydiği  Galatasaray'dan yana kullandı.
 
Transfere sıcak bakmayan Trabzonspor yönetimine rağmen Galatasaray  Kulübü, Burak Yılmaz'ın sözleşmesindeki serbest kalma bedeli olan 5 milyon avroyu  bordo-mavili kulübün hesabına yatırmış ve yıldız golcüyü renklerine bağlamıştı.  Sergen Yalçın'dan sonra 4 büyük takımın da formasını giyen ikinci oyuncu olan  Burak, 3,5 sezonda formasını terlettiği ve önemli başarılara imza attığı  Galatasaray'dan ayrılma noktasına geldi.
 
UEFA Finansal Fair Play kriterleri ile başı dertte olan sarı-kırmızılı  kulüp, Burak için Beijing Guoan'ın yaptığı 8 milyon avroluk teklifi kabul  ederken, oyuncunun da Çin kulübüyle anlaştığı öğrenildi.
 
141 resmi maçta 82 gol
 
Burak Yılmaz, Galatasaray formasıyla 4 farklı kulvarda çıktığı 141  resmi maçta rakip ağları toplam 82 kez havalandırdı.
 
Golcü futbolcu, sarı-kırmızılı takımda 105 Spor Toto Süper Lig, 25  UEFA Şampiyonlar Ligi, 9 Ziraat Türkiye Kupası ve 2 de TFF Süper Kupa maçında  görev aldı. Burak, Süper Lig'de 65 gol kaydederken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 10  kez gol sevinci yaşadı.
 
Yıldız futbolcu, Türkiye Kupası'nda 7 gol atarken, TFF Süper Kupa'da  ise rakip fileleri havalandıramadı.
 
Galatasaray'da 7 kupa kaldırdı
 
Burak Yılmaz, 3,5 sezonluk Galatasaray macerasında 7 kupa kaldırdı. Sarı-kırmızılı takım, Burak transferinden 24 gün sonra Erzurum'daki  TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe ile karşılaştı. Golcü oyuncu o maçta kadroya  alınmazken, sarı-kırmızılı ekip sahadan galip ayrıldı ve TFF Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Burak, Galatasaray'daki ikinci kupasını 2012-2013 sezonu  şampiyonluğuyla kaldırdı.
 
2013-2014 sezonuna Fenerbahçe karşısında kazanılan TFF Süper Kupa ile  başlayan Galatasaray, lig şampiyonluğunu sarı-lacivertlilere kaptırırken, Ziraat  Türkiye Kupası finalinde Eskişehirspor'u mağlup ederek sezonu kupayla kapattı.
 
2014-2015 sezonuna Fenerbahçe karşısında kaybedilen TFF Süper Kupa  müsabakasıyla başlayan Burak Yılmazlı Galatasaray, Süper Lig şampiyonluğuna  ulaşarak 4. yıldızı taktı. Ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'nı da müzesine götüren  sarı-kırmızılılar, sezonu çifte kupayla tamamladı.
 
Bu sezon başında TFF Süper Kupa mücadelesinde Bursaspor'u yenen  Galatasaray, bir yılda 3 kupa alarak önemli bir başarı elde etti.
 
En parlak sezonu, 2012-2013
 
Burak, Galatasaray'da en parlak dönemini 2012-2013 sezonunda geçirdi.
 
Trabzonspor'da 33 kez fileleri havalandırarak gol kralı olduğu sezonun  ardından Galatasaray'a transfer edilen Burak, sarı-kırmızılı ekipteki ilk  sezonunda 24 kez gol sevinci yaşadı ve unvanı bırakmadı.
 
Süper Lig'de rakiplerini geride bırakan deneyimli futbolcu, önemli  sıçramayı Avrupa arenasında yaptı.
Şampiyonlar Ligi grup aşamasını 6 golle tamamlayan Burak Yılmaz,  gruplarda en fazla gol atan Türk futbolcu oldu ve UEFA tarafından Şampiyonlar  Ligi'nde grup aşamasının en iyi oyuncusu seçildi. Burak, son 16 turunda  Almanya'nın Schalke 04 takımıyla oynanan iki maçta da birer gol attı ve gol  sayısını 8'e çıkardı. Golcü futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde 6 maç üst üste gol  atarak bu alanda da Fransız oyucu Marouane Chamakh'ın rekoruna ortak oldu. Burak  Yılmazlı Galatasaray, Schalke 04'ü kupa dışına iterek çıktığı çeyrek finalde Real  Madrid'e elendi.
 
Burak'ın Galatasaray karnesi
 
Burak Yılmaz'ın Galatasaray formasıyla geçirdiği 3,5 sezonda  kulvarlara göre yaptığı maç sayıları ve attığı goller şöyle:
 
Sezon Kulvar Maç Gol
2012-2013 Spor Toto Süper Lig 30 24 UEFA Şampiyonlar Ligi 9 8 Ziraat Türkiye Kupası - - TFF Süper Kupa - -
2013-2014 Spor Toto Süper Lig 32 16 UEFA Şampiyonlar Ligi 6 0 Ziraat Türkiye Kupası 6 2 TFF Süper Kupa - -
2014-2015 Spor Toto Süper Lig 28 16 UEFA Şampiyonlar Ligi 6 2 Ziraat Türkiye Kupası 2 4 TFF Süper Kupa 1 -
2015-2016 Spor Toto Süper Lig 15 9 UEFA Şampiyonlar Ligi 4 - Ziraat Türkiye Kupası 1 1 TFF Süper Kupa 1 -
 
Toplam 141 82