Beşiktaş'tan kritik zafer !

Beşiktaş'tan kritik zafer !

Süper Lig'de haftaya zirvede giren Beşiktaş, çok kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 29. hafta maçında zirve mücadelesi veren Beşiktaş ile Avrupa kupalarına katılmak için kazanmak zorunda olan Trabzonspor maçında gülen taraf 2-0'la konuk Beşiktaş oldu.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve hakem Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı maçta ilk yarı golsüz berabere sona ererken, Beşiktaş'a 3 puanı ve liderliği getiren golleri ise 58. dakikada ikinci yarıda oyuna giren Demba Ba ve 90+5. dakikada da Mustafa Pektemek attı.

Bu sonuçla konuk Beşiktaş puanını 64 yaparak bir gün aradan sonra tekrar liderlik koltuğuna otururken, ev sahibi Trabzonspor ise Avrupa arenasına çıkmak için yarıştığı rakipleri İstanbul Başakşehir ve Bursaspor'un puan kaybettiği haftayı değerlendiremedi ve sahadan 2-0 yenik ayrılarak 47 puanla 6. sırada kaldı.

53. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Sosa’nın sağdan ceza sahasına gönderdiği topa arka direkte Tolgay vurdu, meşin yuvarlak auta gitti.

58. dakikada Erkan Zengin hatasıyla kaptırılan topla buluşan Gökhan Töre sağdan ceza sahasına girdi ve pasını bir dakika önce oyuna giren Demba Ba’ya aktırdı, golcü futbolcunun altı pas önünde dönerek yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Hakan’ın solundan, direğin dibinden filelere gitti: 0-1.

64. dakikada Erkan’ın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Fatih Atik şutunu attı, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

71. dakikada Tolgay’ın ceza sol çaprazından yerden vurdu, kaleci Hakan son anda topu kornere çeldi.

72. dakikada Trabzonspor ceza sahası içerisinde Fatih Atik ile yükseldikleri hava topunda burnuna darbe alan Tomas Sivok maçı devam edemedi. İlk müdahalesi sahada yapılan tecrübeli futbolcu, daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü.

88. dakikada yine Erkan Zengin’in kaptırdığı topla Gökhan Töre sağdan kanattan ilerleri, pasını Tolgay’a aktırdı, bu futbolcunun ceza sahası içerisinden şutunda kaleci Hakan meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

89. dakikada Waris’in pasıyla ceza sahası önünde tola bulaşan Mehmet Ekici şutunu attı, kaleci Güven topun sahibi oldu.

90+5. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasına arka direkte kafayı vuran Mustafa Pektemek topu filelere gönderdi: 0-2.

Müsabaka da bu golün ardından Beşiktaş'ın 2-0 galibiyeti ile sona erdi.

6 MAÇ SONRA EVİNDE KAYBETTİ

Bu sezon sahasında başarılı sonuçlar alan Trabzonspor, 6 maç sonra Avni Aker’de yenilgiyle tanıştı.

Beşiktaş maçını kadar evinde oynadığı 14 Süper Lig maçında sahadan 10 galibiyet, 3 beraberlik ve bir yenilgiyle ayrılan bordo-mavililer, bu sezon sahasındaki ikinci yenilgiyi tattı. Avni Aker’deki tek mağlubiyetini 4-1’lik skorla Eskişehirspor’dan tadan Karadeniz ekibi, o müsabakadan sonra sahasında çıktığı 6 lig maçında da kayıp yaşamamıştı.

TRABZONSPOR FIRSAT TEPTİ

Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma hedefi kovalayan Trabzonspor, ilk 4 mücadelesi verdiği rakipleri Bursaspor ve İstanbul Başakşehir’in puan kaybettiği haftada fırsat tepti.

Bordo-mavililer, Burssapor’un Kasımpaşa’ya 5-3 mağlup olduğu, Başakşehir’in Eskişehirspor ile 1-1 kaldığı haftada Beşiktaş maçını kazanmış olsaydı 50 puanla 4’üncü sıraya yükselecekti. Karadeniz ekibi, bu mağlubiyetle 29. haftayı da 47 puanla 6’ınci sırada tamamladı.

Trabzonspor: 0 - Beşiktaş: 2

Trabzonspor: Hakan Arıkan, Bosingwa, Aykut Demir, Uğur Demirok, Mustafa Akbaş, Medjani, Fatih Atik, Özer Hurmacı, Mehmet Ekici, Erkan Zengin, Deniz Yılmaz

Beşiktaş: Günay Güvenç, Opare, Sivok, Ersan Adem Gülüm, Motta, Hutchinson, Tolgay Arslan, Gökhan Töre, Sosa, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek

Gol: Dk. 58 Demba Ba, Dk. 90+5 Mustafa Pektemek (Beşiktaş)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Cüneyt Çakır'ın son düdüğü ile karşılaşma Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile sona eriyor. Bu sonuçla puanını 64 yapan Beşiktaş, liderliğe yükselirken, Trabzonspor 47 puanla 6. sırada kalıyor.

90.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet Ekici'nin ortası ile arka direkte buluşan Oscar Cardozo topu kafayla içeri çıkarmak istiyor ancak araya giren Atınç Nukan kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.

90.DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Mustafa Pektemek'in attığı golle son dakikada 2-0 öne geçiyor.

90.DK: Uğur Demirok'un yerden pası ile sağ kanatta topla buluşan Jose Bosingwa'nın ortası kaleci Günay Güvenç'te kalıyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika ilave ediliyor.

90.DK: Beşiktaş karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Jose Sosa'nın yerine Oğuzhan Özyakup'u oyuna alarak kullanıyor.

89.DK: Majeed Waris'in pası ile ceza sahası yayı dışında sol çaprazda topla buluşan Mehmet Ekici'nin yerden çektiği şut kaleci Günay Güvenç'te kalıyor.

89.DK: Jose Sosa'nın pası ile ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Tolgay Arslan'ın yerden çektiği şut kaleci Hakan Arıkan'da kalıyor.

87.DK: Kale vuruşu sırasında vakit geçirmeye yönelik hareketlerde bulunan Günay Güvenç sarı kart görüyor.

86.DK: Mustafa Pektemek'in yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Jose Sosa'nın gelişine çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

84.DK: Trabzonspor karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Fatih Atik'in yerine Majeed Waris'i oyuna alarak kullanıyor.

82.DK: Tolgay Arslan'ın pası ile ceza sahası yayı içerisinde topla buluşan Gökhan Töre'nin yerden çektiği şut kaleci Hakan Arıkan'da kalıyor.

81.DK: Beşiktaş savunmasının uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Fatih Atik'in gelişine çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

81.DK: Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Jose Bosingwa'ya sert müdahalede bulunan Ramon Motta sarı kart görüyor.

80.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortası ile arka direkte buluşan Atınç Nukan'ın gelişine sol ayağı ile çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

78.DK: Trabzonspor yarı alanının ortasında Jose Sosa'ya arkadan sert müdahalede bulunan Yusuf Erdoğan sarı kart görüyor.

78.DK: Deniz Yılmaz'ın pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Ekici'nin çektiği şut savunmadan dönüyor.

76.DK: Yusuf Erdoğan'ın sol kanattan yaptığı ortayı Oscar Cardozo kafayla Deniz Yılmaz'a indirmek istiyor ancak araya giren Beşiktaş savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

75.DK: Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Tomas Sivok'un yerine Atınç Nukan karşılaşmaya dahil oluyor.

73.DK: Trabzonspor ceza sahasının içerisinde Fatih Atik ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kalan Tomas Sivok sakatlık yaşıyor ve sedyeyle oyun alanının dışına alınıyor.

71.DK: Jose Sosa'nın pası ile ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Tolgay Arslan'ın yerden çektiği şutu Hakan Arıkan son anda kornere çeliyor.

68.DK: Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba'nın çektiği şut savunmadan dönüyor.

66.DK: Gökhan Töre'nin sağ kanattan yaptığı orta ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba'nın gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

64.DK: Trabzonspor bu dakikalarda baskısını arttırıyor. Erkan Zengin'in yerden pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Fatih Atik'in gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

63.DK: Ramon Motta'nın Fatih Atik'e yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet Ekici'nin ortasını Atiba Hutchinson kafayla uzaklaştırıyor.

61.DK: Jose Sosa'nın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba'nın çektiği şut Aykut Demir'den sekip kaleci Hakan Arıkan'da kalıyor.

60.DK: Trabzonspor karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Özer Hurmacı'nnın yerine Oscar Cardozo'yu oyuna alarak kullanıyor.

58.DK: Gökhan Töre bu sezon ligdeki 5. asistini yapıyor.

58.DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Demba Ba'nın attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sosa'nın pası ile sağ kanatta buluşan Gökhan Töre yerden pasını penaltı noktasının hafif sağ çaprazında bulunan Demba Ba'ya veriyor. Demba Ba yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekiyor, top kaleci Hakan Arıkan'ın solundan ağlarla buluşuyor.

57.DK: Beşiktaş bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Daniel Opare oyundan çıkarken yerine Demba Ba giriyor.

56.DK: Olcay Şahan'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Ramon Motta son çizgiden ortasını yapıyor ancak Aykut Demir tehlikeyi kafayla uzaklaştırıyor.

53.DK: Gökhan Töre'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa'nın yerden ortasında top arka direkte bulunan Tolgay Arslan'a geliyor. Tolgay Arslan'ın gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

51.DK: Özer Hurmacı'nın pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Yusuf Erdoğan için ofsayt bayrağı kalkıyor.

49.DK: Jose Sosa'nın pası ile ceza sahası yayı dışında sol çaprazda topla buluşan Gökhan Töre'nin çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

47.DK: Trabzonspor yarı alanının ilk metrelerinde Jose Sosa'ya sert müdahalede bulunan Uğur Demirok sarı kart görüyor.

46.DK: Trabzonspor, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Mustafa Akbaş oyundan çıkarken yerine Yusuf Erdoğan giriyor.

46.DK: İkinci yarı Beşiktaşlı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Cüneyt Çakır'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

45.DK: Tomas Sivok'un Deniz Yılmaz'a yaptığı faulün ardından kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet Ekici'nin çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

43.DK: Tolgay Arslan'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Daniel Opare son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Hakan Arıkan tehlikeyi yumruklayarak uzaklaştırıyor.

39.DK: Kaleye yaklaşık 30 metre mesafede hafif sağ çaprazda topla buluşan Tolgay Arslan'ın çekiği sert şut kaleci Hakan Arıkan'da kalıyor.

35.DK: Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Erkan Zengin, pasını Deniz Yılmaz'a vermek istiyor, araya giren Daniel Opare tehlikeyi uzaklaştırmak istiyor ancak top penaltı noktasının hafif sol çaprazında bulunan Özer Hurmacı'ya geliyor. Özer'in gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

34.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortasına altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Tomas Sivok'un kafa vuruşu kaleci Hakan Arıkan'dan dönüyor.

31.DK: Carl Medjani'nin pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Deniz Yılmaz için ofsayt bayrağı kalkıyor.

30.DK: Ramon Motta'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Olcay Şahan'ın ortasını Mustafa Akbaş uzaklaştırıyor.

29.DK: Sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Ekici topla birlikte ilerledikten sonra yaklaşık 30 metre mesafeden şutunu çekiyor ancak bu şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

27.DK: Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Ramon Motta ile girdiği hava topu mücadelesinde rakibine faul yapan Fatih Atik, hakem Cüneyt Çakır tarafından sözlü olarak uyarılıyor.

22.DK: Sağ kanattan hızlı bir şekilde atağa kalkmak isteyen Mehmet Ekici, Trabzonspor yarı alanının ilk metrelerinde Tolgay Arslan'ın arkadan yaptığı sert müdahele ile yerde kalıyor.

19.DK: Aykut Demir'in yaptığı pas hatası ile sol çaprazda topla buluşan Jose Sosa, ceza sahası içerisine girdikten sonra topu sağına çekip yerden şutunu çekiyor ancak bu şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

18.DK: Gökhan Töre'nin Fatih Atik'e yaptığı faulün ardından yaklaşık 35 metre mesafeden kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet Ekici'nin çektiği sert şut baraja çarpıp kornere çıkıyor.

17.DK: Fatih Atik'in pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Özer Hurmacı topu içeri çıkarmak istiyor, tehlikeyi uzaklaştırmak isteyen Daniel Opare'nin ters vuruşunda top kornere çıkıyor.

13.DK: Mustafa Akbaş'ın Daniel Opare'ye yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortasına kimse dokunamıyor ve top doğrudan oyun alanının dışına çıkıyor.

9.DK: Jose Bosingwa'nın pası ile sağ kanatta son çizgiye yakın bir noktada topla buluşan Fatih Atik'in ortasını Beşiktaş savunması kafayla uzaklaştırıyor.

7.DK: Ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Daniel Opare, Mustafa Akbaş'tan sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

5.DK: Tolgay Arslan'ın yerden pası ile sağ kanatta topla buluşan Daniel Opare'nin ortasını Aykut Demir kafayla uzaklaştırıyor.

3.DK: Daniel Opare'nin uzaklaştırmak istediği topla sol kanatta buluşan Erkan Zengin'in ortasını kaleci Günay Güvenç yumruklayarak uzaklaştırıyor.

3.DK: Özer Hurmacı'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Jose Bosingwa'nın ortasını Daniel Opare kafayla uzaklaştırıyor.

1.DK: Karşılaşma Trabzonsporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

- Beşiktaş'ta ise Kerim Frei ve Demba Ba bu maçta sarı kart görürse gelecek hafta Gaziantepspor maçında forma giyemeyecek.

- Trabzonspor'da Aykut Demir, Mustafa Akbaş ve Salih Dursun sarı kart cezası sınırında bulunan isimler.

- 28 hafta sonunda 49 golü bulunan Beşiktaş'ın en golcü oyuncusu 16 golle Demba Ba. Olcay Şahan 8 golle, Senegalli golcüyü takip ediyor. Jose Sosa da 4 gol, 7 asistlik performansı ile siyah-beyazlı ekibin dikkat çeken bir diğer oyuncusu.

- 28 maçta rakip filelere 51 gol bırakan Trabzonspor'un en golcü ismi 15 golle Oscar Cardozo. 9 golle Cardozo'yu takip eden Mehmet Ekici'nin 9 da asisti bulunuyor. Carl Medjani de attığı 6 golle, Trabzonspor'un sürpriz golcüsü durumunda.

- Ligde oynadığı 28 maçta 19 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden Beşiktaş ise topladığı 61 puanla ligin 2. sırasında yer alıyor.

- 28 hafta sonunda 12 galibiyet, 11 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden Trabzonspor, topladığı 47 puanla ligin 6. sırasında yer alıyor.

- Ligin ilk yarısında Beşiktaş'ın sahasında oynanan maçı ev sahibi ekip 3-0 kazanmıştı. Geçen sezon bu statta oynanan karşılaşma ise 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı.

- İki ekip bugüne kadar 98 kez karşılaşırken bu maçların 38'ini Beşiktaş, 37'sini Trabzonspor kazandı, 23 müsabaka ise eşitlikle sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında siyah-beyazlı ekibin 137-112 üstünlüğü bulunuyor.

- Konuk ekip Beşiktaş'ta ise cezalılar Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş ile sakatlıkları bulunan Tolga Zengin, Veli Kavlak ve İsmail Köybaşı eksik oyuncular.

- Ev sahibi ekipte sakatlıkları bulunan Onur Kıvrak, Aytaç Kara, Mustapha Yatabare ve Musa Nizam bu karşılaşmada forma giyemeyecek isimler.

- Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta mücadelesinde Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Beşiktaş'ı konuk ediyor. Saat 19:00'da başlayacak müsabakayı Cüneyt Çakır yönetecek.

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

Beşiktaş şampiyonluk, Trabzonspor ise Avrupa aşkına maçtan galibiyetle ayrılmak istiyor.Ligde son olarak Kardemir Karabükspor'u 2-1 mağlup eden Beşiktaş, Trabzonspor'u da yenerek hem liderliğini sürdürmeye hem de ilk yarıda üstünlük sağladığı rakibine rövanşı vermemeye çalışacak.

Önceki hafta evinde Galatasaray’ı mağlup ederek ezeli rakibini liderlik koltuğundan eden Trabzonspor ise, bu kez de Beşiktaş’ı evine boş göndermek istiyor.