İşte 2016 model Kartal

İşte 2016 model Kartal

Yönetimle bir araya gelen Hırvat hoca, yeni sezon izleyecekleri transfer politikasını belirledi.

Beşiktaş’ın hocası, “Elimdeki kadroyla Arsenal ve Tottenham gibi takımlar karşısında inanılmaz oynadık. Şimdi bu çocuklar geçen seneye göre artık çok daha tecrübeliler. Şampiyon olursak Devler Ligi için Demba Ba kalitesinde bir golcü, hem sağda, hem de solda kullanabileceğimiz bir kanat oyuncusu bize yeter” dedi.

Devre arası Alexander Milosevic, Daniel Opare ve Tolgay Arslan’ı transfer ederek kadro kalitesini daha da üst seviyelere çeken Beşiktaş Yönetimi, Teknik Direktör Slaven Bilic ile bir araya geldi, gelecek planlarını belirledi.

Yeni sezonda yabancı kontenjanının değişecek olması nedeniyle bir ön görüşme yapan yönetim, Hırvat hocadan nasıl bir politika izleyecekleri konusunda fikir aldı. Milosevic, Opare ve Tolgay’ı transfer ettikleri için yönetime teşekkür eden Slaven Bilic, “Hem kadroyu koruduk hem de alternatiflerimizi artırdık. Aldığımız isimler takıma uyum sağlarsa yaz transfer döneminde çok zorlanmayız. Bir iki transfer bize yetebilir” diye konuştu.

Golcü olabilir

Takımın şampiyon olması durumunda Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılması nedeniyle Demba Ba kalitesinde bir golcü transfer edilebileceğini söyleyen Hırvat hocanın, “Elimdeki kadroyla Arsenal ve Tottenham gibi takımlar karşısında inanılmaz oynadık. Şimdi bu çocuklar geçen seneye göre artık çok daha tecrübeliler. Opare ile Milosevic’in durumuna göre hareket ederiz. Eğer Opare ve Milosevic’ten istediğimiz verimi alırsak savunma hattına transfer gerekmez. Bunun dışında her iki kanadı kullanabilecek bir kanat oyuncusu yeni sezonda işimize yarayabilir” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Yabancı şart değil

Sezonun kalan haftalarında takımın göstereceği performansın da transfer politikasını belirleyeceğini dile getiren Bilic’in “Yabancı sınırına esneklik getirildiği için mutlaka yabancı oyuncular alacak değiliz. Avrupa liglerinde top koşturan çok yetenekli Türk oyuncular var. Gökhan, Tolgay, Oğuzhan, Kerim ve Olcay gibi genç yetenekler bulduğunuz sürece bu oyunculara kapımız tabi ki açık” şeklinde konuştuğu bildirildi.

Milliyet