''İstanbul'un yeni kralı Tudor''

''İstanbul'un yeni kralı Tudor''

Tudor’un Galatasaray’ın başına geçmesi, Hırvat medyasında geniş yankı uyandırdı.

Hırvat teknik direktör İgor Tudor’un Galatasaray ile 1.5 yıllık sözleşme imzalaması, ülkesinin basınında da geniş yankı buldu. Hırvatistan’ın en köklü gazetelerinden Jutarnji List, “Tudor, İstanbul’un yeni kralı” başlıklı haberinde, Tudor’un Sarı- Kırmızılılar’ın 39. yabancı teknik direktörü olduğunu hatırlattı. Galatasaray’da 33 yıl önce görev alan Tomislav İvic’in ardından Tudor’un, Aslan’ın başına geçen ikinci Hırvat çalıştırıcı olduğu da vurgulandı.

‘Hayallerinin başlangıcı’

Gol sitesi de, Tudor’u zorlu bir sürecin beklediğini belirterek, Hırvat teknik adamın sadece iki hafta sonra Beşiktaş’a karşı önemli bir sınav vereceğine işaret etti. Haberde, “Beşiktaş karşısında iyi bir sonuç alırsa 30 milyon Galatasaraylı taraftarın kahramanı haline gelir. Maçın galibiyetle sonuçlanması, Tudor’un hayallerinin başlangıcı olabilir. Beşiktaş maçından sonra da dinlenmeye vakti olmayacak. Galatasaray’ı Antalyaspor, Fenerbahçe ve Başakşehir gibi zorlu maçlar bekliyor” ifadelerine yer verdi.

‘Artık rahat olamayacak’

Tudor’un Galatasaray’da, Karabükspor’u çalıştırdığı dönemdeki gibi rahat olamayacağı belirtilen haberde, Sarı-Kırmızılı kulüpte beklentilerin çok fazla olduğu ve taraftarların her maçın kazanılmasını beklediği ifade edildi. Tudor’un imza törenindeki açıklamalarına da yer verilirken, Galatasaray’da Sneijder, Nigel De Jong, Eren Derdiyok ve Podolski gibi önemli yıldızların forma giydiği hatırlatıldı. Haberde ayrıca, daha önce Türkiye’deki üç büyükleri çalıştıran Tomislav Ivic, Otto Baric ve Slaven Bilic gibi isimlere Tudor’un da katıldığı hatırlatıldı.

Etiketler Galatasaray Tudor