İstanbul'a haçlı çıkarması geliyor

İstanbul'a haçlı çıkarması geliyor
Güncelleme:

G.Saray-Kızılyıldız maçı öncesi konuk takım taraftarının öldürülmesi sonrası olaylarn çığrından çıkma tehlikesi yaşanıyor.

THY Avrupa Ligi D Grubu'nda 21 Kasım'da Abdi İpekçi'de oynanan G.Saray-Kızılyıldız maçı öncesi konuk takımın 25 yaşındaki taraftarı Marko Ivkoviç'in bıçaklanarak öldürülmesi sonrası olayların çığırından çıkma tehlikesi yaşanıyor.

Edinilen bilgilere göre, krize, Galatasaray'ın grubunda yer alan Olympiakos'un taraftarları da dahil oldu. Yunan ekibi Olympiakos'un "Gate 7" tribün grubu ile 'kardeş' olan Kızılyıldız'ın "Delije" (Güçlü çocuklar) taraftar grubu, sosyal medya üzerinden birbirlerine destek mesajları yağdırdı. İki takım taraftarlarının, 18 Aralık'ta (Maç Euroleague kararıyla 19 Aralık'ta da oynanabilir) Galatasaray'ın İstanbul'da Olympiakos'la oynayacağı maça 'çıkarma' yapacağı güçlü bir iddia olarak ortaya atıldı.

Sosyal medyada ortaya atılan iddia, büyük ses getirdi

- Kızılyıldızlılar, bıçaklanıp öldürülen Ivkoviç için 18 Aralık'ta Olympiakoslular ile İstanbul'a gelmeyi planlıyor.
- Fenerbahçe veya Anadolu Efes, Euroleague'de tur atlarsa Kızıl Yıldız'la bir sonraki grupta eşleşme ihtimali var.
- Ivkoviç'i anma töreninde rahip, "Marko ortodoksluk için şehit oldu, artık yeni bir Miloş Obiliç'imiz var" dedi.

 

1- BABASI SAVAŞTA ÖLDÜRÜLMÜŞ

Öldürülen taraftar Marko Ivkoviç, Hırvat şehri Zadar'da doğdu. Babası, Bosna Savaşı sırasında ailesinin yaşadığı Krajina kentinde hayatını kaybetti. Ivkoviç, 1995'te ailesi ile Sırbistan'ın Jagodina kentine göç etti. Daha sonra Belgrad'ın Zemun ilçesine yerleşen Ivkoviç'e okul arkadaşları 'Çilek' anlamına gelen 'Jagoda' lakabını taktı.

2- SONRAKİ TURDA EŞLEŞME İHTİMALİ

THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes veya Fenerbahçe Ülker tur atlarsa, D Grubu'nda yer alan Kızılyıldız da turu geçtiği takdirde Sırpların, Türk takımlarından biriyle eşleşme ihtimali ortaya çıkıyor. Bu da yine bir Türk takımının Belgrad deplasmanına çıkması ve Kızılyıldızlıların da bir kez daha Türkiye'ye gelmesi anlamına geliyor.

3- NOVİ PAZAR-PARTİZAN MAÇI VAR

Sırbistan Süper Ligi'nde gelecek hafta Partizan, Fenerbahçe'nin kardeş kulübü Novi Pazar'la karşılaşacak. Olay sonrası Novi Pazar'ın, Belgrad'da Vozdovac ile oynaması gereken maç iptal edilmişti. Şimdi 400-500 Partizanlı'nın, deplasmana gideceği konuşuluyor. Sürecin olumsuz işlemesinden en çok zarar görecek taraf yine Novi Pazarlılar.

4- AYİNDE 'OBİLİÇ' VURGUSU

Aziz Mark Kilisesi'nde önceki gün Marko Ivkoviç için yapılan törende rahip Jovan Blagojeviç, "Marko Ivkoviç bir şehittir ve artık yeni bir Miloş Obiliç'imiz daha var. Onu hiç unutmayacağız" açıklamasını yaptı. Ivkoviç'in öldürüldüğünün kesinleştiği saatlerde de "Delije" grubu mensupları, twitterdan Obiliç'in fotoğrafını paylaştı.

MİLOŞ OBİLİÇ KİMDİR?

Kosova Savaş meydanında Osmanlı Padişahı Sultan I. Murat'ı öldüren Sırp soylusu Obiliç, yüzyıllardır Sırplar tarafından kahraman olarak anılıyor ve ülkede çok sayıda heykeli var. Sırbistan'da onun adına FK Obiliç isminde bir futbol takımı da bulunuyor.

SOSYAL MEDYADA SAVAŞ BAŞLADI BİLE

Galatasaray, Kızılyıldız ve Olympiakoslu taraftarlar sosyal medya üzerinden birbirlerine öfke saçıyor. Karşılıklı olarak birbirini tehdit eden taraftarlar, birbirlerine "Hesaplaşacağız" mesajı veriyor. Sürecin daha da tehlikeli hale gelmesinden korkuluyor.

BÜYÜKELÇİLİKTE ÖNLEM ALINDI

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği önünde Ivkoviç için önceki gün yapılan ayin sonrası protesto gösterileri düzenlendi. Gösterilerde Partizan ve Kızılyıldız taraftarları bir aradaydı. Dün de büyükelçilik önünde çok sayıda Sırp polisi olay çıkma ihtimaline karşı önlem aldı.