''İstanbul'a geliyorum''

''İstanbul'a geliyorum''
Güncelleme:

Galatasaray macerasına nokta koyan Didier Drogba, Chelsea'ye transferinin gerçekleştiğini açıkladı.

Drogba yaptığı açıklamada;

'Chelsea ile 2 hafta sonra İstanbul'a geliyorum. Soma için Beşiktaş ve Fenerbahçe ile hazırlık maçı oynayacağız. Yeniden İstanbul'a gelecek olmaktan ötürü çok mutlu ve heyecanlıyım. Beşiktaş ve Fenerbahçe ile hazırlık maçı oynayacakmışız. Chelsea forması ile iki eski rakibe karşı oynayacak olmak heyecan verici. Galatasaray'a çok teşekkür ediyorum' dedi.

"Drogba için çabuk olmalıyız" 

Chelsea Menajeri Jose Mourinho, Drogba'nın kulübe dönüşü için net konuştu.

36 yaşındaki futbolcunun halen Avrupa'nın en iyi golcülerinden biri olduğunu vurgulayan Mourinho "Maçlar ve kupalar kazanmak istiyoruz. Didier de Avrupa'daki en iyi forvetlerden biri. Onun dönüşünü hislerimize teslim olmadan düşünüyoruz. Premier Lig'in gereklerine, taleplerine sahip bir futbolcu. Onu geri getirirsek, bu kulüp tarihindeki en önemli golü atmış olduğu için değil veya benim bir yardımcıya ihtiyacım olduğu için değil, takıma güç katacak özelliklere sahip olduğu içindir. Ve bunu yapacaksak çabuk olmalıyız" dedi.

Kulübün sahibi Roman Abramovich'in çok az konuştuğunu vurgulayan Mourinho, "Ama çok akıllı bir kişidir. Kulübe ait kişileri hisseder. Biz Didier'nin kulübe ait olduğunu hissediyoruz. Onun kalbinin de kendisini ait olduğunu hissettiği yere doğru ittiğini biliyoruz. Patronun da onun hakkında olumlu hisleri var" ifadesini kullandı.

Drogba kimdir?  

Fransa'nın Le Mans, Guingamp ve Olympique Marsilya takımlarında forma giydikten sonra 2004'te Chelsea'ye transfer olan Drogba, 8 yıl top koşturduğu İngiliz ekibinde sergilediği performansla kulübün efsane isimleri arasına girdi. Golcü futbolcu, Chelsea'nin 2011-2012 sezonunda kazandığı UEFA Şampiyonlar Ligi zaferinde kilit rol oynadı. Kariyerine kısa bir süre Çin'in Şangay Shenhua takımında devam ettikten sonra 2013'te Galatasaray'ın yolunu tutan 36 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılı formayla 60 resmi maça çıktı ve rakip fileleri 20 kez havalandırdı. Drogba, son olarak 2014 FIFA Dünya Kupası'nda da sahne aldığı Fildişi Sahili Milli Takımı'nda ise 107 maçta 65 gol kaydetti.