İspanya Süper Kupa'da Madrid derbisi

İspanya Süper Kupa'da Madrid derbisi
Güncelleme:

İspanya'da yeni sezonun ilk kupası "Süper Kupa"nın sahibi, Madrid derbisi sonunda belli olacak..

Geçtiğimiz sezonun Kral Kupası sahibi Real Madrid ve lig şampiyonu Atletico Madrid'in karşı karşıya geleceği Süper Kupa'nın ilk maçı yarın Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanacak. Madrid'deki sıcak havadan dolayı yerel saat ile 23.00'da (TSİ 24.00) başlayacak maç öncesinde takımlar son antrenmanlarını yaptılar.

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, düzenlenen basın toplantısında, maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Henüz sezon öncesindeyiz. Fizik olarak hangi takım daha hazır bilmiyorum. O yüzden bence bu kupanın favorisi yok. İyi bir maçla, belirleyici olacak rövanş için avantaj sağlamayı umuyoruz" dedi.

İki maçta farklı 11'ler sahaya çıkacağını kaydeden Ancelotti, yarınki maçta kaleyi İker Casillas'ın koruyacağını söyledi. İtalyan teknik adam, bu sezon Kroos ve James'in takıma katılmasıyla ilgili olarak da "Geçen sezondan farklı bir sistem oynatmayı düşünmüyorum. Sadece belirli maçlarda bazı ufak değişiklikler olabilir" şeklinde konuştu.

"Kolombiyalı James Rodriguez'in, Kroos'a nazaran daha sönük kaldığı" eleştirilerine ise Ancelotti, "James'den daha fazlasını bekleyemeyiz. Bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Uyum sürecinde ve hiçbir eksiği yok" karşılığını verdi.

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone de "Eğer düşündüğümüz şekilde maçlar olursa hedefimiz Süper Kupa'yı kazanmak. Geçen yıl Süper Kupa'yı kazanamasakta Barcelona karşısında iyi maçlar çıkardık. Umarım bu yıl da aynı mücadeleyi veririz" değerlendirmesinde bulundu.

Real Madrid'in geçen sezona göre çok daha iyi olduğunu savunan Simeone, "Özellikle Kroos, Real Madrid'e çok güç kattı. Bale de çok daha iyi görünüyor. Oyun olarak daha kuvvetli ve dengeli bir takımları var" dedi 

Arjantinli teknik adam, Real Madrid ile Atletico Madrid'in karşılaştırılamayacağını Atletico'nun bu sezona aldığı 8 futbolcu için yaklaşık 90 milyon avro öderken, Real'in benzer bir parayı 2 futbolcu için ödediğini hatırlattı. Simeone, takıma yeni bir futbolcu transfer edilmesini beklediğini, bir futbolcunun da ayrılacağını söyledi.

Simeone, yeni sezondaki hedefleriyle ilgili soruyu ise "Takımda önemli değişiklikler oldu. 4 önemli futbolcumuz yok. Onların yerine farklı karakterlerde futbolcular alındı ve bunların takıma uyum süreçleri olacaktır. Sevilla, Athletic Bilbao ve Valencia gibi takımları geçip, Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garanti eden bir sonuç bekliyorum" cevabını verdi.

Atletico Madrid takım kaptanı Gabi'de Süper Kupa maçıyla ilgili olarak, "Kulüp ve futbolcular için önemli olan bu kupa maçına hazırız. Sağlam bir takımız ve iyi defans yapıyoruz. Takıma yeni futbolcular geldi ama bizim futbolumuz değişmeyecek. Geçen sezonki stili devam ettirmeye çalışacağız. Real Madrid, dünyanın en iyi takımlarından biri. Favori olabilir ama onlara karşı son maçlarımızı iyi oynadık. Önümüzdeki iki maçta da kafa ve fizik olarak onlardan daha iyi olmayı umuyorum" yorumunu yaptı.

Öte yandan geçen yılki Süper Kupa maçında aldığı kart cezası nedeniyle iki maçta da oynayamayacak Arda Turan, yarınki maçın kadrosuna alınmadı. Kas sorunundan kaynaklanan sakatlığı bulunan başarılı oyuncu, takımdan ayrı çalıştı.

Bu arada yarınki maç öncesinde İspanyol spor basınının, Atletico Madrid'in Avrupa Süper Kupası'nı kazanan Real Madrid'i alkışlayıp alkışlamayacağını polemik konusu yapması dikkati çekti 

İspanyol futbolunda, lig şampiyonu olan takımın sahaya çıkarken rakip takımın futbolcuları tarafından alkışlanması geleneğinin, diğer kupaların kazanılmasında da geçerli olmasını savunan "Marca" gazetesi, 2004'te Villarreal'in Valencia'yı, 2006'da Levante'nin Sevilla'yı ve 2010'da Valencai'nın Atletico Madrid'i Avrupa Süper Kupası'nı kazandıkları için alkışlandıklarını hatırlattı.