İsmail Kartal hayat veriyor

İsmail Kartal hayat veriyor

Teknik Direktör İsmail Kartal, hem lig hem de kupada lider olan takımına taktiksel dokunuşlarıyla hayat veriyor.

Son Kasımpaşa maçında önemli eksiklere rağmen farklı bir galibiyet alan Kartal’ın ekibi kurduğu sistemle dikkat çekiyor.

Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda liderliği alan Fenerbahçe’de Teknik Direktör İsmail Kartal, taktiksel dokunuşlarıyla takımına adeta hayat veriyor.

Sezon başında Ersun Yanal’dan görevi devraldıktan sonra daha sakin bir takım kuran ve defansif açıdan daha güvenli olan Kartal, 4-3-3 düzeninde orta alanı sağlam 3 isme bıraktı. Mehmet Topal, Meireles ve Emre Belözoğlu’nu ilk yarının son 10 haftasında kuran tecrübeli teknik adam, ikinci yarının ilk maçında ise kritik bir durumla karşılaştı.

Kasımpaşa deplasmanına giden sarı-lacivertliler Emre ve Mehmet Topal gibi iki önemli oyuncusunun cezasına rağmen sorun yaşamadı. Selçuk Şahin’i sürekli hazır tutan başarılı çalıştırıcı, 17. hafta mücadelesinde Diego’yu da takıma monte etti. Ayrıca karşılaşma içerisinde Meireles’in sakatlanmasına rağmen telaş yapmayan Kartal, Alper hamlesiyle maçı tuttu ve Caner’i orta alana çıkardı. Bu sayede de 3-0’lık net skor geldi.

Milliyet