İsmail Ertekin'den duygusal veda

İsmail Ertekin'den duygusal veda

Balıkesirspor'dan istifa eden teknik direktör İsmail Ertekin'in vedasında duygulu anlar yaşandı.

Balıkesirspor'un kendi evinde Sivasspor'a 3-1 yenildiği maçın ardından istifa eden teknik direktör İsmail Ertekin'in vedasında duygulu anlar yaşandı.
 
Kulüp tesislerindeki vedada konuşan tecrübeli teknik adam, "Futbolda her zaman iki kere iki dört etmiyor" diyerek "Ortada bir başarısızlık var. Başarının olmadığı yerde birilerinin gitmesi gerekiyor. Burada fedakarlığı biz yaptık. Tek dileğim bu takımın ligde kalması. Eğer bunu başarırsa, son maça gelip bu sevince ortak olmak isterim" şeklinde konuştu.
 
Yaşanan onca başarıdan sonra bu şekilde ayrılmanın üzüntü verici olduğunu sözlerine ekleyen Ertekin şöyle devam etti:
 
"Bir bebeği alıp delikanlı çağına getirdikten sonra bırakıp gitmek çok zor. Bu nedenle üzgünüm. Bir şehirde eğer sinerji yaratılmıyorsa böyle küçük hatalar pahalıya mal oluyor. Çok basit hatalar yüzünden maçlar kaybettik. Bunu şehirde yeterli sinerji olmamasından kaynaklanan bir olay diye değerlendiriyorum. Ayrılırken de 'Kurtuluyorum' anlamında gitmiyorum, üzülerek gidiyorum."
 
Başkan Tuna Aktürk ise 12 Aralık 2012'den beri birlikte çalıştıkları İsmail Ertekin'le 2 şampiyonluk yaşadıklarını ve takımın yıllar sonra Süper Lig'e döndüğünü hatırlatırken, "Bu yıl işler umduğumuz gibi gitmedi. Hocamız da önümüzü açmak için istifa etti. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Aktürk, bir basın mensubunun, "Daha önce 'Beraber geldik, beraber gideriz' demiştiniz. Şimdi faturayı teknik ekibe kesmiş olmuyor musunuz" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi: "Faturayı biz kesmedik. Dün akşam da kendisine güvendiğimizi söyledik ama hocamız artık faydalı olamayacağını söyleyerek ayrılmak istedi."
 
Başkan Aktürk, toplantı bitiminde Ertekin'e bugüne kadar verdiği hizmetler için teşekkür edip, çiçek sundu. Bir kez daha duygulanan Ertekin, "Türkiye'de olmayan bazı şeyleri yaşıyoruz. Son dönemde ayrılıklar hep kavga gürültü ile oluyor. Biz ise dost olarak ayrılıyoruz. Bundan sonrada Balıkesirspor için yapılabilecek ne varsa biz elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.