İrfan Aktar'dan sürpriz FETÖ çıkışı

İrfan Aktar'dan sürpriz FETÖ çıkışı

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'dan sürpriz bir FETÖ çıkışı geldi.

Aktar, FETÖ soruşturması nedeniyle ihraç kararı verilen sporcularla ilgili 'Zayıf bir ihtimal kalmaları ama Mart ayına kadar ne olur biter belli olmaz. Daha mahkemede değiller bu arkadaşlar.' dedi.

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu oldu ve kulüpten ihraç edilen isimlerden, Galatasaray'ın mali durumuna kadar birçok konuda yorumlarda bulundu.  
 
"Maça gitmeye niyetim var"
 
Toplumsal barışa ihtiyacımız var. Yönetim kurulundan isterse 15 kişi gider, isterse hepsi gider Vodafone Arena'ya. Taraftarlardan sorumlu olan bir arkadaşımız 1900 kişiyle birlikte tribüne gidecek. Taraftarlara uyarılarda bulunur sanırım. Bu uygulamalar yeni, eskiden böyle bir şey yoktu. Diğer yönetim kurulu üyeleri misafir yönetici olarak bulunur. Benim de niyetim var maça gitmeye
 
"İyi oynayan kazansın"
 
Güzel bir derbi olacak. Beşiktaş formda, Galatasaray da iyi gözüküyor. Seyircimiz son maçlarımızdan memnun ki Rize maçına 30 bin kişi geldi. Daha da artar, bu kombinelere de yansır. İyi oynayan kazansın. Derbi maçın tahmini olmaz. Önemli olan dişe diş, fair play içerisinde bir mücadele vermek. Kim daha iyi oynarsa, kimin futbol şansı varsa o kazanır. Genellikle futbol şansı devreye giriyor. Bazen bir pozisyonda 3 kez direkten dönüyor. Buna bir şey yapamazsaınız. Siz iyi oynayacaksınız ki, futbol şansı da yanınızda olsun
 
Galatasaray'dan ihraç edilen isimlerin durumu
 

Bu arkadaşlarımızın, bilhassa şampiyon sporcularımızın, bize UEFA Kupası kazandıran arkadaşımızın politik eğilimleri hangi istikamettedir bunu bilemeyiz, takip de etmeyiz. Sneijder, Katolik mi, Ortodosk mu diye soruyor muyuz? Bizi alakadar etmez. Bu tür şampiyon sporcularımıza yapılan muameleye üzülürüz ancak devletimizin aldığı kurallar var. Bu tarz bir organizasyonun içine girmişlerse, kurallar gereği kulübümüzde bulunma ihtimalleri kalmıyor. Mart ayındaki genel kurulda bu ihraç kararı görüşülecek. Zayıf bir ihtimal kalmaları ama Mart ayına kadar ne olur biter belli olmaz. Daha mahkemede değiller bu arkadaşlar. Bu döneme kadar gelişmeler daha da şekillenir. O istikamete göre de genel kurulda üyeler bu duruma karar verir. Sosyal medyada bir kısım insanlar ağızlarına gelen şeyi yazıyorlar, size söyleyemeyecekleri şeyleri satırlara döküyorlar. Dediğim gibi bunlar kulüp tüzüğü ile ilgili konular. Yoruma girmemek gerekiyor. Kesin ihraçlarda genel kurul kararı şarttır.
 
Galatasaray'ın mali durumu
 
Şu dönemde yıldsa 120 milyon TL faiz+kur farkı giderimiz var. Spor kulübü olarak buna uzun süre tahammül etmemiz mümkün değil. Diğer kulüpleri bilmem, ilgilenmem ama bizim eski yöneticilerimizin bize mal ettikleri gayrimenkullerimiz var. Bunları değerlendirerek borçlarımızı sıfırlamamız lazım. Ondan sonra bütün yöneticileri daha dikkatli olması ve bütçe esaslarına uyması gerekiyor. Borçlanmanın sonu yok. Geldiğimiz nokta bu, 230 milyon dolar banka borcu. Her sene 120 milyon TL ödersiniz. Başkandan önce ben açıkladım, bu konuyu ele almak için yapılan bir protokol var Emlak Konutla. Bunun faydası olması için bir komisyon kurduk. Birçok isim var bu komisyonda ben de dahil. 4. toplantımızı yapacağız. Nihai bir rapor hazırlayacağız. Bizler de tanınan insanlarız. Biz yönetim kurulundaki üyeler adına bu işi yapacağız, genel kurula sunacağız. Bunun üzerine genel kurul bir karar alcaktır"

Ajansspor