Inter, Belfodil transferini bitirdi

Inter, Belfodil transferini bitirdi
Güncelleme:

Inter Milan, Parma'nın Cezayirli forveti Ishak Belfodil'i, açıklanmayan bir transfer bedeliyle kadrosuna kattı.

21 yaşındaki Belfodil, kendisini 30 Haziran 2018 tarihine kadar Interli yapan sözleşmeyi imzaladı.

Belfodil, konuyla ilgili olarak " Inter çok büyük bir kulüp, bana bu şansı tanıdıklarından dolayı çok mutluyum ve çok çalışarak buna layık olmaya çalışacağım." dedi.

Ayrıca Inter, Arjantinli milli kalecisi Carrizo'nun kontratını da 2015'e kadar uzattığını deklare etti.

SPOR3.COM'A GÖRE

Ishak Belfodil, stiliyle biraz Vieri'yi, daha yakın örnek olarak da Almeida'yı andıran bir oyuncu. Buna ilaveten çok kalıplı fakat ağır değil, ceza sahası içinde etkili ama çakılı değil, enine boyuna olmasına rağmen Kanu kadar olmasa da ayağı yumuşak bir oyuncu.

Eksi özellik olarak da fiziğinden umulan ikili mücadele potansiyeline karşılık veren bir stili yok. Pek hoşlanmıyor rakiple fiziksel kontakt halinde olmayı. Hava toplarına çıkışı bile seyirciyi ayaklandıran değil de "Ne çıkarsa bahtıma" tarzı görünen bir hevese eşdeğer.

Sık sakatlanıyor. Antrenman sakatlıkları. Uzun süreli değil de 2'şer hafta halinde sezonda birkaç maça çıkabiliyor. İlk defa geçtiğimiz sezon 33 maça çıkarak kariyer rekorunu kırdı. Çünkü geçmiş sezonlarında çift haneli rakamları bile bulmasına adaklar adatıyordu. Bu arada 33 maça çıktığı Parma formasıyla bulduğu gol adedinin 8 olduğunu da söylemeyi ihmal etmeyelim.

Önyargı değil, öngörümüze sığınarak oyuncunun vasat bir kariyerin üzerine çıkabileceğine dair beklentilerimiz azami seviyede. Kim gibi olur..
- En kötü ihtimalle Gaëtan Charbonnier ya da Eric Hassli.
- En olağan ihtimalle Cyril Théréau.
- Mucizevi bir aşama katetmesi halinde de Olivier Giroud.

SPOR3.COM
Yiğit Can Ertunç