İngiltere'yi sarsan olayın perde arkası

İngiltere'yi sarsan olayın perde arkası
Güncelleme:

2012 yılında sona eren davada 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Ched Evans'ın dosyasına ilişkin detaylar gün yüzüne çıktı.

2011 yılının Mayıs ayında 19 yaşındaki bir garson kıza tecavüz ettiği için 2012 yılında sona eren davada 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Ched Evans'ın dosyasına ilişkin detaylar İngiltere'de bir anda gündem oldu.

2002-2009 yılları arasından Manchester City'nin alt yapısında forma giyen Galli oyuncunun olay gecesine ait görüntüleri yayınlanırken, duruşmada ve polis ifadesinde yaptığı açıklamalar da kamuoyu ile paylaşıldı.

Ched Evans'ın olay gecesinde yalnız olmadığı ve Manchester City altyapısından arkadaşı olan Clayton McDonald birlikte olduğu saptanırken, Clayton McDonald'ın serbest bırakıldığı ancak Galli oyuncunun ise hapis cezasına mahkum edildiği ortaya çıktı.

Sporx'in derlediği habere göre; Natasha Massey isimli kız arkadaşı ile iki yıldır düzenli bir ilişkisi olan Ched Evans, Manchester City altyapısından arkadaşı olan Clayton McDonald ile felekten bir gece geçirmek istedi ve arkadaşının adına Rhuddlan kasabası yakınlarında bir otel odası rezerve ederek ücretini de kendisi ödedi.

Otele yerleştikten sonra gece dışarıya çıkan iki arkadaş, odalarına yalnız dönmek istemedikleri için çapkınlığa çıkmaya karar verdiler ve 19 yaşında bir garson olduğu iddia edilen sarhoş bir kız ile sohbete başladılar. Sohbet öncesine gidecek olursak; gece geç saate kadar çalışan ismi açıklanmayan genç kız, işten çıkmadan önce iş arkadaşları ile iki kadeh kırmızı şarap içtiği için zaten yavaştan sarhoş olmaya başlamıştı.

Daha sonra arkadaşları ile deniz kenarında bulunan Zu Bar isimli mekana giden genç kız, burada da dört duble votka ve sambuca adı verilen özel bir İtalyan içkisini shot yaptıktan sonra iyice ayakta duramaz hale geldi ve o ana şahit olan görgü tanıkları genç kızın güçlüke ayakta durabildiğini ifade ettiler.
Bu sırada aynı mekanda bulunanan Ched Evans ve arkadaşı Clayton McDonald, sarhoş olduğunu farkettikleri kızı ikna turuna başladılar. Kıza yaklaşan ve nereye gideceğini soran Clayton McDonald, aldığı cevabın ardından kızın gideceği yerin yolunun üzerinde olduğunu söyledi. Sarhoş olan 19 yaşındaki kız, alkolünde etkisi Clayton McDonald'a "seninle geliyorum" dedi ve skandal gece başlamış oldu.

ODANIN ANAHTARINI RESEPSİYONDAN ALDI!
İsmi açıklanmayan kız ile yaklaşık olarak 3 mil uzaklıktaki otel odasına gitmek için taksiye binen Clayton McDonald, barda kalan arkadaşı Ched Evans'a "manita düşürdüm" şeklinde bir mesaj çekti ve daha sonra bu mesaj mahkemede aleyhine delil olarak kullanıldı.
Olay çift, sabaha karşı 04:15'te bahsi geçen otele vardılar. O anları anlatan resepsiyonist, "Kız ayakta duramayacak kadar sarhoştu ve yanindaki adam ile sanki kendisinin ayakta durmasına yardımcı olması için birlikteymiş gibi bir görüntüleri vardı" ifadelerini kullandı.
14 numaralı otel odasını tutan 19 yaşındaki sarhoş garson kız ile Clayton McDonald'ın söz konusu otel odasında seks yaptıkları ve çiftin otele varmasından yalnızca 15 dakika sonra otele gelen Ched Evans'ın da zorla resepsiyondan 14 numaralı odanın anahtarını aldığı ve genç kız ile kendisinin de birlikte olduğu belirtildi.

RESEPSİYONİST ŞÜPHELENDİ!
Ched Evans ve Clayton McDonald'ın yanısıra bahsi geçen iki futbolcunun arkadaşı olduğu tahmin edilen iki kişinin de söz konusu çirkin olayı kameraya almasından şüphelenen resepsiyonist, odadan gelen bayan ciyaklaması ve erkek homurdanmasını da duymasının ardından polisi aradı.
Ancak polis olay yerine gelene kadar Clayton McDonald ön kapıdan çıkış yaptı ve çıkarken resepsiyoniste az önce birlikte olduğu kızın hasta olduğunu, ona göz kulak olmasını tembihledi. Ched Evans ise bu olayın 15 dakika sonrasında yangın çıkışından firar etti.
Sorgusunda firarına ilişkin açıklamada bulunanan Ched Evans, "Kız arkadaşım arayabilirdi. O yüzden o kız ile aynı odada bulunmak istemedim. Zaten ben giyiniktim ve kendisi de uyuyakalmıştı" şeklinde konuştu.

İKİSİ DE TUTUKLANDI AMA...
Ertesi sabah uyanan 19 yaşındaki garson kız, kendisini çıplak ve yalnız olarak bir otel odasında bulmasının ardından önce arkadaşına daha sonra da polise gitti. Polise şikayette bulunan genç kız, "Hafif çakırkeyf oldum ancak her zaman bu kadar alkol alan bir insanım. Daha önce bu kadar alkol ile kendimden geçecek kadar sarhoş olmamıştım" dedi.
Genç kızın ifadesi üzerine soruşturma başlatan yerel polis, genç kızın içkisine bir şeyler karıştırılmış olabilme ihtimali üzerinde durdu ve ertesi gün iki futbolcuyu da tutukladı.

Tutuklanmalarının ardından söz konusu geceyi itiraf eden Ched Evans ve Clayton McDonald, 19 yaşındaki kızın kendi isteği ile üçlü seks yaptığını ve hatta seks yapmadan önce kendisinin soyunarak mastürbasyon yaptığını iddia ettiler.

5 saat süren sorgunun ardından jüri, Clayton McDonald'ın suçluğu olmadığına ve tecavüzden suçlu bulunmadığına karar verirken, Ched Evans ise yine tecavüzden suçlu bulundu ve 5 yıl hapse mahkum edildi.