İngilizler’in Oğuzhan pişmanlığı

İngilizler’in Oğuzhan pişmanlığı

Oğuzhan Özyakup'un, İngiltere maçında ortaya koyduğu performans İngilizler'i pişman etti.

Beşiktaş'ın 2012 yılında Arsenal'den 500 bin Euro karşılığında kadrosuna kattığı Oğuzhan Özyakup, İngiltere maçında ortaya koyduğu performansla İngilizler'i pişman etti. Özellikle Arsenal taraftarları sosyal medya üzerinden gerek teknik direktör Arsene Wenger'e, gerekse de kulüp yönetimine tepki mesajları gönderdi.

A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2016 Fransa hazırlıkları kapsamında İngiltere ile oynadığı özel maçın yankısı devam ediyor.

Ay yıldızlı forma altında İngiltere karşısında forma giyen ve performansıyla takdir toplayan Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup, Arsenal taraftarını harekete geçirdi. Taraftarlar sosyal medya üzerinden teknik direktör Arsene Wenger ve yönetime Oğuzhan’ın satılmasından dolayı tepkili. Böylesine yetenekli bir oyuncunun nasıl olur da 500 bin Euro’ya gönderildiğini soran taraftarlar, Arsenal’in bir an önce bu hatadan dönüp Oğuzhan’ı kadroya katması gerektiğini belirttiyor. Londra temsilcisinin taraftarları bu tepkileri verirken, Chelsea’ye gönül verenler de Oğuzhan’ın alınması için kulüp yönetimini mesaj yağmuruna tuttu.

Beşiktaş’ta 4’üncü sezonunda şampiyonluk kupasını kaldıran Oğuzhan Özyakup, özellikle bu sezon yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Milli takımın da vazgeçilmez isimlerinden olan genç futbolcu için devre arasında birçok kulübün teklif yaptığı, ancak Beşiktaş yönetiminin de teklifleri geri çevirdiği iddia edilmişti.

Bu sezon Beşiktaş formasıyla ligde, Avrupa’da ve kupada 41 maça çıkan Oğuzhan Özyakup, 10 gol atıp 8 de asist yaptı. Siyah beyazlı takımın başkanı Fikret Orman, katıldığı bir televizyon programında Oğuzhan Özyakup için şu ifadeleri kullanmıştı:
“Oğuzhan çok yetenekli bir futbolcu. Tabii ki transfer için teklifler geliyor. Ancak sıradan bir takımdan teklif gelirse kendisinin gitmesine müsaade etmem. Gidecekse Chelsea’ye gitsin. O ayarda bir takımda oynasın. Öyle bir teklif geldiği zaman biz de Oğuzhan’ın önünü açmak için kendisine yardımcı oluruz.”