İngilizlere göre maçın en iyisi...

İngilizlere göre maçın en iyisi...

0-0 sonuçlanan Beşiktaş-Arsenal maçına dair istatistiklerde Beşiktaşlı oyuncuların sayıları dikkat çekti.

Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Arsenal'i ağırlayan Beşiktaş, üstün olduğu maçta rakibi ile 0-0 berabere kaldı. Hem takım savunmasında hem de hücum organizasyonlarındaki başarısı ile dikkat çeken siyah beyazlılar sayısal anlamda da Arsenal'den üstündü.

İngiltere'nin ünlü futbol istatistik sitesi WhoScored'a göre maçın en iyi oyuncusu Ramon Motta'ydı. Sol bekte başarılı bir performans sergileyen Brezilyalı oyuncu, sitenin değerlendirme kriterlerine göre 8.1 puan ile maçın en iyisiydi. Ondan sonra Veli Kavlak 7.9 puanla ikinci sırada iken, maçta önemli kurtarışlar yapan Arsenal'in kalecisi Wojciech Szczesny 7.7 puan ile üçünçü sırada kaldı.

 Maç boyunca en çok şutu kariyerinde ilk defa sağ bek oynayan İsmail Köybaşı ve Demba Ba 4'er kere atarken, Arsenal'de kötü performansı ile eleştirilen Oliver Giroud, kaleye toplam 3 şut gönderdi.

Top kapma alanında da üstün olan taraf siyah beyazlılardı. Ramon Motta 9, Olcay Şahan 7 ve Veli Kavlak da 6 top çalma ile maçın bu alanda en iyileriydi. Beşiktaş bu anlamda da Atiba Hutchinson'ı çok fazla aramadı.

Ayrıca maçta en fazla dripling yapan oyuncunun da Mustafa Pektemek olması dikkat çekti. Rakipte Alexis Sanchez, Santi Cazorla ve Aaron Ramsey gib topla hareket etmeyi oldukça seven oyuncular varken, Mustafa'nın bu alanda istatistiki lider olması gözlerden kaçmadı.