İlkay'ın milli marş gururu

İlkay'ın milli marş gururu
Güncelleme:

Hem Türk hem Alman Milli marşını ezbere bildiğini söyleyen İlkay Gündoğan, "İkisini de okuduğumda büyük bir gurur duyuyorum" dedi.

Borussia Dortmund'un Türk asıllı Alman futbolcusu İlkay Gündoğan milli takım tercihi, iki ülke ile ilgili hissettikleri ve kökenleri hakkında açıklamalarda bulundu. İtalyan La Gazzetta dello Sport gazetesinde yer alan sözlerinde 24 yaşındaki futbolcu, kökeninin Türk kökenini inkar etmediğini, bununla birlikte kendisini bir Alman gibi hissettiğini de söyledi.

Gelsenkirchen'de doğan ve Almanya'da büyüyen İlkay, "Kökenlerimi çok iyi biliyorum ancak ben bir Almanım. Göçmenler üzerine yapılan şakalar ise beni gücendirmiyor, gülüp geçiyorum. Hem Türk Milli Marşı'nı hem de Alman Milli Marşı'nı biliyorum. Her ikisini de söylediğimde büyük bir gurur duyuyorum. Evde konuştuğum dil ise çoğunlukla Almanca oluyor" dedi.

24 yaşındaki futbolcu iki yıl önce Alman ZDF kanalına da kökenleri ve Almanya hakkında benzer açıklamalar yapmıştı: "Almanya'da doğdum ve büyüdüm. Kendimi orada çok iyi hissediyorum. Ama Türk asıllıyım ve bunu inkar etmiyorum ve inkar etmek de istemiyorum. Çok da gurur duyuyorum bununla. İki ülkenin de etkisi beni bu günlere kadar getirdi ve bence bu kombinasyon hiç de fena değil."

Milliyet