İlkay Gündoğan EURO 2016'da yok !

İlkay Gündoğan EURO 2016'da yok !
Güncelleme:

İlkay Gündoğan sakatlığı sebebiyle yazın oynanacak olan EURO 2016'da forma giyemeyecek.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından  Borussia Dortmund'da forma giyen Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan'ın  dizindeki sakatlık sebebiyle sezonu kapattığı bildirildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, İlkay Gündoğan'ın Borussia Dortmund  formasıyla sezonun kalan maçlarında ve Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10  Temmuz'da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2016) Almanya Milli  Takımı formalarını giyemeyeceği ifade edildi.
 
Milli formayla 16 maçta 4 golü bulunan İlkay Gündoğan'ın antrenmanda  diz kapağının çıktığı ve uzun süre sahalardan uzak kalacağı belirtildi.
 
Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw, federasyonunun  sayfasında yer alan açıklamada, 25 yaşındaki oyuncunun sakatlığının herkes için  bir darbe olduğunu söyledi. Özellikle İlkay Gündoğan için bu durumun çok daha acı  olduğunu ifade eden Löw, Borussia Dortmundlu oyuncunun yetenekleriyle Almanya  Milli Takımı'nın planlarında önemli rol oynadığını kaydetti.
 
Daha önce sırtındaki ağrılardan dolayı  14 ay oynayamayan İlkay  Gündoğan, iki yıl önce Brezilya'da düzenlenen ve Almanya'nın şampiyon olduğu 2014  FIFA Dünya Kupası'nın kadrosunda da yer almamıştı.

AA