İlkay Dortmund'da kaldı !

İlkay Dortmund'da kaldı !
Güncelleme:

İlkay Gündoğan ayrılma kararından vazgeçtiği Borussia Dortmund ile olan sözleşmesini 2017'ye kadar uzattı.

Alman Milli Takımı'nın Türk asıllı oyuncusu İlkay Gündoğan kulübü Borussia Dortmund'da kaldı. 

Geçtiğimiz Nisan ayında 2016 yılında sözleşmesinin sona ereceği Alman ekibinden ayrılacağını açıklayan 24 yaşındaki futbolcu, yeni teknik direktör Thomas Tuchel ile yaptığı görüşmenin ardından karar değiştirmişti. 

Başarılı orta saha oyuncusu, Borussia Dortmund ile olan sözleşmesini düzenlenen resmi törenle 2017'ye kadar uzattı. Manchester United ve Paris Saint Germain'in transfer gündemine de gelen İlkay Gündoğan imza töreninin ardından, "Sonunda geleceğimin netleşmesinden ve Borussia Dortmund'ta oynamaya devam edecek olmamdan ötürü son derece mutluyum. Artık tamamen yeni sezona konsantre olacağım" ifadesini kullandı. Borussia Dortmund Sportif Direktörü Michael Zorc, "İlkay'ın bizimle devam edecek olmasından ötürü son derece mutluyum. Bizim sportif amaçlarımıza ulaşmamızda kendisinin büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi. 

AĞIR SAKATLIK GEÇİRDİ
İlkay Gündoğan geçirdiği ağır sakatlığın ardından Ağustos 2013 ile Ekim 2014 arasında forma giyememişti. 5 Mayıs 2011'de Nürnberg'ten 4 milyon Euro'ya transfer edilen İlkay, Borussia Dortmund'da 117 maça çıkıp 13 gol attı. İlkay, Alman Milli Takımı'nda ise 11 kez görev alırken 3 de gol kaydetti.