Bilic'e 3 puanlı veda !

Bilic'e 3 puanlı veda !

Beşiktaş, Biliç'e 3 puanla veda etti. 34. hafta Gençlerbirliği ile karşılaşan siyah beyazlılar rakibini 2-1 yendi ve sezonu galibiyetle tamamladı.

Spor Toto Süper Lig 34. haftasında Beşiktaş, sahasında ağırladığı Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek sezonu tamamladı. Bilic'e veda maçında mücadelenin hakemi Yunus Yıldırım'ın da son kez düdük çaldı.

Süper Lig'in son haftasında Beşiktaş,Osmanlı Stadı'nda Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi.

Slaven Bilic'in son kez teknik direktörlük kulübesinde yer aldığı maçta Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 42. dakikada Cenk Tosun ve 83. dakikada Oğuzhan Özyakup kaydederken, konuk ekibin tek sayısı 90. dakikada Çağrı Bülbül'den geldi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, sezonu 69 puanla tamamlarken, Gençlerbirliği ise 40 puanla tamamladı.

Öte yandan Slaven Bilic bu sezon 55. maçına çıktı ve Beşiktaş tarihinde bir sezonda en çok resmi maça çıkan teknik adam unvanını aldı..

Osmanlı Stadı'nda 8. maç
Stadının yeniden yapımı nedeniyle iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan Beşiktaş, bu sezon rakiplerini 8. kez Osmanlı Stadı'nda konuk etti.

Siyah-beyazlı takım, Osmanlı Stadı'nda geride kalan 7 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve bir mağlubiyet aldı.

Medicana Sivasspor'u 3-2, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 5-1, Mersin İmanyurdu ve Kardemir Karabükspor'u 2-1 yenen Beşiktaş, Balıkesirspor (2-2) ve Gaziantepsor (1-1) ile berabere kaldı.

Siyah-beyazlılar, Osmanlı Stadı'nda sadece Torku Konyaspor karşısında sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Ligin 32. haftasındaki karşılaşmayı 1-0 kaybeden Beşiktaş, şampiyonluk yarışına havlu atmıştı.

Tribünler boş kaldı
Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının bu sezonki son maçına ilgi göstermedi.

Ligi 3. sırada tamamlaması kesinleşen Beşiktaş için prestij nitelindeki karşılaşmada, yaklaşın 20 bin kişilik Osmanlı Stadı tribünlerinin çok büyük kısmı boş kaldı.

Öte yandan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) Beşiktaş'a, Torku Konyaspor maçındaki kötü tezahürat nedeniyle verdiği tribün kapatma cezası nedeniyle güney kale arkası tribününe seyirci alınmadı.

Gençlerbirliği cephesi
Gençlerbirliği'nde takımın başında sahaya altyapı antrenörü Kürşad Koca çıktı.

Başkent temsilcisi, teknik direktör Mesut Bakkal ile yolların ayrılmasının ardından Beşiktaş maçına Mustafa Kaplan yönetiminde hazırlandı.

Ancak Kaplan bir sezonda iki takım çalıştırdığı için Beşiktaş ile oynanan sezonun son maçında altyapı antrenörü Kürşad Koca görev yaptı.

Kırmızı-siyahlı takımda sakatlıkları bulunan Doğa Kaya, Nizamettin Çalışkan, Tosic, Uğur Çiftçi ve Özgür İleri ile Dinamo Kiev'e transfer olan sarı kart cezalısı Petrovic son maçta forma giyemedi.

Öte yandan, Gençlerbirliği'nin görüştüğü İskoç teknik direktör Stuart Baxter da karşılaşmayı izledi.

Yunus Yıldırım son maçına çıktı
Hakem Yunus Yıldırım, Beşiktaş-Gençlerbirliği karşılaşmasıyla kariyerindeki son maçını yönetti.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, karşılaşma öncesi 45 yaşındaki Yıldırım'a plaket takdim etti.

Manisa bölgesi hakemi Yıldırım, Süper Lig'de ilk kez 2003-2004 sezonunda görev almıştı.

Bu sezon daha önce 8 maçta düdük çalan Yıldırım, 38 sarı, 1 kırmızı kart gösterdi, 2 kez de penaltı kararı verdi.

BEŞİKTAŞ: 2 - GENÇLERBİRLİĞİ: 1

Beşiktaş

Günay Güvenç, Olcay Şahan, Sivok, Atınç Nukan, Opare, Necip Uysal, Tolgay Arslan, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek, Cenk Tosun

Gençlerbirliği

Ferhat Kaplan, Hakan Aslantaş, Sedat Bayrak, Ahmet Çalık, Halil İbrahim Pehlivan, Gosso (Dk. 28 Çağrı Bülbül), Landel, Tomic, İrfan Can Kahveci, Stancu, El Kabir

Goller: Dk. 42 Cenk Tosun, Dk 84 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş); Dk. 90 Çağrı Bülbül (Gençlerbirliği)
Sarı Kart: Dk. 39 Çağrı Bülbül (Gençlerbirliği), Dk. 71 Atınç Nukan (Beşiktaş)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Yunus Yıldırım son düdüğünü çalıyor ve karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona eriyor.

90.DK: İrfan Can Kahveci golün asistini yapan isim oluyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

90.DK: GOOOLLL!!! Gençlerbirliği, Çağrı Bülbül'ün golüyle farkı bire indiriyor. Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda tekrar topla buluşan İrfan Can Kahveci, sağ taraftan sol ayağıyla ön direğe ortasını yapıyor. İyi hareketlenen Çağrı Bülbül'ün kafa vuruşunda top ağlarla buluşuyor.

87.DK: Karşılaşmada son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Beşiktaş'ta Tomas Sivok çıkıyor ve kalan dakikalarda İsveçli stoper Alexander Milosevic forma giyecek.

83.DK: Olcay Şahan golün asistini yapan isim oluyor.

83.DK: GOOOLLL!!! Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup'un attığı golle farkı ikiye çıkarıyor. Oğuzhan'ın pasıyla ceza yayının dışında topla buluşan Tolgay Arslan, sağ taraftan koşu yapan arkadaşı Olcay Şahan'ı görüyor. Ceza sahası içine giren Olcay altıpasın önüne pasını çıkarıyor ve Oğuzhan Özyakup müsait durumda topu ağlarla buluşturuyor.

79.DK: Olcay Şahan ile paslaştıktan sonra ceza sahası içi hafif sağ çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup, herkesin topu tekrar Olcay'ın önüne atmasını beklediği pozisyonda kendisi devam ediyor. Oğuzhan Özyakup savunmayı şaşırtıp arka direğe ortasını yapıyor. Cenk Tosun'un gelişine yaptığı vuruşta top savunmada Hakan Aslantaş'a çarpıp kornere gidiyor.

77.DK: İki takımda karşılıklı oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Gençlerbirliği'nde Nemanja Tomic'in yerine Berat Tosun, Beşiktaş'ta ise Kerim Frei'ın yerine Serdar Kurtuluş oyuna dahil oluyor.

74.DK: Savunma arkasına atılan pasla ceza sahası içi sol çaprazda Mostapha El Kabir topla buluşuyor. Altıpasa doğru sert bir top gönderiyor ancak savunmada Atınç Nukan'a çarpan top direğe de çarpıp kaleci Günay'da kalıyor.

71.DK: Bogdan Stancu, Atınç Nukan'dan sıyrıldıktan sonra top Atınç'ın eline çarpıyor. Hakem Yunus Yıldırım bu pozisyonda Atınç'a sarı kart gösteriyor.

68.DK: İrfan Can Kahveci'nin pasıyla sağ kanatta son çizgide topla buluşan Bogdan Stancu, ceza sahasına çeviriyor ancak top kaleye paralel giderek ters kanatta Nemanja Tomic'in önünde kalıyor. Sonrasında atak sonuçsuz kalıyor.

66.DK: Beşiktaş'ta Mustafa Pektemek kenara geliyor ve yerine Uğur Boral oyuna giriyor. Uğur Boral, bu sezon ilk kez ligde forma giyiyor.

63.DK: Takımını son maçta yalnız bırakmayan Beşiktaş taraftarının büyük desteği devam ediyor.

60.DK: Halil İbrahim Pehlivan'in sol kanattan yapıtğı ortayı ceza sahası içinde Daniel Opare ters bir vuruşla kornere gönderiyor. Daniel Opare, takım arkadaşlarından özür diliyor.

58.DK: Bogdan Stancu'nun orta yuvarlaktan savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen İrfan Can Kahveci için ofsayt bayrağı kalkıyor.

57.DK: Mücadelede bu dakikalarda tempo giderek artıyor.

55.DK: İrfan Can Kahveci, ceza yayı civarından sol ayağıyla plase bir vuruş yapıyor ancak kaleci Günay yatarak topa sahip oluyor.

54.DK: Olcay Şahan'ın pasıyla topla buluşan Oğuzhan Özyakup, ceza sahasına girmeden sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor ancak seken top doğrudan kalecinin üzerine gidiyor.

53.DK: Genç futbolcu Ahmet Yılmaz Çalık sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemiyor ve yerini Ferhat Görgülü'ye bırakıyor. Ahmet Yılmaz Çalık, Mustafa Pektemek'ten topu almak isterken bir sakatlık geçirmişti.

51.DK: Sol kanatta topla birlikte ileri çıkan Daniel Opare, uzak kale direğine doğru yerden vuruyor ancak top direğin bir kaç metre yanından dışarı çıkıyor.

50.DK: Sağ kanattan atağa katılan Hakan Aslantaş, önündeki boşluğu değerlendirerek topla birlikte ilerliyor. Sonrasında ceza sahasına gönderdiği topu savunmada Atınç Nukan kafayla uzaklaştırıyor.

48.DK: Oğuzhan Özyakup, Sedat Bayrak'tan presle topu almak isterken rakibine faul yapıyor.

47.DK: Olcay Şahan'ın uzun pasıyla savunma arkasına sarkan Kerim Frei için ofsayt bayrağı kalkıyor.

46.DK: Karşılaşmada ikinci yarı Beşiktaş'ın santra vuruşuyla başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Yunus Yıldırım ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

45.DK: İlk yarının sonuna oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

42.DK: Oğuzhan Özyakup golün asistini yapıyor.

42.DK: GOOOLLL!!! Beşiktaş, Cenk Tosun'un attığı golle mücadelede 1-0 öne geçiyor. Tolgay Arslan'dan aldığı pası Oğuzhan Özyakup doğrudan ceza sahası içine tek topla gönderiyor. Ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Cenk Tosun, yerden düzgün vuruyor ve topu köşeden ağlarla buluşturuyor.

40.DK: Hakan Aslantaş'ın hatalı geri pasında topla buluşan Cenk Tosun, kaleciyi geçtikten sonra sol çaprazdan vuruşunu yapıyor ancak direk dibinde savunma kayarak topu kornere gönderiyor. Cenk Tosun, mutlak bir gol şansını değerlendiremiyor.

39.DK: Çağrı Bülbül, gelişen Beşiktaş atağını elle kestiği için sarı kartla cezalandırılıyor.

38.DK: Bogdan Stancu, rakibi Tolgay Arslan'ın müdahalesi ile yerde kalıyor ve Gençlerbirliği kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

35.DK: Beşiktaş, Kerim Frei ile gole yaklaşıyor ! Orta alanın hemen ilerisinde sağ taraftan Tolgay Arslan derinlemesine harika bir pas gönderiyor. Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Kerim Frei, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yapıyor. Kaleci Ferhat'ın bacaklarının arasında seken top kaleye yönelmeyince köşe vuruşu oluyor.

34.DK: Sol kanattan hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında Halil İbrahim Pehlivan yerden ceza sahasına gönderiyor ancak top kaleci Günay Güvenç'te kalıyor.

32.DK: Necip Uysal'ın derinlemesine pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup, topu bir kaç metre sürdükten sonra kale sahası önüne çeviriyor ancak Tolgay Arslan'dan önce araya giren Sedat Bayrak, yine çok kritik bir müdahalede bulunuyor.

30.DK: Kerim Frei'ın ön direğe yaptığı ortaya kimse dokunamıyor ve kaleci Ferhat topa sahip olıyor. Karşılaşmanın bu dakikalarında Kerim Frei ve Mustafa Pektemek kanat değiştiriyor.

29.DK: Gençlerbirliği takımı erken bir değişikliğe gidiyor. Jean Jacques Gosso'nun yerine Çağrı Bülbül oyuna dahil oluyor.

28.DK: Ferhat Kaplan'ın degajıyla rakip yarı alanın ortalarında topla buluşmak isteyen Bogdan Stancu için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

26.DK: Sağ kanatta köşe gönderine yakın bir noktada kısa paslar sonrasında topla buluşan Oğuzhan Özyakup, ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Cenk Tosun'dan önce savunmada Sedat Bayrak kafayla araya girerek rakibine vuruş şansı vermiyor.

23.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Oğuzhan Özyakup kullanıyor. Oğuzhan'ın ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Tomas Sivok kafa vuruşunu yapıyor ancak top doğrudan kalecinin kucağına gidiyor.

20.DK: Beşiktaş gole çok yaklaşıyor ! Seri paslaşmalar ile ceza sahası önüne kadar gelen Kerim Frei, havadan şık bir pasla ceza sahası içindeki arkadaşı Tolgay Arslan'ı topla buluşturuyor. Altıpasın sağ çaprazında Tolgay Arslan topla buluşur buluşmaz vuruşunu yapıyor ancak kalesini zamanında terkeden kaleci Ferhat Kaplan ayaklarıyla gole izin vermiyor.

17.DK: Beşiktaş maçın başından beri sağ kanadı etkili kullanıyor.

13.DK: Savunmadan atılan uzun pasa orta alanın bir kaç metre ilerisinde hareketlenmek isteyen Mostapha El Kabir, Atınç Nukan'ın eliyle müdahalesi sonrasında yerde kalıyor ve Yunus Yıldırım oyunu durduruyor.

10.DK: Karşılaşma şu ana kadar Beşiktaş'ın hakimiyetinde seyrediyor.

9.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında Oğuzhan Özyakup topla tekrar buluşuyor. Oğuzhan yerden ceza sahası içine pasını çıkarıyor. Topu kontrol eden Mustafa Pektemek geriden gelen Olcay'ı görüyor. Olcay Şahan'ın vuruşunda top üstten dışarı gidiyor.

7.DK: Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Oğuzhan Özyakup geliyor. Oğuzhan'ın vuruşunda top az farkla üstten auta gidiyor.

6.DK: Daniel Opare'nin uzun taç atışında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Cenk Tosun, topla birlikte içeriye girmek istiyor ancak Guy Landel'in müdahalesi ile yerde kalıyor. Beşiktaş çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

5.DK: Beşiktaş'ta Olcay Şahan karşılaşmaya sağ bekte başlıyor.

3.DK: Olcay Şahan'ın içeriye çevirdiği pasa Oğuzhan Özyakup vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri dönüyor.

2.DK: Mustafa Pektemek'in ara pasıyla ceza sahası sağ yan çizgisinin yakınlarında topla buluşmak isteyen Olcay Şahan ofsayt pozisyonunda kalıyor.

1.DK: Yunus Yıldırım'ın ilk düdüğüyle karşılaşmaya konuk ekip Gençlerbirliği başlıyor.

- Yunus Yıldırım bu maçta hakemlik kariyerine son noktayı koyacak. Seremoniden önce kendisine plaket veriliyor.

- İki takım arasında oynanan 88 resmi karşılaşmada, Beşiktaş’ın 48, Gençlerbirliği’nin ise 8 galibiyeti bulunuyor. Taraflar arasında oynanan bu mücadelelerde 32 maç ise eşitlikle sonuçlandı.

- Beşiktaş ligde son dört maçtır kazanamıyor. Siyah-Beyazlılar arka arkaya yaşadığı kayıplardan sonra şampiyonluğu ve ikinciliği ezeli rakiplerine kaptırdı. Konuk Ekip Gençlerbirliği ise tıpkı Beşiktaş gibi ligde son dört maçta galibiyet alamadı. Uzun müddet ligi orta sıralarda götüren Kırmızı-Siyahlılar, düşme korkusu yaşamasa da, Avrupa Kupaları hedefinden bir hayli uzak kaldı.

- Gençlerbirliği takımında kart cezalısı Radosav Petrovic ve sakatlıkları bulunan Özgür İleri, Hikmet Balioğlu, Artsiom Radzkou, Nizamettin Çalışkan, Doğa Kaya, Uğur Çiftçi, Guido Kocer ve Dusko Tosic bu akşam takımını yalnız bırakan isimler oluyor.

- Beşiktaş’ta Demba Ba kart cezası nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Veli Kavlak, Jose Sosa, Gökhan Töre, Atiba Hutchinson, Tolga Zengin ve İsmail Köybaşı’nın yanı sıra, Cenk Gönen ve Pedro Franco da 18 kişilik maç kadrosunda yer almayan diğer isimler oluyor.

- Karşılaşma öncesinde Beşiktaş, ligi 3.sırada tamamlamayı garantiledi. Kırmızı-Siyahlılar ise son haftaya 40 puanla 9.sırada giriyor.

- Osmanlı Stadı’nda saat 20:00’da başlayacak karşılaşmayı Manisa Bölgesi hakemi Yunus Yıldırım yönetecek. Yunus Yıldırım bu sezon ilk kez bir Beşiktaş maçında düdük çalacak.

- Spor Toto Süper Lig’de 2014-2015 sezonu son hafta mücadeleleri ile sona eriyor. Bu sezon özellikle son haftalarda yaşadığı düşüşle hedeflerine ulaşamayan Beşiktaş, sezonu Gençlerbirliği maçıyla kapatıyor.

İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ: Günay, Olcay, Sivok, Atınç, Opare, Kerim, Tolgay, Necip, Oğuzhan, Mustafa, Cenk

GENÇLERBİRLİĞİ: Ferhat, Hakan, Ahmet, Sedat, Halil, Gosso, Tomic, İrfancan, Landel, Stancu, El Kabir

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

Ligi 3. sırada bitirmeyi garantileyen ve stadının yapımda olması sebebiyle iç saha maçlarını oynadığı Ankara’daki Osmanlı Stadı’nda, Başkent ekibi Gençler’i ağırlayacak olan Kartal, eksik bir kadroyla rakibinin karşısına çıkacak. Sakatlıkları sebebiyle sezonu kapatan Veli Kavlak ve Tolga Zengin’in yanı sıra tedavisi devam eden Veli Kavlak, Jose Sosa, Gökhan Töre, Atiba Hutchinson ile bireysel çalışan Tolga Zengin, Ramon Motta, İsmail Köybaşı ve cezalı olan Demba Ba da, bu mücadelede forma giyemeyecek.

Bilic 92. maçında veda ediyor
Slaven Bilic, 2013’ten bu yana Beşiktaş’ın başında toplamda 91 karşılaşmaya çıktı. Söz konusu mücadelelerde Siyah-Beyazlılar, 47 galibiyet, 22 beraberlik ve 22 yenilgi aldı. Kartal, attığı141 gole karşılık ise kalesinde 88 gol gördü.