İlk şampiyonluğunu kazanmak istiyor

İlk şampiyonluğunu kazanmak istiyor

Jan Olde Riekerink, sarı-kırmızılı kulüpte kariyerindeki ilk şampiyonluğunu yaşamak istiyor.

Profesyonel futbol kariyerine 1986'da Sparta Rotterdam'da başlayan  Riekerink, 1990-1991 yılları arasında FC Dordrecht, 1991-1993 yılları arasında da  SC Telstar takımlarının formasını giydi. 
 
Hollanda'nın Ajax takımında ilk antrenörlük deneyimini altyapıda  yaşadıktan sonra Belçika Ligi takımlarından Gent'in başına geçen ve ardından  Hollanda 2. Ligi (Eerste Divisie) ekiplerinde Emmen'i çalıştıran Riekerink, 2005  yılının ardından hiçbir kulüpte teknik direktör olarak çalışmadı.
 
Gent ile sezonu 8. sırada tamamlayan Hollandalı, Emmen'in başında ise  2. Lig'den düşmenin üzüntüsü yaşadı.
 
Porto ile Metalurg Donetsk takımlarında yardımcı antrenör olarak görev  yapmasının ardından, tekrar Ajax altyapısına dönen Riekerink, Galatasaray'a  gelmeden önceki 3 yılda ise Çin'in 19 yaş altı ve 16 yaş altı milli takımlarını  çalıştırdı.
 
Galatasaray'ın ikinci Hollandalı teknik direktörü
Sarı-kırmızılı takımın yıldız ismi Wesley Sneijder'in altyapı hocası  olarak bilinen ve yine Hollandalı oyuncunun tavsiyesiyle Galatasaray altyapısının  başına getirilen Riekerink, Galatasaray'da görev yapan 58. teknik direktör  durumunda bulunuyor.
 
Galatasaray'da, 2010-2011 sezonunda görev yapan Frank Rijkaard'ın  ardından görev verilen ikinci Hollandalı çalıştırıcı unvanını elinde bulunduran  Riekerink, kulübün 38. yabancı çalıştırıcısı konumunda.
 
Ligde 9 maçta 3 galibiyet
Geçtiğimiz şubat ayında sarı-kırmızılılarda altyapı sorumlusu olan  Riekerink, A takımda Hamza Hamzaoğlu'nun yerine göreve gelen Mustafa Denizli'nin  istifa etmesinin ardından, göreve başlamıştı.
 
Galatasaray'da teknik direktörlüğe 16 Mart 2016'da getirilen  Hollandalı çalıştırıcı, Galatasaray'ın başında lig ve kupada toplam 12 maça  çıktı. Ligde ilk maçı Eskişehirspor deplasmanı olan Riekerink, 4-3'lük yenilgiye  engel olamadı.
 
Sarı-kırmızılı takım, Riekerink ile ligde 9 maçta 3 galibiyet, 3  beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Kalesinde 13 gol gören Galatasaray, rakip filelere  19 gol gönderdi. Jan Olde Riekerink, sarı-kırmızılı takımın başındaki ilk  döneminde, Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerine de çıktı. Türk Telekom Arena'daki  terör saldırısı ihbarı nedeniyle ertelenen ve 13 Nisan'da oynanan maçta  Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan Galatasaray, bu maçtan 11 gün sonra çıktığı  mücadelede Beşiktaş'a 1-0 kaybetti.
 
Sezonun en farklı galibiyetini, ligin son maçında Kayserispor  karşısında 6-0'la kazanan sarı-kırmızılılar, ligi 51 puanla 6. sırada tamamladı.
 
Kritik Türkiye Kupası zaferi
Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon Riekerink yönetiminde elde ettiği en  önemli başarı Türkiye Kupası'nı müzesine götürmesi oldu.
 
53 yaşındaki teknik adam göreve geldiğinde kupada yarı finali gören  sarı-kırmızılı takım, deplasmanda 3-1 mağlup ettiği Çaykur Rizespor ile  İstanbul'da golsüz berabere kalarak finale yükseldi.
 
Ezeli rakibi Fenerbahçe ile final maçına çıkan Galatasaray, Antalya'da  oynanan karşılaşmayı 1-0 kazandı ve kötü geçen sezonu kupa ile kapatmayı başardı.
 
Bu galibiyet Galatasaray için bir kupadan daha büyük önem taşıdı.  Ligde ilk dördün dışında kalarak Avrupa vizesini alamayan Galatasaray, Türkiye  Kupası'nı alamasaydı, 1 yıllık Avrupa'dan men cezasını bu sezon bitiremeyecekti.