''İlk maçımda taraftar harikaydı''

''İlk maçımda taraftar harikaydı''

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin Van Persie, FB TV'ye özel bir röportaj verdi.

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin Van Persie, FB TV'ye özel bir röportaj verdi.

Türkçe öğrendiği kelimeleri "Günaydın, çok güzel, sol, sağ, duş, nasılsın?" şeklinde sıralayan Hollandalı, kısa sürede derslere çalışmaya başlayacağını belirtti.

Shakhtar maçında yaşadıklarıyla ilgili konuşan Van Persie, "Oyuna girdiğim o anda büyük bir gurur yaşadım. Böyle harika bir taraftarın önünde oynamayı heyecanla bekliyordum. Bana yaptıkları karşılama çok iyiydi. Fenerbahçe formasıyla ilk maçımı özel kıldılar. Maçın başından sonuna kadar çok iyi destek verdiler. Adımı bağırdılar, teşekkür ediyorum onlara. Olması gereken de buydu. Harika bir atmosfer oluşturdular statta." ifadelerini kullandı.

Kariyeri hakkında konuşan Van Persie, "Ben hiçbir zaman tatmin olmam. Başarılarımdan tatmin olmam. İleriye gitmenin tek yolu budur diye düşünüyorum. Geçmişe bakarak yaşayamayız. Her zaman kendime hedefler koyan biriyim. Gücüum yettiğince Fenerbahçe'ye herşeyimi vereceğim. Tek kişi takımı değiştiremez. Bu bir takımı oyunu. Bu ölçüde hep birlikte bir başarı elde edeceğiz. Tek bir şeye söz veriyorum. Elimden geleni yapacağım. Hepimiz maksimum performansı vermek mecburiyetindeyiz. Önümüzdeki sezonlar için vaad edeceklerim bunlar. 10 gol de 50 gol de 100 gol de atabilirim ama burada olduğum sürece elimden geleni göstereceğim. Yıllardan beri gelen bir tecrübem var. Gol sözü veremem tabi. Her zaman yüzde 100'ümü vermeye gayret edeceğim. Kupalarla golle eşdeğer tutulamaz. Şampiyonlar Ligi'nde iyi işler yapabilmek için buradayız hepimiz." dedi.

Bugünlere gelmenin uzun bir süreç olduğunu yorumunda bulunan Hollandalı, "Annem ve babam küçüklükte doğruyu göstermeye çalıştılar. Sanatçı oldukları için çok paramız yoktu (gülüyor) ama durumları kötü değildi. Sorunlara çözüm bulmayı öğreniyordum. Arsenal'de oynadığımda çok iyi dönemler geçiriyordum. Daha sonra sakatlık yaşadım. Mental ve fiziksel açıdan yenilenmek, sorunlarla başa çıkmak ve bunlara pozitif bakmak önemli. Her konudan en iyisini çıkarmak en önemlisidir diye düşünüyorum. 5 ay sakatlık yaşadığım dönemden sonra goller atmaya başladı. Kafanızı yenilemek durumundayız. Burada da benim için aynı konular yaşanacak diye düşünüyorum. Pozisyon kaçırabilirim. Mesela geçen hafta. Pozisyonlar kaçabilir ama söz vereceğim şey bir dahakine en iyisini yapabilmek için çalışacağım. Yapana kadar zorluyorum. Benim kafa yapım bu şekilde. Denerim denerim, yine denerim. Ben asla pes etmem, pozitif düşünmeye çalışırım. " şeklinde konuştu.